В момента не ме притесняват руините, защото семейството ми е живо и здраво. Това, което в момента застрашава цялото село, е опасният биологичен отпадък. Това заяви пред Нова телевизия собственикът на една от разрушените къщи в Златна Панега, в която ТИР с яйца се блъсна.

Припомняме, че само преди седмица тежкотоварен камион се вряза в къща и в съседната й сграда, в която се помещава цех за производство на дюшеци.

"Яйцата са опасни, те са се превърнали в каша и в момента не е възможно да се изчистят", разказа още мъжът. Мъжът разказа, че миризмата на разпилените яйца привлича червеите и плъховете, които са навсякъде по разрушените сгради, като червеите бяха видими и за камерите.

"В същия ден на птп-то беше почистен пътят. На 9 май Агенция по безопасност на храните извършиха дезинфекция на двете потърпевши сгради. Проблемът е, че това е частна собственост, на която собствениците трябва да напишат писмено запитване към община Ябланица за почистване", това заяви кметът на Златна Панега Галин Георгиев.