Предводителят на ДРОМ Илия Илиев преди половин час е бил навикан в бившите виетнамски общежития в началото на столичния квартал "Факултета", научи БЛИЦ от очевидци.
Лидерът на ДРОМ се опитал да призовава към ромско въстание, но срещнал отпор от циганите, които се разкрещели, че кардарашката рода на Кирил Рашков е виновна за бунтовете в страната. Полицията се намесила тъкмо навреме, защото в съседство ромски лидери празнували 50-годишнината на един от своите. Активисти на "Евророма" се уплашили, че може да стане сбиване между циганите и компанията на Илия Илиев.

Вчера Илиев се опитал да разбуни ромите във Филиповци и кв."Христо Ботев". Но бил прогонен. "Заради вашата кардарашка рода не смеем да излезем на работа, децата не могат да отидат на училище", възмущавали се хората.

Днес БЛИЦ публикува коментар:"Трактора и ромски барон палят държавата?", в която се прави предположение за връзка между Алексей Петров и Илия Илиев и основанията им да разбунят циганите. Илия Илиев е бивш коалиционен партньор на Надежда Михайлова от предизборната кампания през 2005 година./БЛИЦ