Шофьорът на "Тесла", който се разби със скорост от 100 км / ч в пожарен камион, заяви, че колата е направила тази маневра на автопилот, съобщава The Washington Post.
Според думите на 28-годишната жена, която е била зад волана на Тесла, преди сблъсъка тя превключила електрическата кола на автопилот. Пострадалата заявила, че трябвало да провери нещо на смартфона и не можела да управлява колата. След това автомобилът започнал да ускорява скоростта си и се ударил в пожарната кола.

От фирмата производител на Tesla отказаха да коментират думите на участничката в инцидента, но Илон Мъск реагира в Туитър. Той изрази удивление, че сблъсъкът на "Тесла" и пожарния камион е станал гореща тема за журналистите, въпреки че никой не е починал. Освен това, шефът на Тесла отбеляза, че миналата година в резултат на пътнотранспортни произшествия са убити повече от 40 000 американци, но за автомобилните злополуки не е имало толкова много информация, колкото за случая с електрическата кола.

Напомняме, че инцидентът с колата Tesla се случи вчера в щата Юта. Електрическият автомобил, движещ се със скорост от 97 км / ч, удари пожарен камион. В резултат на сблъсъка шофьорът счупи ключицата си. 

Превод и редакция: БЛИЦ