От няколко дни новината, че италианският обувен бос Пиеро Агостини напуска Гоце Делчев, е тема № 1 в града. Местни бизнесмени твърдят, че новият собственик на обувната фабрика „Пиерик“ ще е немският предприемач Бертрам Роллман.
Причината италианецът да изнесе бизнеса си в страни извън Европейския съюз била тежката финансова и икономическа криза в България, нелоялната конкуренция и неблагоприятните условия за бизнес през последните години, е  коментирът на бизнесмени от града под Пирин.

До месеци пък Ролман щял да открие ново хале в шивашката фабрика „Пиринтекс“ в Гоце Делчев, където започва собствено производство на платове, за да затвори цикъла и да намали разходите си за внос.

Немския предприемач смятал да преустрои обувната фабрика „Пиерик“ в шивашка, за да създаде за хората от Неврокопско още стотици работни места.

В момента в немската шивашка фабрика „Пиринтекс“ работят над 4000 души. Преди месеци от Бюрото по труда в града Бертрам Ролман назначи на работа около 600 безработни по програма на социалното министерство./БЛИЦ