Китайци ще правят фуражен завод и рафинерия за производство на олио в Добрич, съобщи „Стандарт”.
Зам.-министърът на земеделието Явор Гечев обяви, че е разговарял с военния министър Ангел Найденов да се прехвърли от активите на военното ведомство към земеделското на закритото военно летище в Добрич.

„Идеята е то да се превърне в голяма индустриална зона, заяви Гечев. "В рамките на работна среща между нашето министерство и министерството на земеделието на Китай се договорихме за разширяване на партньорството между двете страни в областта на земеделието", каза още зам.-министърът.

Той заяви, че китайските партньори са решили да увеличат значително инвестициите си в България и добави, че е поел ангажимент да им съдейства при търсенето на парцели. Гечев е предложил като място за инвестиция Добрич и в тази връзка е водил разговори с военния министър Найденов.

"Идеята е бившето летище да стане една голяма индустриална зона, а инвеститорите от Китай в предварителните разговори заявиха интерес за изграждане на фуражен завод със силози и рафинерия за производство на олио. Вярвам, че ще успеем и се надявам всичко това да се случи в близко време", каза зам.-министърът. /БЛИЦ