Активите, които ще бъдат придобити от новата компания ще се управляват от Alfa Property Management, която също е собственост на Иво Прокопиев.
Чрез дружеството" Алфа Финанс холдинг" издателят на "Дневник" и "Капитал" държи мажоритарния дял в компанията, която стопанисва мола - Landmark Property Management.


Известата американска фамилия Рокфелер ще инвестира 20 млн. евро в "Търговски парк Пловдив" чрез инвестиционния си фонд в Европа Europa Capital LLP, става ясно от информация на сайта на фонда.


Сделката е първа за фамилията в България. В сайта се посочва още, че активите, които ще бъдат придобити, ще се управляват от Alfa Property Management, която също е собственост на Иво Прокопиев.


В средата на 2008 г. собственик на 37.5% от Landmark стана Иво Прокопиев чрез компанията "Алфа Финанс холдинг", а с по 18.75% собственост са Константин Ненов, който е и председател на “Каолин-АД” и един от директорите на "Булброкърс" АД. Иван Ненов.

Останалите акции са собственост на ирландската компания "Бриджкорп". През миналата година “Алфа финанс холдинг" продаде мажоритарния пакет от 58.08% на акционерното дружество "Летище Пловдив", на датска кампания.

Търговски парк Пловдив е разположен на площ от 42 650 кв. м., общата разгърната сградна площ е 26 400 кв.м.
Бизнесменът Иво Прокопиев, главен акционер в "Алфа финанс холдинг" и създател на вестниците "Дневник" и "Капитал", замина да живее в Азия в края на миналата година./ БЛИЦ