"Приятели, помните ли изрода, който осиновяваше котенца, за да храни змиите си? Има нов профил във Фейсбук!!! Много внимавайте!!!" Това са написали на страницата си Animal hope Варна.
От дадения линк става ясно, че въпросният любител на змии наистина е доста мрачна личност. Подвизава се под името Frigus Magnus. Любителите на животни се притесняват, че пак ще започне да публикува обяви за онисовяване на малки котенца, но наместо да се грижи за тях, ще храни змиите си.

Името на програмиста Евгений Андреев от софийското село Горни Лозен, нашумя преди няколко години, когато се разбра, че взимал котета, зайчета, кученца и птици по обяви за осиновяване, за да храни с тях змиите си. Той първо пускал животните на големите змии, които им вкарвали отрова, после ги разфасовал и одирал за по-малките кроталите в терариума си. Извергът не прибирал бездомни животни, а търсел по форумите само домашни любимици, които са ваксинирани и обезпаразитени. "Хвалеше се, че не иска да рискува змиите му да се разболеят от нещо", казва негов познат. Според него Евгени не е единственият човек, който храни влечугитте си с кучета и котки, което е изрично забранено в Закона за защита на живтните. "Аз знам за една жена от столичния квартал Иван Вазов, която храни своя питон с живи зайци и кучета", сподели още познатият на Андреев. Той обясни, че се е запознал с него в интернет форумите преди около година и половина и когато е разбрал за извратените занимания на психаря, бил шокиран.

След новината за завръщането на Андреев (подписващ се още като Аспидов), форумите в интернет гръмнаха. Човек, дал на Андреев две котета пише, че не е имал никакви съмнения относно добрите му намерения. "Пуснах обява в интернет, че подарявам четири котенца. Той се свърза с мен, дойде и много ги хареса. Уговорката беше да прибере едно. Те бяха на по 30 дни. Но ме помоли да вземе още едно за приятелката си. Аз се съгласих. Изглеждаше съвсем норамелен, облечен с бяла риза. Носеше вратовръзка. След като разбрах какво се е случило, бях известно време на хапчета", обяснява потресеният човек, чиито домашни любимци са станали храна за кроталите на Андреев.

"Евгени е нормален човек - аз го познавам", пише друг. "Той чете книги. Възпитан е - отваря вратите на момичетата. Да, същински джентълмен! Свинските му очички грейват, когато види някоя 15-годишна метълка. Освен със змиите си, изглежда начина му на сваляне е и хвалбата колко навътре е с окултизмът. Забележителна галантност проявена от 30-годишен човек, докато размята двулитровка в Борисова градина !"

"Доста биха си казали "браво на Евгени," коментира трети. "Отърва ни от уличните котки и кучета, като ги избива!" Други ще кажат: "Копеле, това са змии... с какво друго да са хранят, и аз ям месо! Жалко за тях. Дали трябва да посегне на някой ваш приятел или роднина, за да се заинтересувате? Нима ако ви каза, че въпросната свиня обичаше да се хвали как кръщавал "храната си" с имената на хората, които мрази ? Нима такъв изрод заслужава да живее и смятате, че не би посегнал на човек? Аз не смятам така. И начина по който той документира как змиите му изяждат животинките е обезпокоителен и ОТВРАТИТЕЛЕН!!!!! И помислете за стопаните , които са дали своите животни. Този изрод не заслужава да живее!"

Самият Евгени не дава и пет пари. Той също е много деен във форумите. В един от коментарите си пише: "Ако знаете аз какво съм правил с улични помияри, понеже са ми най-смотаните и противни животни... Жалко, че нямаше с какво да снимам... Щях да ги сложа тези снимки тук и да ви разплача всички ангелчета с мили душички. Сега слушам саундтрака на Hellraiser и ми е много забавно, че си признавам публично и не можете да ме тикнете в затвора или да ме вкарате в лудницата, но не се отказвайте толкова лесно - опитайте, ще е още по-забавно. Същите процедури бих ги приложил в/у цигани, чалгари и псевдофенове, които играят кючеци."/БЛИЦ