Шофьори отнасят по две скоби за неправилно паркиране вместо една. За това сигнализират все повече водачи в социалната мрежа. Първи в популярната група "Забелязано в София" на 9 януари се оплакал Христо Стойков. Той е публикувал снимка на лекия си автомобил "Мерцедес", който е отнесъл двойно наказание за неправилно паркиране, пише "Телеграф".
От публикацията става ясно, че водачът е оставил колата си в центъра на столицата, но е пропуснал да плати за паркиране в зона. Първо му е била поставена една скоба, а след няколко часа - втора. Причината за двойното наказание е, че нарушителят така и не се е появил след първата санкция.

"Ако до 19 часа все още не се бе обадил да плати глобите си, автомобилът му щеше да бъде вдигнат с паяк" уточниха от Центъра за градска мобилност.

В коментари под публикацията и друго водачи споделят, че им се е случвало същото нещо и са отнасяли по две скоби за неправилно паркиране. Сред потърпевшите е и артистът Дарин Ангелов. В неговия случай обаче автомубилът му е бил заскобен два пъти в рамките на час.

Ангелов паркирал колата си в 12,30 часа на бул. "Мадрид" и изпратил SMS, но грешен - сбъркал една буква. Затова получил и скоба. Дарин си платил за разсеяността, махнали му я, служителят му поставил розово листче на автомобила и му казал, ако има работа, да си я свърши.

След 30 минути обаче, като се връща при колата си, артистът вижда, че има втора скоба. Оказва се, че няма право да остане на същото място, дори и след като си е платил глобата. Става ясно, че нищо не може да освободи колата на Дарин освен още 31 лева.