Страх обзе хората от шоубизнеса и висшето общество в Северна Гърция след бруталното убийство на "Строгата господарка на секса", пишат някои от медиите в южната ни съседка. Българката Павлинка Георгиева от Мездра бе открита в следобедните часове на 10 януари от нейния съпруг и негов приятел заклана в квартирата им Солун, където семейството работело. По шията й имало множество прободни рани, нанесени с остър предмет.
Преди няколко дни гръцки медии съобщиха, че за убийството на Павлинка е арестуван 28-годишен украинец, който е направил пълни самопризнания. Според тях нашенката работела като проститутка и била убита при садомазохистичен сеанс. Срещу задържания са повдигнати обвинения за преднамерено убийство и нарушение на закона за оръжията.

Елитът в Солун е загубил съня си от притеснение, пише "Стандарт". Причината е, че полицията е намерила в апартамента на Павлинка някои вещи, сред които и червен бележник. В него жената е записвала имената на елитни клиенти, които са я посещавали и са ползвали нейните садомазохистични услуги. Според някои информации в червения тефтер на българката фигурират имената на известни личности в Солун и извън него - бизнесмени, адвокати, както и момичета от рекламни агенции. За дивите игри клиентите заплащали 1000 евро. И това, за да се насладят на един час удоволствие и болка. Полицейските служители, конфискували дневника, разследват дали не става дума за канал за проституция

"Връщам се след 2 седмици, майко, гледай детето", казала Павлинка в първите дни на януари, когато си тръгнала за Гърция. В семейния апартамент в т. нар. фондови жилища на ул. "Шипка" в Мездра всички се събрали миналата Коледа. След празниците Павлинка останала още една седмица при 6-годишното си момиченце Борислава и родителите си Боряна и Ангел Ангелови. Отпътувала за Солун чак на 5-6 януари. Жената била в добро настроение и казала на майка си, че ще се върне в Мездра след две седмици. За последен път двете жени разговаряли в четвъртък вечерта, ден преди жестокото убийство. На 10 януари Павлинка е намерена в локва кръв от съпруга си Жоро и негов приятел, българин, в апартамента на улица "Промитеос", в който живеели под наем. Мездренчанката и съпругът й отишли на гурбет в Гърция преди повече от 3 години. Щом посъбрали малко пари, отворили в Солун кафене. Братът на Павлинка също е гурбетчия, но работи в Испания.

Първоначалната информация за случилото се от гръцките медии бе, че в деня на смъртта си жената не се чувствала добре и затворила по-рано магазина. Убиецът й налетял веднага щом Павлинка отворила входната врата на жилището, наето под наем. В хода на разследването се допускаше, че килърът е познавал жертвата си. Крайното заключение на разследващите е, че става дума за еротично престъпление, тъй като 34-годишната българка е предлагала сексуални услуги. Изненадата на полицаите била голяма, когато установили, че в дома на жертвата има специална стая оборудвана със садомазохистични играчки и дрехи, а около трупа на жертвата били разпръснати такива, съобщават гръцки медии.

Според репортаж на в. "Еспресо" убийството е станало по време на садомазохистична игра. В даден момент клиентът не е издържал на болката и е поискал от българката да спре. Тя обаче продължила, тъй като сметнала, че става дума за част от играта. За да се защити, украинецът посегнал към ножа и прерязал гърлото й, сочи още репортажът въз основа на самопризнания на предполагаемия убиец.

До тях се стигнало, след като приятел на арестувания украинец, 48-годишен грък, пред когото споделил за стореното, проговорил пред полицията. Той също ще отговаря пред закона, но за укриване на престъпник. Убиецът е открил Павлинка в сайт за интернет запознанство под името Бианка и вниманието му било привлечено от това, че предлага нестандартни секс услуги, твърди той в самопризнанията си. Според обвинителния акт двамата задържани са поддържали близки приятелски отношения и дни преди убийството са се завърнали от новогодишно пътуване от Виена.

Българката е приемала незаконно и скришно клиентите в дома си, независимо че била семейна. По време на разпита мъжът й казал, че не знае нищо, но потвърдил, че са имали в дома си специално място за еротични игри на двамата, съобщава още в. "Еспресо". Мъжът на жертвата отсъствал с дълги часове всеки ден, тъй като работел. Не знаел, че жена му изпълнява и еротичните предпочитания на клиенти със сходни на неговите вкусове. Неговите твърдения, изглежда, са убедили полицията в невинността му, тъй като е освободен след разпита поради липса на уличаващи доказателства.

Сега за 7-годишното сираче на Павлинка, което наесен ще бъде първокласничка, се грижат баба и дядо. Детето преживявало много тежко смъртта на майка си и семейството потърсило помощта на психолози. Дядото е бивш служител на Транспортна полиция, а сега работи в железниците. Преди години апартаментът е бил подпален умишлено. Не е разкрит нито пироманът, нито поръчителят.

Приживе в профила си във Фейсбук Павлинка записала, че се е обучавала по предучилищна педагогика във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".