Скандална гей завера се оформя в политическите среди, но не по идейна линия, а по сексуална ориентация. В кюпа на пръв поглед изненадващо се оказаха плътно един до друг зам.-председателят на парламента от БСП Янаки Стоилов и прочулият се с хомосексуални афери негов конкурент от ДСБ Радан Кънев.

Червеният депутат изненадващо скочи да брани задницата на популярния с прякора Рада Дълбоката десебар, която лъсна гола публично, след като БЛИЦ реши да не крие истината, колкото и скандална и пошла да е тя. На пръв поглед червено-синята амалгама между Стоилов и Кънев е необяснима, още повече, че никой от демократите или пък самият Радан не е коментирал по никакъв начин фотофакта, изнесен от юрист, представящ се за бивш любовник на десебаря.

Защо тогава Стоилов скочи на амбразурата и застана зад задницата на конкурента си, наричайки разкритията на БЛИЦ политическа порнография? Архивите дават отговор – още преди няколко години самият той е герой в пиперлива история, разкрита от летописеца на българския гей елит Ицо Петрофф в книгата му „Тайните на гей елита 2”. Наред с шоувеличия, манекенки и мутри, председателят на сдружението на хомосексуалистите «ГЛБТ-ИДЕЯ БГ» не щади и политици и е категоричен, че високопоставен политик от "Позитано" 20 и Янаки Стоилов са били любовници. 

На фона на тези разкрития става ясно защо уж политически врагове изненадващо се бранят. Лъсва и фактът, че политиката е превзета от позорна гей клика, която не се спира дори пред идейни различия, само и само, за да запази скандалните си тайни и да остане във властта.