Опасни предизвикателства се разпространяват сред столични тийнейджъри. Това става ясно от предупредителен призив на баща във Facebook.
Той публикува снимки на ученици, които се снимат на ръба на покриви на високи сгради, парапети и дори по кулата на строителен кран. Преди време майка на едно от момчетата също алармира за опасната игра. 

 

"Много моля да обърнете внимание на приложените снимки", пише разтревоженият мъж, регистрирал се като Nikola Kortov във Facebook.

"Ние живеем в кв. Гоце Делчев и синът ми учи в Овча Купел. Това са снимки на негови приятели - от квартала, от Стрелбище и околните квартали! Много моля - ако някой разпознае детето си...или детето на познат - обърнете внимание на родителите.Страшно е! НАИСТИНА!!! Моят син пострада, за късмет не сериозно, но имаше падане и в момента вече казва, че не се занимава с това....но моля ви - вижте тези снимки! Това са от профилите на децата - общодостъпни снимки!", посочва мъжът и публикува линк с видео.

 

Играта вече взе и своите жертви. 14-годишното момиче почина наскоро след падане от висок етаж на недостроена сграда, искало да си направи селфи.

Момичето не е било само, често тийнейджъри ходят там, за да си правят опасните снимки.

Съучениците на Зорница, както и преподавателите са шокирани от случилото се.