Млада жена от Враца подаде сигнал в полицията, че е била отвлечена и принуждавана да пие и прави секс с трима непознати мъже на пътя. Около похищението обаче имаше много неизвестни, които вече са изяснени от полицията. Оказа се, че отвличане всъщност не е имало, а жената инсценирала всичко под въздействието на голямо количество алкохол, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана, предава BulNews.bg.

Както БЛИЦ съобщи, инцидентът, според разказа на пострадалата, е станал към 4 часа на 15 февруари край Вършец. 27 годишната Йоана Е. от Враца празнувала Трифон Зарезан и Свети Валентин в заведение във Вършец с компания от десетина мъже, сред които и приятелят й. Към два часа след полунощ Йоана решила да се прибере във Враца и тръгнала сама и пеша към града под Околчица – разстоянието е около 30 км.

Според думите на жената малко след изхода от Вършец тя била пресрещната от автомобил от неизвестна марка, винен на цвят, в който имало трима мъже. Единият от тях я качил насила в колата, където непознатите я накарали да пие алкохол. Те извадили нож и я ранили в лявата ръка, за да я принудят към интимни отношения с тях. Жената обаче извадила лютив спрей, напръскала мераклиите и те я изхвърлили от автомобила.

След получения сигнал патрул на МВР прибрал Йоана от пътя. Тя обаче била толкова пияна, че разказала за отвличането си чак на другия ден.

Криминалистите се заели да установят дали историята е истинска или повлияна от любовни драми и алкохолни пари около двойния празник. След разследване станало ясно, че още  по време на купона във Вършец жената е употребила голямо количество различни алкохолни напитки, под въздействието на които сама си е нанесла порезна рана на дланта на лявата ръката, след което си е тръгнала пеша за Враца.

На следващия ден Йоана е призована в полицията, където е направила признания, че не е отвличана, заплашвана или малтретирана, а подаденият от нея сигнал на 112 не отговаря на истината. Като причина за подаването на фалшивата информация тя посочила въздействието на изпития от нея алкохол и „раздразнение“.

Материалите по преписката ще бъдат докладвани на Районна прокуратура в Берковица.