С господин Радев сме добри партньори, показахме го по време на кампанията. Това заяви в ефира на Нова телевизия новоизбраната за вицепрезидент на България г-жа Илияна Йотова.
"Времето лети бързо. Имам да довърша няколко неща в европейския парламент, но това са мои законодателни инцицативи. Искам да ги приключа, защото са важни за България", каза тя. 

"Запазих голяма част от приятелите си и колегите си от телевизията. Почти 10 години след това бях ръководител на пресцетъра на БСП", добави Йотова.

"Нямам информация да са разпитвани приближени до Владимир Путин дали харесват нашата кандидат-президентска двойка. Изключвам такова нещо. Госпожа Нинова също каза, че това не е вярно. Цялата кампания и начина, по който хората гласуваха, са достатъчно показателни, че тези твърдения, са абсолютно несъстоятелни", каза Йотова.

"Според мен Бойко Борисов не постъпи правилно с решението си да премести бежанците по границата. Това всява излишно напрежение. Това, което се случи в Харманли, е много бледа картина на това, което може да се случи. Още през август месец се знаеше, че там нещата са много неконтролируеми. Още тогава аз бях там и не ме допуснаха, защото казаха, че може да се заразя нещо", заяви новоизбраната вицепремиерка.

"Освен към Вишеградската четворка, трябва да се обърнем и към Дания и Испания", каза тя и добави, че е приет в Европа нов документ, чрез който се цели да се направи много лоша за нас промяна. "Ще се иска бежанците, които влизат през нашата страна в ЕС, да останат да се социализират в България или като цяло в първата страна, в която са влезли.  Дори някой от тях да напредне към Европа, то той ще бива връщан към страната, през която е влязъл всъщност на континента, т.е. ние, Италия или Гърция", каза Йотова.