Стратегия за победа на изборите ще разкаже премиерът в оставка Бойко Борисов пред актива на партията си в неделя, съобщава „Стандарт", като се позовава на свои източници в ГЕРБ.

От партията се събират на работна среща в деня, в който на „Дондуков 2" официално влиза новият президент Румен Радев. Още от ранни зори хората на Борисов ще отидат в столичния парк хотел „Москва", за да направят анализ на грешките в кампанията си на президентските избори и да очертаят плана за предстоящия предсрочен вот.

Разговорът ще е неофициален старт на предизборната кампания на ГЕРБ, съобщава още „Стандарт". Борисов обаче от сега е готов с написана стратегия за победа. Именно и заради това той събира актива, за да разкаже всички стъпки, които трябва да бъдат направени. Заръка номер 1 ще е всички членове на партията да обиколят цялата страна и да обясняват на хората какви са смисълът и ползите от проектите, които по времето на ГЕРБ бяха направени.

„Ще забравите гордостта си, че трябва човек да се гордее, ще отидите при хората и ще им обясните какъв е смисълът на всичко, за което се борим", ще заръча Борисов пред актива. Той ще ги изпрати към изборите, като им напомни, че „до сега името ГЕРБ е работило за тях, но е време и самите личности да започнат да работят за партията". Преди Борисов обаче думата ще вземе председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-шеф на партията Цветан Цветанов.

Той има задачата да направи анализ за изминалата президентска надпредвара. Цветанов ще призове и за засилване на мястото на ГЕРБ в медиите, разкриха още пред „Стандарт" хора от партията. Веднага след работната среща на ГЕРБ премиерът в оставка Бойко Борисов, председателят на парламента Цецка Цачева и други ключови фигури ще отидат на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Румен Радев.