"Върнах се във времето на младия Станишев. Получихме предложения, екипи работеха по темата. Единствената претенция, която съм имал е да се покажат и министрите, които ще покажат програмите". Това каза Бойко Борисов на извънреден брифинг в щаба на ГЕРБ.

"Сутринта най-добронамерено се обадих на Нинова и и казах, че целта не е да отвратим хората, а всеки да каже този министър по тази тема това ще направи. Във втория модул те излизат и влизаме само ние двамата и казваме кой как ще си върши работата. Тя не се съгласи да сме дори първо ние, после те. Предложих и да пием по едно кафе и да им пляскаме или да ги коментираме, пошегувах се с нея. Да не сме гаджета да се гледеме очи в очи", обясни той.

"Сега чувам, че съм предложил експерти. Ще попитат защо държим на това. Ние не искаме да става както по времето на БСП дойдоха Орешарски и Чобанов. Както след Радев дойде Герджиков, Семерджиев и кой ли не. Уж не са БСП на власт, а разбираме че искат разни смени", допълни Борисов. 

"С Нинова да не сме гаджета, че да се гледаме очи в очи?! Ние подадохме оставка, за да успокоим държавата и да надградим. Това ще и го кажа и утре ако дойде на дебат. Надявам се да реализират тези отношения. Ние сме се съобразили изцяло с националните телевизии и предлагаме най-добронамерно да се прекъсне този спор", коментира екс министърът.

"В крайна сметка, тя ще дойде на дебата, в крайна сметка. От 20 до 21 часа е лидерски дебат. Аз и тя само. А от 19 до 20 или от 19:30 до 20 да излязат министрите ни един срещу друг и да говорят за армията, за пенсиите, заплатите. Аз не съм канил разни експерти, а съм казал кой за какво ще говори. Искам да съм сигурен и да съм спокоен, че ако БСП спечелят ще излязат с добри министри", добави той.

"Искаме освен премиерски и министерски дебат. Обикновено БСП лъжат с министрите, а това е важно за нас", заключи председателят на ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА