Kогато повечето хора си мислят за полска кухня, вероятно си представят пелмени с месо или наденици. В столицата Варшава обаче традиционната полска кухня е преобразена, отбелязва ДПА. Вериги за вегански бургери и суши ресторанти се откриват из целия град, а все повече съществуващи ресторанти предлагат вегетариански и вегански версии на традиционните ястия.

Има дори нова онлайн карта, която да напътства вегетарианците и веганите из Варшава. Блогърката веган Марта Димек може да гарантира за нарастващата популярност в Полша на храната, направена без животински продукти. Тя стана един от най-популярните готвачи, въпреки че не ползва продукти като месо, масло и яйца.

Димек твори вегански варианти на традиционните полски ястия. Тя вече е издала две готварски книги, вдъхновявайки се от водещи градове като германската столица Берлин.