Един от най-добрите моменти от хотелския престой е сутрешната закуска в леглото, пише profit.bg.

Но както всеки, някога разливал храната си знае, има само още няколко неща, които са по-неудобни от това да обърнеш таблата със закуска върху девствено белите чаршафи.

Като се има предвид, че подобни инциденти често се случват, не сте ли се питали защо хотелите използват спално бельо в най-лесно замърсяващия се цвят? 

Ето къде се крие тайната им.

Нито един от хотелските клиенти не иска спално бельо с петна. Обаче как можете да знаете със сигурност, че чаршафите са чисти, ако петната лесно се маскират от шарките им?

Белите чаршафи са един от най-ефективните начини хотелите да докажат своите стандарти за чистота.

Подобно на това как богатите мъже в арабските държави носят бели дрехи, и хотелите използват бяло спално бельо, за да демонстрират лукс. Въпреки че,дори и по-малко луксозни хотели застилат леглата си с бели чаршафи.)

Смята се, че това е въведено от веригата хотели Westin, които популяризират този цвят за спалното бельо през 90-те години на миналия век.

Според тях бялото легло създава ефект на "ореол" и кара гостите да мислят, че стаята им е наскоро освежена.

Има и един много практичен аспект на белите легла. Този цвят се пренася и в банята (при кърпите и халатите).

Когато персоналът на хотела почиства, те поставят спалното бельо, хавлиените кърпи и другите мръсни тъкани в една и съща перална машина, без да се безпокоят за каквито и да е цветове.

А когато се случи най-лошото и таблата със закуска се изсипе на леглото, белите чаршафи са лесни за избелване.