Банкерката има 185 млн. лв.! Плюс капитали в дружества на стойност над 123 млн. лв.
Красив и добре сложен млад сервитьор напоследък доста често сервирал по цели два часа в апартамента на последния етаж на хотел "Феста Барсело" на бул. "България" в столицата, забелязали служители.

Това, казват, бил най-големият апартамент в страната – на два етажа, на площ над декар и с огромна зелена тераса с изглед към Витоша.
В него живее собственичката на хотела Петя Славова – според някои най-богатата българка.
“Нямам време за губене. Домът ми е разположен над офисите на банката и компаниите, и над хотела, които управлявам”, обяснява тя в едно интервю.

Доколко служителите й са прави да шушукат за бавно сервиращия младеж, не е ясно. Но от няколко месеца из София се носи слух, че банкерката се готви да се омъжва за трети път – за бизнесмена Светослав Радев.
В края на декември м.г.

двамата наеха круизния параход "Елегант Лейди" в Амстердам,

за да отпразнуват 21-годишнината на неговия син Анатоли. Той учи в Лондон, както и дъщерята на Петя - Жени. Тържеството, казват, било грандиозно, гостите пристигали с цели самолети от Лондон и София, четири дни яли, пили и се веселили.
Сайтът "Милионерите" изчислява състоянието й на 185 000 000 лв. Сумата обаче изглежда малка, като се има предвид, че само участията й в съдебно регистрираните капитали на дружествата й се изчисляват на 123 млн. лв. По този показател в класацията на в. “Пари” от април 2008 г. Петя Славова е на второ място по богатство в България след бившия си съпруг Митко Събев.
През 1991 г. Славова започва съвместен бизнес с него - двамата създават “Феста холдинг”. Опитват различни дейности - внос на дрехи от Дубай, внос на метали, дистрибуция на горива, износ на вина и бренди. През 1996 г. съдружниците си поделят бизнеса, три години преди това Петя и Митко са се развели.
“Феста” остава за Петя Славова. Днес холдингът държи дялове от 17 компании, сред които ТБ Инвестбанк, ЗОК “България Здраве” и “Виа Понтика” - Поморие, както и делфинариума във Варна. През “Винком” Славова притежава и производителя на вина “Черноморско злато”. След увеличаването на капитала на “Черноморско злато” компанията допринася най-много към богатството на Славова - дори повече от Инвестбанк.
В момента най-богатата българка е председател на съвета на директорите на “Феста холдинг” и на надзорния съвет на Инвестбанк. "На татко момчето" - така се обръщал към Петя баща й - строителен техник. Петя е родена на 20 януари 1962 г. в Стара Загора. Мечтаела да стане учителка по литература, защото много обичала книгите. Но завършва икономически техникум, после ВИНС във Варна. Има и следдипломна специализация по управление и маркетинг във ВИИ "Карл Маркс" в София.

Първият й съпруг е строителният предприемач Дорелов.

От него е дъщеря й Жени, която вече е съдружник на майка си в бизнеса. Синът й Ивайло е от брака й с Митко Събев.
На зашеметяващите частни и фирмени купони на Славова идвали и Елена Йончева, и Соломон Паси, и дори генерал Любен Гоцев. За Славова се говори, че е от неговия кръг.
"Вкъщи рядко съм без гости. Имам няколко пеньоара според обзавеждането на къщата", разказва тя в едно интервю. В друго пък споделя, че в бизнессредите я смятат за "студена като змия, пресметлива, предпазлива... хиена".
В емиратите пък, където е започнала бизнеса си и обича да ходи често, я наричали “принцесата на Изтока”. Тя дори си беше купила къща на изкуствения остров Палмата в Дубай, редом с Бекъм и Федерер, но го продала.
Притежава и стар дворец в италианския град Стреза на Лаго Маджоре.