Неувяхващият секссимвол на България Чочо Попйорданов е решил да скъса с имиджа си на бохем и плейбой.
Загърбил е компаниите и е верен на новата си любов Даниела - жената, вкарала го в правия път на въздържанието. Освен с блестящата си роля в "Хъшове" на режисьора Александър Морфов, Чочо е известен и с превъплъщенията си в сатиричното шоу "НЛО", където пресъздаваше образа на редник Каракочев. Незабравима е и любовта му с актрисата от тв сериала "Дунав мост" Йоана Буковска, прераснала в съжителство и шумна раздяла. Светските наблюдатели помнят и брака му с Хилда Казасян. Затова и разговорът ни с актьора е за жените в живота му и за неговите страсти.

- Животът ти е пълен със спомени - хубави - лоши... Жени...

- С един приятел наскоро си говорихме за някаква Бухова, Буховска...

- Буковска? Йоана? Колежката ти от "Дунав мост".
- Е, тая де. Та той вика, че е по китайските номера ... Демек, разбираш ме, там разни народни артистки и девойки със сини очи и руси коси ги слага в малкия си горен ляв джоб. Може го момичето, прави го. Въобще, най- важното е да оцелява. И още по важно- в професия като нашата.

- Какво имаш предвид под китайски номера?
- Слушала си вицове за едни хубавици как правят разни работи на едни хубавци. Нещо като евтино карго от "Илиянци", но в друга област.
Оборотно, бързоликвидно...

- Аха... Чочо, ние се познаваме с теб от двайсет години. Питам те, какво е отношението ти към жените , когато беше на 25 и сега, когато си на 45?
- Не се е променило! Няма по-велико нещо от жената. Знаеш ли, говорихме си с един приятел за тази голяма глупост, че Адам е създал от скука жената. Аз ще го кажа ...малко по цинично или не ... той е имал необходимост. Освен че е трябвало да бъде по- различна от него, трябвало е нещо да му противостои. Дори и в това събиране между мъжът и жената има битка.
И то битка, в която се създава човешкият живот.

- Ти си пътувал много по целия свят, виждал си световни звезди, кой най- много те е впечатлил?

- Единият е Ал Пачино, другият е Мики Рурк. Лошото е, че последният човек пак го олепиха. Той спечели “Златен лъв” , Номинираха го за Оскар. Гепиха го с една черта брашно, близо до носа.

- Много артисти в Холивуд се дрогират!?
- Аз обичам хулиганите, обичам хората, които не се съобразяват с общественото мнение.

- Ти от тях ли си?
- Въобразявам си! Въобразявам си...

- Виждам, че си грижовен към майка си, към баща си ...Грижиш се за близките си...
- Държа на краткия си път, който трябва да измина.

- Кажи нещо за жена с която си - Даниела?
- Тя е всичко. Но човек никога не обича една жена.

- Философски погледнато е така, но конкретно, както го казваш, може да се обиди реалният човек...
- Гледам философски на реалността, иначе няма да съм аз. Обичам Жената с главно Ж, в случая и Даниела - сега доволна ли си?

- Ти имаше доста екстремен период, проблеми с алкохола, лечение, Даниела подкрепяше ли те?

- Тя ме изпревари! Водеше ме и аз я следвах. Преодолях проблема, вече мога и да не ям, и да не пия хич. Не е толкова важно, пък и никога не е било важно. Просто съм допускал някои крайности, поне така казват.... Знаеш, че съм емоционален човек...

- Ти би ли направил същото за нея?

- Абе, не знам! Ако аз трябваше да я вкарвам в правия път, не знам дали бих се справил дори да искам. Все стъпвам накриво и сам да съм. Ако пък трябва и друг да направлявам...

- Още ли гледаш животинки в къщи?

- Много обичам животни. Имам котка, куче, риби , папагал...Имах и канарче. Мислехме, че е мъжко, ма то взе, че снесе. Стават такива работи....и в живота. Папагалът е порода Жако, казва се Чочо-пича и много ме обича.

- Знам, че имаш белег на ръката от него.

- Ето го, ако го пусна сред хора, бая народ ще пострада. Обаче Александър-Блек Попйорданов е най-готиният пич на света. Прилича на баща си, тоест на мене де...

Албена Чакърова