След 7-годишна съдебна битка журналистката Маргарита Михнева окончателно спечели делото за прословутото жилище на пл. "Народно събрание", което си оспорваше със социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев.
През юли 2002 година Михнева купува апетитния имот на пъпа на София от общината за $150 000 с кредит срещу ипотеката му в “Росексимбанк”. Няколко лета по-рано обаче там са се настанили редакциите на списанията "Кухня" и "Жената днес", които се издават от шефа на "Галъп" Андрей Райчев. Социологът и негови приближени категорично отказват да “сдадат” огромния апартамент с мотива, че той вече е техен поради давност, и се започва дълга съдебна сага и медийни атаки и от двете страни. В разгара на скандала Маргарита Михнева прави сензационно изявление в тв-инервю: “Кънчо Стойчев и Виза Недялкова, която, както знаете, е съпруга на г-н Райчев, са заплашвали и направо са рекетирали Стефан Софиянски (тогавашен кмет на столицата – бел. ред.), че почват да правят репортажи срещу него. Целта каква е? - Да притискат Софиянски да не знае много, защото те ще му изнесат далаверите. Да мълчи, да си трае. Досега има четири процедури за изваждането на тези хора от жилището. И четирите процедури свършват по един и същ начин. Г-н Райчев по джиесема командва какво да прави районна прокуратура и Върховният касационен съд. Аз споделих с главния прокурор тази наглост от страна на г-н Райчев и ако в България един журналист или един българин си позволява по мобифона да нарежда какво да прави Върховната касационна прокуратура и в ефир говори глупости за това, че той придобил чужд имот по давност - това са скандални неща.”

ДОСИЕ

• Михнева продължава съдебните саги с Кеворк Кеворкян и Гриша Ганчев. Тв-гуруто не можа да прости на бившата си колежка, че го е нарекла “кредитен милионер и агент на ДС” и я даде на Темида.
• Гриша Ганчев пък е ипотекирал жилището на Маргото, като съдел и дъщеря й, която е в чужбина, защото Михнева е прехвърлила имота на нейно име.