Малко странните идеи в любовното ложе няма да ви навредят, твърди сексологът проф. Владимир Борисов.
Искаме адреналин!

Със съпруга ми харесваме да се любим на места, където има опасност някой да ни види – в колата, в парка, на прозореца. Иска ни се нещо ново, пикантно, а може би ни липсва адреналин. Ексхибиционизмът лекува ли се? Или това е нещо нормално, след като не вредим и не пречим на никого?
Мая А.

Вашият случай има слаба връзка с ексхибиционизма. При някои хора усещането за риск изостря сексуалността, усилва желанието и остротата на оргазма. Важно е само поведението ви да не излиза от рамките на обществените норми. Не правете това пред очите на околните, особено пред деца и възрастни хора. Имайте предвид обаче, че този сексуален стереотип може да стане за вас доминиращ - тоест вие и съпругът ви вече да не можете да получавате удовлетворение от секса в традиционни, спокойни условия. Тогава ще се наложи да потърсите помощ от сексолог.

Странните идеи често възникват при напълно нормални хора от двата пола. Сексът е най-сложният тип поведение при всички живи същества и човекът не е изключение. А където има усложнения, се появяват и отклонения. Например някой от еротичните стимули се разразства до такава степен, че «поглъща» всички останали.


ВОАЙОРСТВО (СКОПОФИЛИЯ) - удоволствие да се наблюдават голи гениталии и хора. А ако тези голи хора правят секс, това е върхът.
Какво бихте си помислили за чичкото, който обикаля кабинките на плажа и се мъчи да надникне в някоя от тях? Разбира се, че е маниак. Но това е обикновен воайор или, казано по друг начин – скопофил. По принцип е безобидно същество, защото нищо не иска, просто целият се е превърнал в едно око. Или в две.
Това, което ни трябва. 80% от жените по време на полово общуване изпитват огромно удоволствие, когато мъжете се наслаждават на голото им тяло. Това удоволствие повишава двойно либидото и способства за доброто овлажняване на входа на влагалището. А 50% усещат силна възбуда, когато партньорът демонстративно разглежда гениталиите им отблизо.

КОПРОФИЛИЯ – противоестествено удоволствие от произнасянето на непристойни изрази.
Тези маниаци обожават да пътуват в обществения транспорт, като е желателно наоколо да няма други мъже, за да не си изядат боя. Тогава се доближават до някоя жена и започват да тихичко, но с настървение да произнасят наименованията на гениталиите и на различни процеси.
Това, което ни трябва: «Страшните» думи, загнездили се в мозъка дори и на най-интелигентните хора в категорията «забранени», обикновено се произнасят като откровение по време на сексуална близост и предизвикват мощно отделяне на полови хормони в кръвта. При 90% от жените, които обичат с ушите, звукът на забранените думи ускорява до 4-5 пъти приближаването на оргазма. Същото впечатление правят произнесените на ухо изрази, свързани с нейните органи и различни части на тялото, но, разбира се, заменени с други, значително по-пикантни названия. А 60% от жените, докато мастурбират, произнасят на глас псувни. Това им помага по-бързо да достигнат освобождаването.

ЕКСХИБИЦИОНИЗЪМ – стремеж за показване на собствените полови органи на хора от противоположния пол или мастурбира в тяхно присъствие.
Почти всички жени са се натъквали на такива мераклии. Поне веднъж в живота си всяка е виждала индивид с изваден член, който се мъчи да впечатли околните с разкопчания си панталон. Ексхибиционистите не са опасни - те никога не нападат, не изнасилват. Задоволяват се с изплашеното и смутено лице на жената. И това е!
Това, което ни трябва. Леката перверзия във вид на ексхибиционизъм много помага в леглото и на двамата партньори. Защото ексхибиционисти могат да бъдат и мъжете, и жените. Много силно възбуждащо въздействие има върху двамата партньори, излегнати уморено в леглото, когато всеки от тях мастурбира пред очите на другия. За това има само едно условие – добре е тази игра да бъде за пред «публиката», защото оргазъм е по-интересно да изпитвате, когато сте насаме.

ПОЛЮЦИОНИЗЪМ – извратено удоволствие, което се получава при цапане на партньора със сперма.
Тези маниаци са опетнили не едно дамско палто в транспортните средства през зимата и не една рокля през лятото.
Това, което ни трябва. Първата заповед, която сексолозите се стараят да набият в главите на срамежливите си пациенти, е: «В секса между двама души няма нищо мръсно!» Ще добавим: «И чисто също!» Но всъщност спермата е стерилна. Много жени изпитват страстно желание да се намажат с тази течност, добита от тях с толкова труд, но се притесняват. А не бива. Полюционистките са най-желаните любовници. Те мажат със сперма челата, бузите и гърдите си не само защото тя е богата на витамини и подхранва кожата, но и защото така внушават на мъжа увереност, че е най-страхотният самец на света. Неговата следваща ерекция настъпва почти мигновено.

ОСФРЕЗИОФИЛИЯ е получаване на по-остро сексуално удовлетворение от миризми, не задължително приятни.
Маниаците, за които от време на време пишат във вестниците, събират цели колекции от ползвано женско бельо, например гащички. Те са невероятно изобретателни и намират начин да се доберат до местата, където жените прибират употребяваното си бельо.
Това, което ни трябва. Според биолозите обонянието ни служи най-вече за избор на партньор и едва след това за да се наслаждаваме на ароматите на ястията. Ако изведнъж у вас се е породил интерес към неприятните миризми от човешкото тяло, значи в кръвта ви е отделена повишена порция полови хормони. С други думи нужен ви е секс. А миризмата на секретите, отделяни от здравото влагалище, стимулират ерекцията, така че гащичките на приятелката ви, сложени до леглото, може да ви бъдат от полза.

Енциклопедия «Женски Тайни»
Девиация (парафилия) - отклонение от общоприетите сексуални норми.
Перверзия (извращение) – нарушение на насочеността на половото влечение спрямо обекта или начина на удовлетворяването му.