Сладкият грях на каките.
Млад мъж със зряла жена е все по-често срещано явление, напук на консерватизма и общественото мнение. Успялата и красива 40 - 50 годишна жена вече не се смята за аут от любовта и секса.Тя е много по-уверена на тези години, много по-женствена от неузрелите момичета и най-вече много по-независима. Това предполага едно равностойно партньорство, в основата на което много по-често стои истинската любов, изчистена от дребни сметки и стремеж за подреждане на живота според установените закони.
Жената на 50 години обикновено изглежда доста по-добре, благодарение на козметиката и грижите, които полага за себе си, отколкото своите оплешивели връстници.

Блага Димитрова и Йордан Василев - 13 г. разлика

Писателката е 13 години по-възрастна от литературния критик. Авторката на "Отклонение", "Страшният съд", "Лавина” и забраненият по време на тоталитарния режим роман "Лице" беше и вицепрезидент на България. Когато се женят с Йордан, тя е вече на 45 години, но пред двамата предстои един щастлив 36-годишен брак.
"Никога не е имало ревност между нас, всичко си разказвахме. Между нас имаше нещо повече от любов между мъж и жена – беше ми и жена, и сестра, и всичко..."- споделя след смъртта й Йордан Василев.

Апостол Карамитев и Маргарита Дупаринова - 3 г. разлика

Най-романтичният български актьор, секссимволът на българския театър и кино в средата на миналия век Апостол Карамитев се жени едва 25-годишен за три години по-възрастната от него актриса Маргарита Дупаринова.От брака им се раждат две деца - Момчил и Маргарита. Из Народния театър и до днес се разказват легенди за любовта между двамата. Тяхното партньорство в "Ромео и Жулиета" е епоха в историята на българския театър. След смъртта на звездата от "Един снимачен ден", "Рицар без броня", "Бялата стая" и "Сватбите на Йоан Асен" вдовицата му Маргарита Дупаринова се омъжва за още по-млад с 10 години от нея морски офицер. Актрисата пази в тайна този брак, но в крайна сметка, капитанът не успява да измести от сърцето й Апостол и тя го напуска.

Цветана Манева и Явор Милушев - 4 г. разлика

65 рози подари преди няколко дена актьорът за рождения ден на своята любима съпруга. Цветана Манева е кака на Явор с четири години, но от 1973 година, вече 36 години те са неразделни в театъра и живота. Първият съпруг на театралната звезда бил операторът Николай Пенчев, който според очевидци със седмици не изтрезнявал. След развода си с него актрисата изпаднала в депресия - била с малко дете на ръце и не много високи доходи. В спектакъл на Любен Гройс обаче срещнала спътника си в живота и до днес- чаровния Явор Милушев.
По думите на Цветана любовта се съхранява "ако имаш желание и ако държиш на човека до теб. Ако можеш да зачиташ неговото достойнство, ако не властваш над него. Най-важното - да обичаш, да обичаш, да обичаш."

Бойка Велкова и Теодосий Спасов - 3 г. разлика

Любовта събира "кавалджията на планетата" Теодосий и шармантната Бойка в театъра, където тя играе. Една от най-красивите български актриси, изиграла бляскаво ролята на Десислава във филма “Боянският майстор” е по-голяма от съпруга си с три години. За да се подържа във форма и да не старее до знаменития си съпруг, тя и досега пази навиците си от балетното училище - всеки ден прави екзерсиз и гимнастика с елементи от балета за по 30-40 минути.
Световноизвестният музикант пък е запленен от духовната красота на своята половинка. Той не харесва изкуствената хубост и твърди, че никога не би докоснал силиконови гърди.
За любовния спътник в живота си Бойка споделя:"Невероятно съжителство, хармония. Просто Теодосий е мой гуру."
Те са заедно от 20 години и се радват на 14-годишен син Теодор.
Страстта подклажда фриволната Бойка с провокативните си участия разсъблечена в еротична постановка на театър "Сълза и смях". Теодосий ревнува и обича едновременно.

Жени Калканджиева и Тачо - 11г. разлика

Основателката на модна агенция "Визаж" и най-успялата по хубост - 6-ата в света родна манекенка Жени Калканджиева доказва, че жената посочва и избира своя партньор в живота. Бизнес дамата си поживя доволно, преди да срещне 11 години по-младия от нея Стефан Манов-Тачо. Те се ожениха през 2007 година и напук на всички слухове са заедно. Младото гадже дори напусна семейния бизнес в Испания, за да живее с Жени в София. Щастливата двойка обитава разкошната къща и се готви да допълни идилията с наследник.
Калканджиева, която смята, че изневярата от време на време е полезна, каза още, че за нея в брака не е важно богатството, а душевното богатство, именно това я сближава със съпруга Стефан Манов - Тачо.
"Той бе първият, който ми предложи брак, ще съм винаги с него", казва Жени.

Софи Маринова и Дачо - 9 г. разлика

И една от най-известните ни поп фолк изпълнителки е в ролята на кака във връзката си. Ромската перла Софи е на 32, а Дачо на 23 години, при това син на бившия любовник на певицата. Въпреки това двамата не крият плановете си за сватба, макар и нейната дата да се отлага за пореден път.

Камелия и Цветин - 7 г. разлика

Поп фолк гилдията се разтърсва и от нестандартната любов между певицата Камелия и гаджето й Цветин, който е със 7 години по-млад. Това не им пречи да са заедно вече 12 години. Цветин върши цялата работа по организацията на кариерата на Камелия и е в леглото й всяка вечер.
"Аз предпочитам да имам мъж до себе си с богата душевност, а ако той е и финансово обезпечен, мисля, че няма нищо лошо в това." - казва Камелия.
"Цветин е постоянно около мен, насърчава ме, съветва ме, придружава ме при всяко мое участие, помага ми като озвучител и въобще се грижи изцяло за мен."- допълва тя.
Малка сянка в любовта им е проектосвекървата - майката на Цветин, която не я искала за снаха, тъй като смятала сексапилната звезда за много стара и развратна.
Въпреки че Камелия попрехвърли 40-те години, двамата с Цветин работят усилено по създаването на бебе и са решени да опитат всякакви стандартни и нестандартни начини - от ин витро до износване от друга майка.

Кристина и Константин - 5 г. разлика

Ексцентричното дизайнерско дуо с право смайва и взривява всякакви предразсъдъци по отношение на любовта в българския хайлайф. Нещо повече - дълго време неотлъчен спътник в любовта им беше трето лице - травеститът Урсула.
Кристина е над 50 -годишна и с 15 години по-голяма от любовния си и творчески партньор Константин.
Дизайнерите на модно ателие “Вампила” - Кристина и Константин, работят и живеят заедно от 18 години. Те са сред създателите на клубната и авангардна мода в България. През годините и до днес обличат известни личности от шоу бизнеса и ъндърграунда в България, сред които Азис, Глория, Есил Дюран, Десислава, Ирина Флорин, “Каризма”, Нели Рангелова, Йоана, Ан Джи, Елица и Стоян и др.
"Ние сме всъщност едно и също нещо, и е много трудно да бъдем разделени, и е много трудно същевременно да бъдем заедно, защото сме различни, но това е предопределено, то е фатализъм, съдба!" - заявява влюбената двойка.

Радина Червенова и Коко Каменаров -  8 г. разлика

Няма мъж, нито зрител в последните десетилетия, не попаднал под чара на телевизионната звезда Радина Червенова. Неподвластната красота на неостаряващата Радина ни кара да забравим, че навърши 50 години. Малцина знаят, че нейният съпруг - журналистът Константин Каменаров е 8 години по-млад. А то не му и личи, защото понапълнелият Коко не е фен на спорта и здравословния живот
50-годишната звезда на „По света и у нас" изглежда доста по-добре от своите млади колежки. Блестящата си форма тя поддържа с пиене на огромни количества минерална вода и с глад.
Ослепителната красота и обаяние на Радина тушира всички зли приказки около нея и по-младия й мъж. Двойката живее щастливо в обкръжението на 4 деца, като само последното - 10-годишната Анастасия е общо.
Говори се, че напоследък Каменаров върти проспериращ частен телекомуникационен бизнес с есемеси. Преди години Коко бе и шеф на отдел „Връзки с обществеността" на „Мобилтел", а при управлението на Костов се изявяваше като говорител на българското правителство.
"Новото начало в живота започва на 50!" - пък заявява уверено и със самочувствие Радина.

Мариана и Емил Костадинов - 7 г. разлика

Въпреки че артдвойките са по-известни и в спорта има щастливи и сполучливи изключения.
Съпругата на Емил Костадинов е 7 години по-възрастна от него. Родена е през 1960 година, а звездата от "Парк де Пренс" се е появил на бял свят през 1967 година.
„Преди повече от 20 години, когато Емо се ожени за нея, всички в ЦСКА й викаха Каката." казват паметливи приятели.
Макар и по-възрастна от мъжа си, Мариана Костадинова се поддържа идеално и не дава основания на съпруга си да се срамува от външния й вид. Изглежда поне с десет години по-млада, а в сравнение с прочутия футболист, направо младее. Любовта им е украсена с две дъщери. А бракът на Емил Костадинов е смятан за един от най-устойчивите в българския футбол. Емо остана една от малкото легенди от САЩ-1994, които запазиха семейното си огнище и не се разведоха.


Световни легенди

Джон Ленън и Йоко Оно - 9 г. разлика

За първи път Джон Ленън и Йоко Оно се срещат през 1966 година на нейна изложба в Лондон. Той е впечатлен от позитивизма и чувството за хумор на нейното изкуство, особено стълбата, която води до платно, на което с лупа може да се прочете "Да". Години по-късно Джон Ленън твърди, че ако думата е била "Не", най-вероятно е нямало да го впечатли толкова много. Йоко Оно твърди по-късно, че по това време не е знаела кой е Джон Ленън и “Бийтълс”, но се е заинтересувала от тяхната музика.
Японката е девет години по-възрастна от знаменития Бийтълс.
Джон и Йоко сключват брак на 20 март 1969 година в Гибралтар, Испания. Имат заедно един син - Шон Ленън. По време на медения си месец Джон и Йоко остават в леглото в хотелската си стая една седмица.
"Бийтълс" се разпадна малко след сватбата на Йоко и Джон Ленън преди близо 40 години.
Тя все още живее в нюйоркския апартамент, в който двамата се бяха настанили, когато Ленън бе застрелян на 8 декември 1980 г. на 40-годишна възраст
Ленън обаче си остава мерилото за оценка на живота й.

Алла Пугачова и Филип Киркоров - 18 г. разлика

Суперзвездата на руската музика е родена през 1949 година, а четвъртият й съпруг Филип Киркоров през 1967 година.
Пугачова и Киркоров сключиха брак през март 1994 г. в Санкт Петербург. През май същата година се венчаха в Ерусалим. Любовта им продължи повече от 10 години - до 2005 година, въпреки че всички предричаха краткотраен брак. И досега Филип твърдо отрича сплетните, че нещо друго освен чувствата е било причина да отдаде сърцето си на жена, която може да му бъде майка.
"Аз бях и оставам неин рицар, в чието сърце имаше, има и ще има една единствената жена – Алла !” - заяви неотдавна певецът.
След раздялата си с него любимката на руската публика се хвърли в обятията на още по-младия Максим Галкин. Неотдавна тя потвърди слуха, че е сключила официален брак с 32-годишния Максим - водещ на руското издание на "Стани богат".
"Какво като Максим е на 30, а аз съм на 60?! Важното е, че се обичаме и разбираме. Сега имам истински мъж до себе си, много съм влюбена." - гордо заявява певицата. Нещо повече, тя е готова да направи и още една смела стъпка - да зачене ин витро и дари съпруга си с дете.

Гала и Салвадор Дали - 11 г. разлика

Геният на сюрреализма - световноизвестният художник Салвадор Дали среща Гала Елюар и съпруга ѝ, френският поет Пол Елюар, през лятото на1929 година. Тя се превръща в негова любовница и муза, а по-късно през 1934 година става и съпруга. Красивата рускиня е цели 11 години по-възрастна от него, но за Дали до края на живота му, вече друга жена не съществува.
Те са заедно до 10 юни 1982 г. когато му Гала почива. След смъртта й Дали изпада в депресия, от която не излиза до края на дните си. Губи до голяма степен желанието си за живот без жената, която е била всичко за него.
Любопитен е фактът, че първият съпруг на Гала - френският поет Пол Елюар също е бил по-млад от нея и също така драматично е изживял раздялата си с мистериозната и обаятелна жена.

Айседора Дънкан и Сергей Есенин - 18 г. разлика

Големият руски поет Сергей Есенин и прочутата за времето си американска балерина Айседора Дънкан са имали роман в началото на миналия век, накарал цял свят да ги обсъжда. Любовта им граничи с легендата и се превръща в медиен хит, защото това е среща не само между различни поколения, но и различни култури.
Балерината е 18 години по-възрастна от поета и всички обстоятелства са били срещу тях. Заради Сергей Айседора се преселва да живее в Съветска Русия и основава там танцова школа. Дънкан се счита за създателка на модерното балетно изкуство в света.
През 1922 двамата се женят, за да узаконят връзката си. Емоционалният поет се самоубива през 1925 година в хотелската си стая при неизяснени обстоятелства. Тя го последва 2 години по-късно, при странен инцидент — возейки се в колата на свой приятел на 14 септември 1927 г. се задушава от собствения си шал, който се омотава около шията при високата скорост.