Къщата на Барбукови има частен параклис и стъклен таван.
Супербогаташите в България стават все повече и повече. Те по нищо не отстъпват на световния елит, щом става дума за скъпи имоти. “ШОУ” направи разследване кои са най-скъпите и най-красивите сред тях.

Уникалната резиденция на българския оперен певец Николай Гяуров, определен като бас № 1 на планетата, се продава срещу „скромната” сума от 4 000 000 евро, научи репортер на „ШОУ”. Имотът на певеца се намира в престижния столичен квартал “Бояна”. Той е изцяло в английски стил, с площ 940 кв. м., върху която са разположени много просторни помещения, вътрешен басейн и асансьор.

Има 6 спални, 2 гаража и 4 паркоместа и двор с площ от 3600 кв. м.

„Това е дом за ценители, съчетаващ уникалния начин на живот с аристократичния дух на гениалния творец”, коментират от агенцията, представляваща наследниците на Гяуров.
Резиденцията е на три нива, включително със студио с емпоре, хол с камина, баня с джакузи и няколко тераси. Луксът, който семейство Гяурови притежават още от времето на социализма, впечатлява. Любопитно е, че точно до дома на оперната легенда има малка самостоятелна къща за персонала, състояща се от хол, кухня, спалня и баня. Къщата се отоплява на ток и нафта с 20-тонен резервоар за нафта, така че, дори да има следваща газова криза, който даде 4 милиона, няма и да разбере за нея.
“ШОУ” припомня, че преди време наследниците на Николай Гяуров обявиха за продан и къщата на певеца във Варна.
Освен оперния бас и други наши звездни величия могат да се похвалят с подобни респектиращи недвижими придобивки. Бизнесдамата

Весела Барбукова например спи под стъклен покрив.

Домът на богаташката фамилия се намира в един от най-престижните столични квартали. Красивата къща е заобиколена от перфектно подстригана и поддържана морава, от която

два огромни ротвайлера стряскат случайните минувачи.

Отскоро фамилията може да се похвали и със собствен параклис „Димитър Солунски” с оригинални стенописи, разположен сред зеленината. В двора могат да се видят още беседки и игрище. На партера на къщата на Барбукови има фитнес и стол за масаж. Най-голямата изненада в дома на бизнесмените е басейнът на партера и спа-центърът, които са изцяло във венециански стил. Осветителните тела са предимно от кристал с марка „Сваровски”, разбира се. Според отлично информирани източници Весела Барбукова си поръчала мебелите специално от Тунис, а столовете, на които семейството се храни, са с дърворезба от XVII-и век. Барбукови могат да се похвалят още и с уникалния си персийски килим с коприна, както и с

плочките в банята с вграден кехлибар.

Миналата седмица “ШОУ” ви показа и митичната къща в Дубай на друга вип-фамилия – Баневи. Говори се, че от няколко месеца Николай и Евгения са се уединили в розовото чуждоземско бижу в очакване данъчната офанзива срещу родните олигарси да премине.
Бившата сграда на либийското посолство на столичната улица “Оборище“ пък е собственост на ексшефа на боклуците Румен Гайтански-Вълка. Десетина камери и още толкова бодигардове денонощно бдят за живота на един от най-богатите хора в България и неговия многомилионен имот, боядисан в розово.
Друг “посланик” е бизнесменът Христо Ковачки. Мълвата твърди, че именно той е гордият собственик на бившата сграда на китайското посолство. Според информация в интернет олигархът го е обявил за продажба

и му иска 13 милиона евро.

Миналата година царският бизнесмен и лобист Спас Русев се сдоби с един от най-апетитните терени в топцентъра. Той купи аристократичния имот на покойния депутат Стефан Савов. Домът му на улица „Врабча" е продаден на Русев почти на безценица, твърдят запознати.

Анелия ПОПОВА