Навярно вече мислите за коледните подаръци. А и вас ви подпитват какво искате да получите в празничната нощ. А хрумвало ли ви е, че вместо пръстен, тоалет или кола на старо, можете да си пожелаете от “вашия Дядо Коледа” бюста, за който винаги сте мечтали. Или лице без бръчки.
Или нещо още по-практично - очи, които да не се налага вече да криете зад диоптрите. Или пък, недай си Боже, ако имате проблем - “ново” сърце...

Проверихме кои са най-добрите медицински и естетични центрове и днес ви предлага едно пътешествие до някои от най-известните клиники, където работят световноизвестни специалисти.


ПЪЛНА ПРОМЯНА

Темата за пластичната хирургия става все по-актуална напоследък. Манията за вечна красота и младост вече е обзела не само фолкзвездите и бизнесдамите, а и обикновените българки, които предпочитат да се возят в градския транспорт без бръчки, вместо да ги крият зад затъмнените стъкла на кола от европейска автоморга. Манията по “ремонтите” стана тотална покрай тв шоуто “Пълна промяна” и сериала “Клъцни срежи”. Редом с това обаче се появиха и скандалите около родни пластични хирурзи, които “си оставят ръцете” върху своите пациентки. Както у нас, така и в Европа има специалисти и “специалисти”, и пример за това е Преслава, която от немска клиника влезе директно в столична болница, за поправят скъсаните шевове на бюста й.

Затова днес ви предлагаме класация, направена от международни специалисти и пациенти, на най-добрите клиники за пластична и естетична хирургия в света.



КРАСИВИ КАТО СОФИЯ ЛОРЕН

Клиниката на доктор Аурелио Капонети в Рим се смята за световен център по присаждане на коса. Това става по нова безшевна технология.

В медицинското заведение има и отделение по пластична хирургия, където могат да се намалят скулите, да се направи пластика на ушите, клепачите, носа, лифтинг на лицето, да се увеличи, намали или стегне бюстът. Хирурзите в Клиниката на д-р Аурелио са разработили оригинален метод за стягане на корема (абдоминопластика) чрез малки хоризонтални разрези в долната част.

Особено направление в дейността на клиниката са пластичните операции на малки деца: вродена цепнатина на горната устна и небцето, понижаване нивото на горния клепач, хипоспадия и дори хермафродизъм.

Ценоразпис /в долари/:
Ринопластика - 1200-1300
Липосукция - 700-2800
Лифтинг на челото и веждите - 2600
Блефаропластика - 500-1300



ОТ РУСИЯ С ЛЮБОВ

Центърът за пластична и реконструктивна хирургия в Петербург е известен не само в Русия, но и в чужбина заради своите специалисти и уникални технологии. В него се извършват услуги в 4 направления: естетична и пластична хирургия, козметика, пластична гинекология и флебология. Хирурзите от центъра владеят най-нови методи за естетична хирургия и най-важното - имат индивидуален подход при решаване проблемите на всеки един пациент. За това помагат и техническите възможности. Центърът разполага с ендоскопско оборудване (за извършване на нетравмиращи операции чрез съвсем малки разрези), съвременни лазери (за подмладяване на кожата, липосукция, епилация) , ултразвукова инсталация за липосукция и др.

За контакти: тел.: (812) 715-53-50
E-mail: [email protected]

Ценоразпис /в рубли/:
Ендоскопско повдигане на лицето от 130 000
Блефаропластика от 18 400
Липосукция на една зона от 5100
Корекция на срамни устни от 22 000


Друга световноизвестна руска “разкрасителница” е Европейска клиника в Москва. Тя е филиал на “EVROPERAN CLINICS”, която обединява специалисти от Франция, Швейцария, Белгия Германия и Великобритания. Интернационален екип от лекари с опит във водещи световни клиники извършват всички видове пластични операции на лице и тяло, лекуват безплодие, занимават се с проблеми на наднормено тегло и корекция на фигурата. В московската “EVROPERAN CLINICS” се използват най-модерни и дори уникални технологии, като например корекция на фигурата Lipotorny AQP, разработена от белгийски специалисти. Тя е призната в Европа за най-ефикасния безоперационен метод за отстраняване на мастни образувания.

За контакти:
тел.: (495) 410-6995; 772-1922
E-mail: [email protected]

Ценоразпис /в долари/:
Увеличаване на гърди - 5000
Лифтинг на лице - 3000
Ринопластика - 2000-4000
Средна цена на курс липотомия - 2500



НЕМСКО КАЧЕСТВО

Изискванията към пластичната хирургия в Германия са изключително високи - преди да получи сертификат по специалността, докторът трябва да е направил 600 операции. Такъв подход осигурява високо ниво на оказваните услуги.

Медицинският център в Университета на град Ахен е най-големият в Европа. Това е истински гигант, обединяващ 36 клиники с различен профил. Една от най-известните е клиниката по пластична хирургия на изгаряния и кисти под ръководството на проф. Норберт Палуа. Списъкът с услуги е извънредно богат: от козметични процедури до всички видове пластични операции. Освен извършване на възстановителна хирургия и корекция на дефекти от кисти, тук се отстраняват пораженията от изгаряния (вкл. обширни), травми, ампутация на кисти, вродени дефекти и усложнения от кисти на ръцете. При нужда се правят присаждания на меки тъкани и дори на кости. Успешно се лекуват с метода на микрохирургична реконструкция различни патологии и кисти. Този метод се използва и при операция за възстановяване на гърдата след травма и отстраняване на млечната жлеза.

Ценоразпис /в евро/:
Блефаропластика - 3500
Намаляване на бюста - 6500
Липосукция от 2000 до 6000
Ботокс от 400
Ринопластика от 2000 до 7000
Широко повдигане на лицето от 6000 до 11 000


На пръв поглед клиниката “Розенпарк” в Дармщад по нищо не напомня на медицинско заведение: две вили сред великолепен парк. А влезеш ли вътре, озоваваш се в истинска лаборатория на красотата с най-съвременни апарати и технологии. Впечатляващ е широкият кръг от процедури в центъра по лазерно лечение и подмладяване. Там се извършват едни от най-успешните процедури за лечение и премахване на белези от акне. В центъра по козметика и пластична хирургия на лицето се прави химичен пилинг, биоревитализация, филинг, както и оформяне на лицето, врата и веждите. В центъра по хирургия на гърдата правят всички видове операции мамопластика.

Ценоразпис /в евро/:
Ринопластика от 1500 до 4000
Дермабразио /1 зона/ от 300
Пластика на бюста от 3000
Липосукция от 1000 до 5000



АНГЛИЙСКИЯТ ПАЦИЕНТ

Естетичната медицина във Великобритания е една от най-качествените и скъпи в света. Тя може да се нарече елитна. Заради високите изисквания на Острова има малко частни клиники. “Елизея” в Лондон е една от тях. За 15 години тя е извоювала безупречна репутация благодарение на използваните най-нови технологии и материали. Най-популярната операция е ултразвукова липосукция, която се прави с местна упойка. На второ място се нареждат различни подмладяващи процедури: минилифтинг, оформяне на лицето и инжектиране с ботокс, препарати на хиалуроновата киселина и хидрогел. Клиниката прави и такава рядка операция като оформяне на бедрата, без да остават белези.

В клиниката има и специалисти по интимна хирургия, които правят операции за намаляване на влагалището и корекция на срамни устни.

За контакти: E-mail: [email protected]

Ценоразпис /в долари/:
Липосукция /1 зона/ 1500
Увеличаване на бюста 4500
Оформяне на вътрешната страна на бедрата 5000
Оформяне на врата и шията 5500
Минилифтинг на лицето 3800



НА ЛОВ ЗА МЛАДОСТ В ЧЕХИЯ

На чешките хирурзи може да имате пълно доверие - преди да започнат практика, всеки от тях минава 14-годишен курс на специализация и строг подбор. И само най-добрите лекари попадат в “Асклепион” - мрежа от клиники по цялата страна. Най-големите филиали се намират в Прага, Марианске-Лазне и в известния курорт Карлови Вари. Там може да си направите без притеснение всички видове “ремонт” на лицето и шията, промяна във формата на скулите или бузите, ринопластика, корекция на изкривена носна преграда, пластика на ушите, увеличаване, намаляване и реконструкция на гърдите и мн. др.

За тези, които искат да отслабнат веднъж завинаги, е създаден специален център, където с решаването на задачата ще се заемат веднага пластични хирурзи, диетолози и козметици. В “Асклепион” се намира и един от водещите в света центрове по антиейдж медицина.

За контакти:
Тел.: +420 234 716 111; 234 716 000

Ценоразпис /в долари/:
Увеличаване на бюста - 4500
Широк лифтинг на лицето - 5000
Химичен пилиг - 133
Пластика на корема - 5000



ИЗРАЕЛЦИТЕ СА “МАЙСТОРИ” НА НОСОВЕ

Центърът по естетична медицина “Бейлинсон” в град Петах-Тиква недалеч от Тел-Авив е идеално място да се подобри формата на гърбавия “еврейски” нос, да се отстрани изкривената носна преграда или да се възстанови затрудненото дишане.

Специалистите от “Бейлинсон” са разработили и оригинална технология с преместване границата на окосмяване, за да направят челото малко по-високо. Повдигане на веждите се извършва с ендоскопски метод, за да се избегнат големите разрези и дълги рехабилитации.

Ценоразпис /в долари/:
Ринопластика - 1200-1300
Липосукция - 700-2800
Лифтинг на челото и веждите - 2600
Блефаропластика - 500-1300


В израелската клиника “Елиша” в град Хайфа работят топспециалисти в областта на дерматологията и проблемите, свързани с кожата, косата и ноктите.

В дерматологичното отделение на болницата се диагностицира рак на кожата в ранен стадий, успешно се лекуват автоимунно и генетично обусловени заболявания на кожата, витилиго, псориазис и акне. Особено внимание се обръща на лечението на косопада. В клиниката се присажда коса качествено и бързо.

В отделението по естетична медицина и пластична хирургия се прави корекция и повдигане на бюста, корема, пластика на челото, врата, ушите, носа, оформяне на лицето и химически пилинг.

Ценоразпис /в долари/:
Ринопластика - 1400-3000
Липосукция - 1100
Широко повдигане на лицето - 2000-3500
Блефаропластика - 1400
Лазерно подмладяване - 400-2000



ПЕЙ, СЪРЦЕ!

Научният център по сърдечносъдова хирургия “А.Н.Бакулева” в Москва е най-голямата кардиохирургична болница в света. Там търсят помощ хиляди хора с вроден и придобит порок, нарушения на сърдечния ритъм, сърдечна недостатъчност, заболявания на магистрални и периферни съдове, вкл. и на предизвикващите нарушения на мозъчното кръвообращение.

В центъра се извършват диагностика, консервативно и хирургично лечение на сърдечносъдови заболявания на болни от всички възрасти. Специалистите там правят най-голям брой операции в света на деца до 1 година с вроден порок, в това число и на отворено сърце.

За контакти:
E-mail: [email protected]

Стойността на операцията се определя от сложността й и се договаря индивидуално.



ДВЕ ХУБАВИ ОЧИ

Офталмологичен център “Barraguer” в Барселона е добре известен на световния съюз на офталмолозите. Проф. Хоакин Баракер организира работата на екипа от 30 офталмолози с различни специалности. Приемат се пациенти от целия свят с вродени и придобити очни патологии (заболявания на роговицата, глаукома, катаракта), вторични очни патологии (на стъкловидното тяло, ретината, зрителния нерв), късогледство.

На пациенти извън Испания се предлага виртуална консултация, но тя не може да замести личния контакт със специалиста. Обикновено записването за прием при лекар става с месеци напред, но не се отказва и прием в съответния ден, особено ако се налага спешна хирургична намеса.

Ценоразпис /в евро/:
Един ден престой в клиниката с лечение от 600
Амбулаторна консултация от 250



ХВАНЕТЕ РАКА ПРЕДИ ТОЙ ДА ВИ Е „ХВАНАЛ”!

Лечебно-диагностичен център “Мечников” в руския град Владивосток вече близо 20 години работи по програмата на скрининг контрол за ранна и доклинична диагностика на онкологичните патологии, както и на имунните и ендокринни нарушения. А както “Доктор” неведнъж е писал, над 200 вида злокачествени заболявания се поддават успешно на лечение само в онези случаи, когато са открити навреме.

Като развиха концепцията за скринингова медицина, учените и лекарите от лечебно-диагностичния център “Мечников” създадоха съвременна схема за оказване на буквално животоспасяваща медицинска помощ.

За контакти: тел.: (4232) 44-94-34
E-mail: [email protected]

Ценоразпис /в рубли/:
Биохимичен анализ на кръвта - 100
Показатели на пигментния обмен - 80



СБОГОМ НА АЛКОХОЛИЗМА И НАРКОМАНИЯТА!

Донеотдавна съществуваше мнение, че алкохолизмът може да се лекува успешно само в клиниките на Израел. Днес в това направление се проявяват с голям успех и бразилските лекари. В “Geriatrie Outpatient Clinic” в СаО Паулу работят дори с отписаните като безнадеждни случаи - местните специалисти са убедени, че понятието “неспасяеми” не съществува.

Най-напред на пациента се правят процедури за дезинтоксикация. Тя позволява не само да се очисти организмът, но и да се възстановят реакциите на физиологичните системи, потиснати от дългата употреба на алкохол и наркотици, да се отстранят главоболието, треската и припадъците. След това специалистите назначават 12-етапна програма на лечение. Практиката показва че след преминаване на всички степени, пациентите окончателно се справят с психологичните и емоционални последици. Заключителният етап на лечение цели изграждане у пациента навик за контрол върху употребата на алкохол и наркотици.

Стойност на еднодневен престой в клиниката с лечение - 1500 долара.