"Мис България 2001" Ивайла Бакалова за пръв път разказа любопитни подробности от семейния си живот с Румен Гайтански - Вълка, а братята и сестрите й споделиха, защо отношенията им никога не са били топли.
Миската призна, че единственият мъж, когото истински е обичала, е ексбоса на Чистотата, макар да спомена и за друга любов в миналото си към някого, чието име запази в тайна. Вероятно имаше предвид отношенията си с покойния бос на MG Илия Павлов. В предаването "Търси се" по бТВ красавицата каза: "Любовта за мен е постоянно състояние, не можеш днес да обичаш някого, а утре да се събудиш и вече да не го обичаш" - така намекна, че все още е готова да се събере отново с бащата на детето си. "Разбира се, че бих предпочела детето ми да расте с баща си", - каза още Ивайла, но сподели, че не храни лоши чувства към Ася Христова, която е новата изгора на бившия концесионер.

Интересувах се от неща, които го дразнеха!

Братята, сестрата-близначка Божидара, майката и най-близката приятелка на Мис България 2001 бяха единодушни, че най-тежкият период в живота й била раздялата й с Румен Гайтански. "Тогава беше в една ситуация, в която наистина не знаеше оттук нататък какво ще се случи. Неизвестността много я натъжаваше и я плашеше. " - сподели най-близката й приятелка от ученическите години.
Ивайла разказа, че с бащата на Рая поддържат прекрасни отношения и може във всеки един момент да му се обади по телефона и той ще направи каквото и да го помоли. Причината за тяхната раздяла била най-вече нейната младост, сподели тя. Интересувала се от неща, които го дразнели. "Смешното е, че сега същите неща дразнят мен. С Румен често сме си казвали, че ако ме беше срещнал сега, никога нямаше да се разделим и щяхме да имаме перфектната връзка".

- Раздялата с Румен Гайтански ли е най-голямата криза в живота ти?
- Да, но като цяло на мен ми се струпаха много неща - след като се разделих с бащата на Рая, тогава починаха племенникът ми, вторият ми баща – този, който ме е отгледал, и баба ми. Беше една невероятно тежка година.
Тогава се затворих в себе си много и се виждах само с най-близките си хора, пред които можех да се разплача и да им кажа колко ми е трудно. Случвало ми се е един-два пъти да се наложи да работя, но това ми костваше много енергия. Имам работа, а не съм там, като празна съм в тоя момент. Ангажиментът ми свършва, а аз дори не помня какво се е случило.

- Как възприемаш брака му с манекенката Ася Христова. Те също имат дъщеря - Тея.
- Бих искала, естествено, детето ми да живее с баща си, но след като вече се е случило, няма какво да се направи. Да е жива и здрава дъщеря ни, смятам, че след време ще бъдат приятелки с Тея. Ние с братята ми сме от различни бащи, но имаме прекрасни отношения.

- Кой е добрият, а кой лошият родител за Рая?

- Баща й я вижда по-рядко и повече я глези. Затова той е добрият герой в семейството, естествено, а аз - лошият. Този, който постоянно забранява и се кара.

- Готова ли си да се влюбиш отново - всички казват, че трудно допускаш мъжете до себе си.
- Да, вече съм готова. Обичам Румен, но по друг начин, той е баща на детето ми.

- Вярно ли, че си раснала в сянката на сестра си - Божидара?
- Не бих казала. Действително, че тя беше колоритна, забавна, шегаджийка. Тя беше лидерът. Аз бях по- затворена и кротка, обичах да чета. Не бяхме така близки като малки, но сега сме в прекрасни отношения. Имам чувството, че ако се случи нещо с нея и аз ще спра да дишам.
Всъщност това, което ме потискаше в детските ми години, е, че заеквах. Преживяла съм някакъв стрес на 5-6-годишна възраст и две-три години заеквах. Беше ми неприятно в училище заради този дефект.

5000 лв. за щерката давал Вълка

Ивайла Бакалова не е от красавиците, които често сменят мъжете си. Досега името й се спрягаше само с двама мъже - с покойния бизнесмен Илия Павлов, но името й нашумя най-вече покрай връзката й с Румен Гайтански - Вълка, от когото има дъщеричка Рая. Скоро след раждането бившият собственик на Чистотата в София я изостави. Независимо от това, говори се, че освен че й остави луксозен мезонет, Вълка спонсорирал продуцентския бизнес, с който се захвана след раздялата им. Щерка им пък била осигурена с 5000 лв. месечна издръжка, за да не й липсва абсолютно нищо. Впрочем, шоубизнесът на миската се провали с гръм и трясък. След като пропадна концертът на Дженифър Лопес, тя задлъжня с 390 000 евро, за които се говори, че също са покрити от Вълка, а оттогава нито една западна компания не искала да работи с нея. Така или иначе, красавицата не пада по гръб и в момента се занимава с недвижими имоти и изглежда този път просперира.

Бащата на Ивайла:
Майката на дъщерите ми искаше да ги продаде


Освен с трагично преживяната раздяла с Румен Гайтански, животът на Ивайла Бакалова впечатлява и с драматични семейни отношения. Преди няколко месеца пред в. "ШОУ" родният й баща - д-р Божидар Бакалов, разкри, че майка им искала да продаде двете близначки, когато били бебета за 2500 лв., но той ги откупил и отгледал. Ивайла и сестра й Божидара водеха имотен спор с баща си за апетитен апартамент във варненския квартал "Чайка" и дълго време сипеха потрисащи обвинения едни срещу други. В разгара на разправията стана ясно, че майката на родния им баща - Екатерина никога не е признавала децата му за свои внучки, нито майка им за своя снаха. Хирургът пък извади документ, че те упражнявали терор върху болната му майка, докато бил в затвора, за да им припише апартамента му. Сестрите пък заявиха, че апартаментът е техен, но ще го оставят да живее там "по милост".
Хирургът стана известен, когато го арестуваха в Щатите по обвинение в изнасилване. Независимо от разправиите помежду им, Ивайла не забравя да спомене, че баща й е отличен хирург, който за съжаление няма развитие в България и е по-добре за него да се реализира в задокеанската страна.
Всъщност малко хора знаят, че по бащина линия (на родния й баща), Ивайла е внучка на известния поет и политик Цанко Церковски. С този факт тя се гордее много и дори рецитира наизуст негови стихове.

Падаща звезда предопределила бъдещето й

Ивайла и Божидара са родени от майка им Божидара Николова по време на брака й с друг мъж - докерът от варненското пристанище Митко Генчев. Раснали са обаче с третия мъж на майка си, от когото имат прекрасни спомени. В годината на раздялата си с Вълка, Ивайла губи и втория си баща, което е огромен удар за нея.
В предишни интервюта красавицата неведнъж е споменавала, че всъщност е привързана към втория си баща, с когото е отраснала, а от задочната среща с майка й в ефир се разбра, че двете са в чудесни отношения и тя се грижи за малката й дъщеричка Рая.
Ивайла Бакалова неведнъж е казвала, че детството й минало като приказка и че обожава братята си, включително и най-големия - Николай, който вече имал семейство, когато се е родила. "Веднъж си седяхме на вилата всичките, бях на 13, беше вечер и си мечтаехме - споделя красавицата - и падна една звезда. Тогава си пожелах да стана Мис България. И то се случи. Животът ми наистина винаги е бил като приказка".
Готова съм да се влюбя отново!


Даниела МЛАДЕНОВА