През 1987 г. Иван Коларов се прострелва в слепоочието, оставя прощално писмо в тетрадка, опръскана с кръв
Композиторът на хита “Бургаски вечери” Иван Коларов избира да остане завинаги на 39. На 22 декември 1987 г. човекът, сътворил неофициалния химн на морския град, е намерен с огнестрелна рана в слепоочието в кабинета си в металургичния комбинат в странджанското село Дебелт, където е началник на омекотителната станция.

До трупа му има тетрадка, опръскана с кръв. На една от страниците самоубиецът е написал с молив трогателно прощално писмо до най-близките си хора. Моли ги да му простят, твърди, че е избрал да си отиде, защото “не иска кръпка на сърцето си”.

Днес, 21 години след трагедията, двете му дъщери – близначките Мирослава и Веселина, още не са намерили отговор защо е сложил край на живота си. По това време момичетата още са в началните класове на художествената паралелка към бургаското СОУ “Кирил и Методий”.

Иван Коларов е възпитаник на Техникума по индустриална химия в Бургас и автор на репертоара на появилия се през 60-те години състав “Корали”. В местните артсреди е известен с псевдонима Кити. Друг член на групата е Симеон Събев, който е първият изпълнител на “Бургаски вечери”. Самоубилият се поет и музикант има по-малък брат – Красимир, известен математик, на изборите през 2001 г. бе сред кандидат-кметовете на морския град.

Трепетен, копнежен, силно любовен и заедно с това понякога много жесток към хората, които най-много обича – така описва баща си Мирослава Коларова. Според нея той не е могъл да приеме ограниченията които времето му е налагало, и е предпочел да намери спасение в смъртта. Имало и други неизяснени и странни моменти около самоубийството му, но дъщерята на талантливия автор все още не желае да ги коментира извън кръга на семейството.