Бившият директор на Старозагорския куклен театър Любомир Цакев прекарва старините си в дома за стари хора в парк Кенана в Хасково
Преди няколко години бившият театрал, носител на много награди, получава инсулт и се парализира цялата му дясна страна. Трудно му е да говори и постепенно започва да общува посредством… картините, които рисува.
Цакев е брат на известната в Хасковския край драматична актриса Ана Кендалова и тя му помага да намери своето място сред обитателите на дома. Преди да изпадне в безпомощно състояние, Цакев страстно рисува портретите на обичани актриси и актьори и на членове от семействата им. Прави изложби в Хасково и Стара Загора, неговите картини се откупуват от почитатели на това изкуство от Франция, Англия, Чехия, САЩ. В момента картините на Цакев се оценяват високо и се търсят от познавачи. Той е рисувал Левски, Ботев, Захари Стоянов, портрети, които отдавна са изнесени зад граница.
След жестокия удар на съдбата театралът се учи да рисува с лявата ръка. В дома за възрастни хора, който става вторият му дом, са изложени негови картини. Работи неуморно, правил е вече няколко изложби и в дома, и в града, които предизвикват голям интерес.
Любомир Цакев не ходи на театър, откакто е получил инсулт. Болката му от раздялата с това изкуство е голяма и той не иска да подклажда огъня на театралната си тръпка.
Добре му е в дома, тук е срещнал сродни души и дните му текат изпълнени с нови планове. Вярно е, пенсията не му стига за бои, но директорът на дома Вълко Пехливанов винаги намира някакво решение, та Цакев да продължи да рисува. Защото това е смисълът на живота му.