ФЕНОМЕН
Професор къса дипломата си, след като се убеждава в дарбата на лечителката.

Над 17 000 българи за 20 години е избавила от физически и духовни страдания лечителката Стефка Николова. Тя твърди, че с помощта на уникалната си биоенергия и билки цери всичко - от стреса през костните заболявания, та чак до рака. Николова е единственият енерготерапевт у нас, признат от официалната медицина. Работи в тясно сътрудничество с проф. Марин Димитров от онкоотделението към Висшия медицински институт в Пловдив. Самият професор признава, че е изумен от способността й да поставя точни диагнози и затова често праща при нея свои пациенти.

- Г-жо Николова, чувал съм легенди за вас. Кой е най-яркият пример в дългогодишната ви практика на лечителка?
- Вдигнах на крака сина на шефа на ^Мерцедес^ в Турция Сунай Кадри. Момчето от пет години беше приковано на инвалидна количка след автомобилна катастрофа. Само след две седмици започна да ходи с бастун, а след месец вече тичаше! Изцерих и едно 22-годишно момче от Стара Загора, което беше недъгаво по рождение. Имам и други случаи на неподвижни хора, които отново прохождат след няколко сеанса при мен.
- Чак в Турция ли знаят за вашите способности?
- Преди осем години Истанбул беше домакин на световна конференция по рейки. Аз съм първият рейки мастер в България и досега съм въвела над 300 души в тайните на тибетския лечебен метод. На тази конференция бях поканена да изнеса лекция. Заминах там уж за една седмица, но останах цяла година. Не ме пуснаха да се върна. Шефът на ^Мерцедес^ разказал по телевизията какво чудо съм сторила със сина му и буквално след няколко часа пред хотела ми вече ме чакаха над 500 човека. През следващите месеци се заизвиваха опашки на кахърни люде от цяла Турция.
- Изследвано ли е биополето ти?
- Разбира се. Преди пет години в Лабораторията по биоенергетика в Пловдив изследваха мозъка ми с енцефалограф. Тогава установиха, че честотата на вълните, които излъчвам при сеанс, достига върховното алфа-ниво.
Подобни параметри - от 7 до 14 пулсации в секунда - има само Джуна. Опити с биополето ми са правени и в Катедрата по медиаторика в Санкт Петербург. Там за две седмици ми направиха над 30 изследвания. Изследвана съм и в Института по кинезитерапия в Рим.
У нас работя в сътрудничество с големия онколог проф. Марин Димитров.
- Е, как стана така, че един толкова мастит учен е повярвал на една рейки лечителка, като се знае колко отрицателно е настроена традиционната медицина по отношение на алтернативните методи на лечение?
- Повярва ми, тъй като излекувах жена му от напреднал стадий на рак на гърдата. Лекарите й давали максимум два месеца живот, докато аз само за осем сеанса смачках главата на болестта.
Професорът беше безкрайно щастлив, че спасих жена му, но в чисто професионален план беше доста смазан. ^Аз, Стефке, посветих живота си на раковата хирургия, но не успях да преборя тази чума, а ти с някакви там невидими енергии стапяш метастазите^, ми каза той. Като изцерих жена му, проф. Димитров скъсал демонстративно дипломата си на медик пред очите на своите колеги в болницата.
- Какви други болести лекуваш?
- Церя над 300 болести - от рака и епилепсията до остеопорозата и захарния диабет. Най-често ме търсят онкоболни и наркомани. Преди няколко месеца излекувах брат и сестра, зависими от дрогата. Момчето беше наркоман от шест години, а сестра му - от две. Доведе ги съсипаната им майка. Повярвайте ми, че само след два сеанса момичето спря да се друса. Примерът й бе последван от брата.
- Как протича лечението?
- Лекуването с рейки при онкоболните и наркоманите протича по много сходен начин. Най-важното е да се отключи резервната им сила.
Ако в едно тяло има достатъчно енергия, то само ще се пребори с болестта.
При наркоманите и алкохолиците тази сила укрепва психиката и волята. При болните от рак тя удря мъртвите клетки.
- Какво всъщност означава ^рейки^?
- ^Рейки^ в буквален превод ще рече ^божествена енергия^. Това е метод за стабилизиране на имунната защита на организма. С негова помощ се отключва резервната сила у човека. На практика аз не лекувам. Аз по-скоро помагам на пациента сам да пребори болестта.
- Тоест, искате да кажете, че у всеки човек е заложена целебна енергия?
- Точно така. Но не всеки знае как да я опитоми и направлява. Овладяването на собствената енергия е първото нещо, което преподавам на учениците си.
- Хора, които са били при вас, твърдят, че с помощта на рейки може да се премахват магии, вярно ли е?
- Да, рейки премахва и предпазва от чужди влияния. Освен това този метод подобрява и хармонизира човешките отношения - в брака и между колеги.
Чрез рейки се вижда бъдещето. Но не в неговата хронология, а само като отделни картини. Ориентацията в духовния свят е трудна.
- Кои заболявания най-трудно се поддават на лечение?
- Най-трудно се цери женското безплодие, но досега съм помогнала най-малко на 30 булки да заченат. Половата чакра се отключва много трудно. След сеанс със стерилна жена се чувствам напълно изтощена.
- Вие сте известна с това, че съчетавате енерготерапията с билколечение, откъде тези познания?
- Баба ми Мария беше известна народна лечителка. Тя ми завеща прастари рецепти с една малко известна билка, която се нарича синя трънка.
- Тази билка не е ли описана в многобройните книги по фитотерапия?
- Никъде в дебелите книги не пише, че това растение лекува каквото и да било.
Неговите корени са панацея. Само че трябва да се приготвят по определен начин и в определени дози. Забърквам ги по специална рецепта с още 7 билки. Синята трънка лекува всякакви заболявания, включително и рак. Досега с нея и с рейки енергия съм изцерила над 900 онкоболни.
- Посещават ли ви известни личности?
- Много са, но не бих искала да казвам имената им, за да не ми се разсърдят. Ще ви кажа само, че преди пет години предсказах на Орхан Мурад, че жената, с която живее, ще го използва и накрая ще го обере до шушка. Той обаче не ме послуша и се хвана само за думите ми, че го очаква щастливо бъдеще. Да, но най-напред си изпати от онази кукумявка и чак сега, когато се ожени за друга, е вече щастлив.
- Знам, че разваляте магии, колко вида познавате?
- Над 400 - арабска, турска, турена, струпана и т. н. Най-страшна е тройната черна магия.

Едно интервю на Венелин МИТЕВ