На съвестта Димитър Желязков - Митьо Очите лежат поне 30 изнасилвания, но за нито едно от тях не е подавана жалба, признават бургаски ченгета.
Повечето от поруганите от несебърското страшилище девойки се държат като партизанин на разпит: те си затварят устата завинаги и мълчат като риби - от срам или от страх да не им се случи нещо още по-лошо.

В Бургас е публична тайна историята на 23-годишна варненка, която горчиво съжалява, че се е осмелила да си потърси правата. На 29 срещу 30 юли 2006 година хубавицата отива в курорта „Слънчев бряг”. Там в „Мултиплейс”-а ще празнуват рожден ден на приятелка. Барът е препълнен. Към 2 часа след полунощ обаче, когато там нахлува Димитър Желязков, повечето побързват да се изнесат по живо, по здраво, и заведението се изпразва. Митьо е придружаван от дясната си ръка Янко Гюров-Поморийския и от 15 души охранители.

Порядъчно пиян, Очите си харесва веднага варненката.

Половин час по-късно момичето е вкарано насила в тоалетната. За да възпре съпротивата на девойката, пред погледите на поне 30 души свидетели несебърският бос й удря няколко шамара. Очите се затваря в мъжката тоалетна с красавицата, а охраната му пази пред вратата. Отвътре се чуват отчаяни викове и плющене на шамари. Петнайсет минути по-късно Димитър Желязков излиза от нужника и с доволна физиономия напуска нощния бар, неотлъчно придружаван от свитата си. 23-годишната варненка е намерена в тоалетната в безпомощно състояние: с разкъсани дрехи, хлипаща и обляна в кръв и сълзи. От персонала на „Мултиплейс” викат полиция. По време на огледа ченгетата намират в кошчето презерватив със семенна течност, който Желязков използвал и след това захвърлил. Варненката е убедена да подаде жалба. В 5:12 часа сутринта на 30 юли 2006 г. това е сторено.
2 дни след случката хората на Димитър Желязков откриват отново девойката. Момичето е причакано пред дома му в морската столица. Гардовете на Очите вадят копие от писмената й жалба в полицията.
„Ако искаш да живееш, утре отиваш и оттегляш жалбата си! Митьо ти праща „подарък”, заповядва внушителен здравеняк на уплашеното момиче. След което като на куче й хвърля 800 лева. На толкова несебърският Ал Капоне оценява сексуалния си контакт с нея.
„Бях принудена да оттегля жалбата си, защото се оказа, че

бургаските полицаи работят съвместно с Митьо Очите.

А бяха събрали всички доказателства, за да го тикнат в затвора за изнасилване, имах дори и медицинско свидетелство”, спомня си поруганото момиче. Самата тя знае за още 4-5 изнасилвания, извършени от Желязков.
За сексизвращенията на Митьо Очите от години се носят легенди. Макар никой да не е виждал видеокасетата, на която Желязков изнасилва анално провинили се наркодилъри, ченгета потвърждават, че разполагат с такъв запис. Той обаче е засекретен.
Преди няколко месеца Димитър Желязков втрещи журналистите в бургаския съд, като заплаши гаджето на убития през 2000 година наркопласьор Евгени Москов – Женята с думите: „Абе, маце много си се разхубавила! Кога ще се видим? Няма да ти простя, имам топчета в члена и ще ти доставя огромно удоволствие.” Съдията по делото, на което несебърският Ал Капоне получи година условно затвор, се направи, че не чу секстормоза на Желязков към свидетелката по делото. Магистратите и полицаите явно са свикнали с цветистия речник и непрекъснат сексуален апетит на Димитър Желязков, коментират в Бургас. Защото в морския град е публична тайна, че докато Очите бе фактор в подземния свят, много девойки са страдали от него.
Момичетата в района и в момента треперят, след като се разчу, че излежаващият 4,5-годишна присъда Желязков е забелязан да пирува в курорта Слънчев бряг, вместо да “вие врат” зад решетките. Според мълвата Очите пристигнал с черен мерцедес и внушителната си лична охрана.
Очевидци разкриват, че несебърското страшилище, което се уреди да лежи на облекчен режим в общежитие “Житарово” в село Ветрен, всеки ден си се разхождал където иска в района. Прибирал се в затвора едва след 17 часа, за да се отчете на вечерната проверка.

Бургас,
Марина ШИВАРОВА


АРЕСТУВАХА НАРКОДИЛЪР, ЗАВЛАДЯЛ ТЕРИТОРИИТЕ НА ЖЕЛЯЗКОВ

Тези дни бургаските ченгета задържаха издирвания Стойчо Калоянов – Лудия - лидер на престъпна група, върлуваща в региона. Бандата му е създадена след неутрализирането на престъпната структура на Димитър Желязков – Очите, и се е занимавала с разпространение на дрога, разкриват запознати. Лудия се е изявявал като новия наркобос на територията на Бургас. За кратко време чрез силови методи и психически тормоз той и групата му са овладели част от пазара на амфетамини и кокаин, афиширайки, че е сменил Димитър Желязков – Очите.


СПРЯХА ДА РЕЖАТ УШИ

Анализаторите от МВР очакват нова кървава война в наркобизнеса да избухне по Черноморието. Овакантения пост от Димитър Желязков –Очите, вече е зает от друг подземен бургаски подземен шеф, който не иска да се съобразява с „нашествениците” от София и при първия сигнал за чуждо присъствие, веднага изпраща силоваците.
„Бригадата на ужасите”, която е на подчинение на един от подземните босове в Бургаско, обаче е получила инструкции вече да не реже ушите на нелегалните пласьори на дрога. Босовете на кокаина се притесняват, че медиите започнаха да обръщат сериозно внимание на варварските методи, използвани във войната, която се води за дрогата по морето. Затова наказателните бригади вече пребиват дилърите-шанаджии почти до смърт, без обаче да им режат знаково ушите.