Пророчицата предрече атентата срещу кулите-близнаци в Ню Йорк, разкри бившата атеистка, която след 60-дневна кома добива уникална енергия
Кръщелницата на Ванга – Дора, е познато лице от екрана на канал 2001 и СКАТ. В момента е пенсионерка. Репортер на “Женски Тайни” се среща с феномена под кърджалийска лозница с размерите на гарсониера.

- Как Ванга ви стана кръстница в началото на 80-те ?
- С мъжа ми се падат някаква рода, бяха си уредили среща, но аз изпитвах вътрешна съпротива към този контакт, нали съм си невярваща. Ванга обаче наредила да присъствам и аз. Нямах никаква представа как изглежда пророчицата. Очаквам да видя голям, могъщ човек, а то какво се оказва – една селска женица по терлички, с плетена жилетка, държат я под ръка. Това ли е великата жена, за която говори цяла България и половин свят?! Пристъпям със “вселенско” съмнение, но като започна едно люто хокане по мой адрес:

“Защо живееш, мари, като блудница?

Не си честна пред Бога! И децата ти са такива!”. Нямам време да се защитя, да й обясня, че си имам законен мъж, законен брак, двама сина и пр. Ванга обаче не мирясва: “Да намерите вяра в човек, който да ви венчае и кръсти!” Едва сега вдявам, че нямаме сключен църковен брак с мъжа ми, а говорим за 80-те на миналия век. Сама се предложи да ни стане кръстница…
- Като нейна кръщелница, навярно имате уникални спомени от контактите си със сляпата си кръстница?
- Докато се градеше църквата в Рупите, аз се възстановявах при Ванга и имах възможност да я наблюдавам по-отблизо. Тя е нещо велико, дадено ни от Бога – където и да я бутнеш – назад, напред, в миналото или в бъдещето - винаги точно и ясно даваше отговор. Подобен феномен се ражда веднъж на сто хиляди години.
Дойде заветният миг, когато кран трябваше да вдигне позлатения купол от земята и да го постави върху покрива на църквата. А под тежката машина някога имало недобре трамбован канал. Ход напред-назад, и стрелата, и товарът й навярно щяха да смачкат като мравки стотината сеирджии. В това време с Ванга нещо си хортуваме. Изведнъж се облещи, скочи като ударена от гръм – страшна гледка, и се разкрещя: “Мирчо бре, Мирчо, ке падне куполо и ке затрие народот!” Значи, никой не подозираше опасността, а тя, сляпата, я “видя” от стайчето си!
- За Ванга излезнаха много книги и приживе, и след смъртта й. Като че ли всичко знаем за нея. С каква непозната информация бихте ни изненадали?
- Ванга страшно се дразнеше, когато пишеха за нея във вестниците:

“За едни е иляк /лекарство – б.а./, за друг е отрова.

Ама кой да го разбере туй нещо?!”
Ванга никога не оставаше сама, но малцина я разбираха, включително и най-близките й хора. Веднъж ми се открехва: “Сама съм, Доро, сама съм!...” Опонирам й, че тълпата отвън напира към дома й. “Не, чедо мое, кръщелничке, сама съм… Кой те излекува тебе? Знам как ке ми отговориш, но аз самата цел живот се питам: “Църквата ли, Бог ли, Ванга ли, Рупите ли?! Кой цери?”, терзаеше се до последно и съм сигурна, че така и не намери отговора.
- Направи ли пред вас и някои глобални прогнози?
- Естествено! Спомням си как в началото на 2001 г. ни в клин, ни в ръкав, ми каза: “От нула кула не се гради! Ке дойде момент град да потъне, светот улав да стане!” На 11 септември с.г. чух за атентатите срещу кулите близнаци в Ню Йорк. Как е видяла всичко това, не се наемам да коментирам. Още тогава предусети и бъдещите конфликти в Иран, дори ми каза: “Не дай си, Боже, и Сирия да падне!”.
- Изглеждате ми съвсем нормален човек, нямащ нищо общо с езотериката. В столичните хай-среди обаче сте спрягана за “най-тегавия” ясновидец. Разполагам с информация, че неведнъж сте била канена на много елитни места, но вие сте отхвърляли офертите с мотива, че не сте… мечка за показване. Така ли е в действителност?
- Информацията ви е абсолютно вярна. Настина хора от шоубизнеса, политици, че и мутри са ме канили да им гледам в лустросани заведения, нощни клубове и казина, но аз винаги съм отбивала мераците им. Така де, който иска, да заповяда при мен, не съм мечка за показване. В кабинета ми в “Аюрведа” не са липсвали хора нито от висшето общество, нито от простолюдието. Телефоните ми са загрявали по 24 часа в денонощието, но винаги съм държала на прекия контакт с човека.
- Вашият случай с комата, с пълния “блокаж” вследствие Чернобилската ядрена катастрофа, подробно е описан в книгата на Бойка Цветкова за Ванга. Бихте ли припомнили какво точно се случи с вас?
- В началото на 90-та година заболях. Два месеца бях на прага между живота и смъртта.

На седмица свалях по 11 кг, накрая тежах едва трийсетина кила.

Анорексичките изглеждаха като красиви манекенки пред мен. Хранеха ме като пеленаче, не можех да се предвижвам сама, отивах си. Впоследствие се оказа, че не било кома, а чувствителният ми организъм просто изхвърлял всичко излишно…
- Но в този период на полуагония Ванга вече е била ваша кръстница, не ви ли помогна с нещо?
- Отначало тя ме насочи към д-р Минков от “Пирогов”, но в момента той беше депутат. След това ме “прехвърли” към доц. Върлов. Не знам откъде Ванга е черпила информация за тях. Навярно в този критичен за мен момент ми е помагала, но по друг, неин си начин. Явно е трябвало всичко това да ми се случи въпреки кошмара. Бях напълно обездвижена. От “Пирогов” чувам воя на сирената на линейката, казвам си: “Господи, колкото и да е останал живот в мен, дай го на другите!” Не знам как започнах да се моля, след като съм върла атеистка. На следващия ден дочувам глас: “Ти за кого се молиш?! Колко живота имаш? Я се завивай под одеялото и започни да отправяш молби за себе си. Само така ще започнеш да се възстановяваш.”

И чудото взе, че стана.

Настъпи един необратим, възродителен процес в мен.
Тъкмо се бях позакрепила, качвам се в трамвая, припадам, “Бърза помощ”. “Пироговци” вече бяха вдигнали ръце от мен. Оказва се, че границите на кръвното ми са в опасна близост и затова губя съзнание. Започнах сама да търся обяснение на състоянието си, докато един ден в болничното легло не ми попадна статия на Кубрат Томов. Срещнах се с него. Още като ме видя, яко ме нахока: “Абе, ти защо не работиш?!” Опънах му се: “Как и с кого да работя, след като се срещна с хора и ми прилошее?! Губя контрол над себе си.” Той ми обяснява: “Ти си проводник на чуждата болка, тя преминава през теб, отнемаш я, но тъй като не си обучена, не знаеш какво да правиш. Не можеш да се изчистиш и затова губиш съзнание.”
Направиха ми пълни изследвания, включително и така наречената “лечебна вълна”, сиреч какво имам, колко имам. Томов ме препрати при Здравка Цветарска, ученик на Джуна. Още като се оказахме затворени в една стая, на нея й прилоша от свръхенергията ми. Пак скандали: “Ти защо не ме предупреди, защо не ми каза, щях да си отида за едното нищо?!”. За какво да я предупреждавам, нали мен ме изпращат при нея с дузина проблеми, които за малко да ме вкарат в гроба. Обясни ми разни системи на защита, аз продължавам да се зверя в “материята” като Тома Неверни. Започнах да чета специализирана литература, да полагам длани върху хората, да коригирам дефекти в тях. Така започна всичко.
- Как и кога “официализирахте” дарбата си?
- Свързах се с бившия депутат д-р Орлин Драганов /известен още като Човека с махалото, председател на Дружеството на радиестезистите в България – б.а./. Изкарах и неговото обучение. Двамата работехме в екип в център “Аюрведа”. Макар все още да се чувствах “непосветена”, нещо ме “води” къде и как да пипна. Завърших медицинска физикална радиестезия, пирамидолечение, взех да навлизам в “материята” все по-навътре. Предаването ми по ТV 2001 “Ако вярвате в Бога” имаше невероятен успех, докато Балабанов не продаде телевизията, фалира по други причини. Минах и през СКАТ, пенсионирах се, сега съм свободна като птичка божия, избягах от софийския си “кафез” и мога де са приземя, където си пожелая /смее се/.
- Каква е вашата собствена философия, теория?
- Организмът първо трябва да се прочисти, да създаде нов контакт. Така ще събуди жизнените си сили, след което ще започне да набира скорост. Така се случи и с мен. В основата и на хубавото, и на лошото сме самите ние, никой друг не може да ни измъкне от собствения ни капан…

Георги АНДОНОВ