В името на криворазбраната красота 2 милиона дами годишно си прекрояват вагината
С бръснач по святото

Час пик в стокхолмското метро. Студентки в пищни костюми на "рози" се опитват да привлекат вниманието на минувачите, пришивайки ловко върху себе си парцалени "венчелистчета". Зад гърба им се извисяват огромни билбордове със снимки на истински рози, уродливо закърпени с черни конци и надпис "Всяка година в света 2 милиона момичета се подлагат на обрязване".
"В Швеция има около един милион емигранти - обяснява "розата" Мари Хегершън. - Част от тях са африканци. А там се практикува обичаят на обрязване на жени. Европейките са го прихванали".

Енциклопедия
Има три вида женско обрязване: отстраняване на малките срамни устни и калпачето на клитора; отстраняване на част от клитора; пълно отстраняване на устните и клитора - инфибулация.

Специалистът по правата на човека от шведската Amnisti /организация, бореща се за правата на осъдените и против изтезанията/ Елизабет Леугрен заявява:
- Женското обрязване е бедствие! В Швеция, Англия, Австрия са приети закон, които го забраняват. Наказанието е затвор. Преследват се и лекарите, и родителите, които обрязват дъщерите си. Но... Неотдавна майка пратила 16-годишната си дъщеря Сара, шведска гражданка, през ваканцията в Сомалия. И там баба й я обрязала. Майката получи две години затвор и плати глоба в размер на 450 хиляди крони.
Успях да се срещна със Сара. Стана ясно, че тя няма намерение да си прави никаква възстановителна операция и дори никак не се сърди на африканските си роднини /въпреки че операцията й била направена с бръснач и без анестезия/. "Обрязването е на мода!", кокетно се усмихна тийнейджърката.

"Момичета, та това адски боли!"

В името на красотата дамите са готови да си пълнят гърдите със силикон, да си изсмукват мазнините, а сега и да си прекрояват вагината. Снимките са шокиращи - жени без срамни устни и без клитор! "Това, което става, е ужасно А после - вечна болка, възпаления, неудобство? - признава "обрязаният" модел, посланик на ООН и автор на книгата "Цвете в пустинята" Уорис Дайри. Тя е сомалийка и била обрязана още като дете.
Ако надникнем в интернетфорумите, в които дамите откровено споделят впечатленията си след обрязването, дълго няма да можем да дойдем на себе си.
Tom-tom: Скъсих си с лазер големите срамни устни и от два месеца не мога да седя.
Danuta: След операцията малките ми срамни устни непрекъснато отичат и стърчат.
SunSet: Направиха ми операция в Брюксел. Все още съм така отекла, че не мога да видя станало ли е всичко, както исках.
Ето ценоразписа: скъсяване на срамните устни - 1000 евро, отстраняване на калпачето на клитора - 1500 евро, премахване на част от клитора - 2000 евро.

Дизайнерска вагина

Няма да повярвате: някои жени отиват на консултация при хирург с вече... скицирана вагина.
- Направо с дизайнерски проекти! - горещи се проф. Рагнар Пирей от стокхолмска клиника по пластична хирургия. - Сякаш са се наканили да правят ремонт в жилището си. Една искаше да й бъдат махнати клиторът и срамните устни. Така искал да я вижда любовникът й, моля ви се. Иначе отказвал да прави орален секс!
Шведският лекар отказал на въпросната дама - според правилата на Световната здравна организация посягането на клитора със скалпел е табу. И дамата хукнала да я "режат" в Германия.
Закон против обрязването на жени няма в Амстердам, Брюксел, Мюнхен и там може да се измайстори истинска дизайнерска вагина.

Енциклопедия
Дизайнерска вагина - реконструкция на гениталната зона. Създаване на ансамбъл между големите и малките срамни устни и калпачето на клитора според желанията на жената.

Коментира културологът Александър ИВАЙЛОВ:
- Страшната мода идва от Африка. Варварският обичай на женското обрязване е разпространен в Сомалия, Судан и Етиопия сред ушитските племена. Той се е зародил през четвъртото хилядолетие преди новата ера и е свързан с ограничаването на свободата на добрачните полови отношения - на младото момиче изрязвали клитора и срамните устни, за да остава безчувствено и да не нарушава верността към съпруга си. "Необрязана" девойка не вземали за жена. Този обряд до ден-днешен се смята в Африка за своеобразно посвещение на девойката в живот на възрастна.

СПЛИТАТ НА ПЛИТКИ КОСМИТЕ "ТАМ"

Мъжът мачо подчертава ерекцията си с кокосови влакна


В САЩ и в Западна Европа сега е прието да се изправят космите на интимното място. Манипулацията се нарича химическо разкъдряне. Практическата страна на новата мода е очевидна - от гладки косми е много по-лесно да се майсторят интимни прически. Нямаш никакви грижи - намазваш се с крем, подобен на мазилата за депилация, и след 10 минути се измиваш. Изтриваш се с кърпа и се виждаш цялата гладка и права - косъмче до косъмче. Освен това сега интимната "растителност" не се скъсява, не се бръсне, а обратно - оставя се да расте, както се прави с косата!
Обикновено изправените косми се оставят да пораснат до 20-30 см. С тях може да се правят всякакви "фризьорски" експерименти, включително да се топират. За нещо много стилно се смята сплетената "там" класическа плитка триплетка или "клас" от шест плитки. Още по-шикозен вариант са две опашки с панделки като на ученичка. Котират се и афроприческите - при тях плитчиците може да стигнат до 50.
Новият дизайн засяга не само слабия пол. Ако мъжът има дълга коса и я събира на опашка на тила, на интимното си място той също може да си върже опашка, дълга не по-малко от 20 см. Необикновено и много стилно! А онези, които искат да бъдат истински мачо, прибягват до т.нар. дредове - на фона на изкусно оформени плитки с влакна от кокос се подчертава ерекцията и всеки член изглежда по-мощен.

Разказва Ина ЧЕРНЕВА, майстор фризьор на интимни прически:
- Една наша поппевица /няма да назова името й/ си поръча
30-сантиметрова интимна опашка. Най-напред аз й изправих космите и й направих плоски къдрици във вид на орнамент. А наскоро същата дама помоли да й заплета "гривата" там във фолклорен стил с мъниста.