СРЕЩА С КУМИР

Нострадамус, Ванга и Василий Немчин предсказаха много от житейските събития, които продължават да се сбъдват. Ванга предсказала точната дата на смъртта на българския цар Борис Трети

За да се опитаме да разгадаем настоящето и да погледнем в бъдещето, трябва да си спомним легендарните предсказания на пророците. Световни държавници от векове наред са прибягвали до съветите на ясновидци, пророци и магове. Египетските фараони, римските императори, крале, царе и президенти са следвали и са се съобразявали с техните пророчества. Дори Хитлер се е увличал сериозно по астрологията. Чърчил и Рузвелт също не се притеснявали да се съветват с предсказателите и пророците. Сталин променил датата на собственото си раждане, за да прекара живота си по друг хороскоп. Казват дори, че Андропов, Горбачов и Елцин също прибягвали до съветите на астролозите.
Много легенди за предсказания са свързани с “руския Нострадамус” – тайнствения астролог Василий Немчин, живял през ХIV век. Неговата персона е толкова известна, колкото и загадъчна. Наричали са го човекът-мит, невидимият човек. Той вероятно се е скривал под различни имена. Пред астролога “се откривали всички”, дори Ангелът Небесен с пръсти пишел в небето и върху облаците рисувал картини на бъдещи събития. Славата на Немчин напълно би могла да затъмни славата на Нострадамус.
Немчин предсказал на Иван Грозни превземането на Казан. А също, че в началото на ХХ век ще дойдат на власт червените бесове и че ще управляват цели 70 години. И че те ще бъдат оглавявани от плешив човек, който след смъртта си дълго време ще се намира между небето и земята – в кристален гроб, т.е. ще остане непогребан. И че хората ще се молят на него, а не на иконите. В края на ХХ век червените бесове ще побягнат от Русия и ще дойдат нови управители. И ще започне война между кръста и полумесеца, но тя няма да засегне Русия.
Немчин предсказал, че през 80-те години на ХХ век народът три пъти ще се сблъска с “черни беди”: 1986 г. – Чернобил; 1988 г. – Карабах; 1989 г. – детска епидемия в Черновци.
Прогнозите поразяват с изключителната си точност, за разлика от непонятните завоалирани предсказания на Нострадамус. Той предрекъл властта на Горбачов и Елцин по следния начин: “Белязаният ще премине като метеор, врязал се в руското небе, но ще падне също толкова безславно”. “… След Белязания ще дойде Великанът” – тук обаче не се вижда пряк намек за Елцин, защото той бил наречен от пророка Титан.
“След седем десетки години на мерзост и разруха, бесовете ще побягнат от Русия”. Тези, които ще останат, ще се преоблекат в “овчи кожи”, но ще си останат “хищни вълци”… Бесовете ще управляват Русия, но под други знамена… “.
В началото на ХХI век ще започне “Великото обновление”. “Хората ще започнат да летят, подобно на ангели небесни”. И тогава на земята ще настъпи мир и благоденствие”.
КНИГАТА НА НЕМЧИН СЕ ПРЕВЪРНАЛА В СМЪРТНА ОПАСНОСТ ЗА ТЕЗИ, КОИТО СА Я ВИДЕЛИ
Известният астролог Павел Глоба е един от малкото, държал в ръце книгата с предсказанията на Василий Немчин. Тя била случайно открита през 1989 година в манастирски архиви сред книгите на обрядниците.
Глоба се кълне, че ръкописът бил преплетен с кожа, а страниците изгнили. Текстът бил в римувана проза. В предсказанията се срещали математически формули, описания на различни страни и разкази за чудеса, или както днес ги наричаме, аномални явления.
На страниците на ръкописа Немчин разсъждавал за бъдещето на Русия и света като цяло и за разлика от френския си колега, точно обозначавал датите и ги предсказвал не като шифровани събития, а точно и ясно. “Веднага щом започнах да разказвам за тази книга и да публикувам във вестниците за нея – казва Павел Глоба, ръкописът стана недостъпен и изчезна без следа. Но книгата на Немчин била забранена още от времето на Иван Грозни. Подозирам, че и сега са я сложили в разред “строго секретно”.
Архивистът и автор на книги за Нострадамус Алексей Пейзански разказал, че един от московските астролози няколко години преди това попаднал случайно на следи от тайнствената книга на Василий Немчин. Този астролог загинал при неизяснени обстоятелства и неговите записки изчезнали.
БОГОРОДИЦА С ТОЧНОСТ ПРЕДСКАЗАЛА ПОКУШЕНИЕТО НАД РИМСКИЯ ПАПА
През 1917 година, близо до селцето Фатима в Португалия, пред три деца овчарчета се явила самата Богородица и говорила за бъдещето на света. Дева Мария се открила шест пъти: на 13-о число на всеки месец – от май до октомври.
Монахинята Лусия де Жезус душ Сантуш, последната останала жива свидетелка на чудодейното явяване на Дева Мария, разказва в дневника си за своите срещи с Богородица. “Посланието от Фатима” било изпратено във Ватикана и било веднага засекретено. И чак след 1981 година, след покушението над Римския папа, което било предсказано в дневника, си спомнили за това “послание” и измъкнали изпод камарата книги прашните томове от архивите. Малко след това Римският папа разрешил да се публикува дневникът на монахинята.
Това знаменателно появяване на Богородица, описано в дневника, било наречено “Фатимското чудо”. По време на своето трето появяване – на 13 юли, Дева Мария разказала и за съдбата на Русия. “Русия ще бъде избрана за оръдие на възмездието, разпространявайки по света атеизъм, разпалвайки войни, унищожавайки нации и преследвайки вярващите…”. Но в пророчеството на Богородица е разказано и за спасението на “тази бедна страна”. “Аз ще се моля за помилване на Русия, страната ще се спаси и ще живее в мир…”. В този дневник с поразителна точност е предсказано началото на Втората световна война и възраждането на Русия. Богородица предсказала на Русия велико бъдеще – точно тези строфи Ватиканът държал в тайна много години.
РУСКАТА ВАНГА ДАВАЛА СЪВЕТИ НА САМИЯ СТАЛИН ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА
С българската велика пророчица Ванга руснаците сравняват така наречената блажена Матрьонушка. Също както нашата Ванга, тя се родила сляпа и още в детството открила в себе си дарбата на прозрението. По време на войната сляпата Матрьона живеела в една от къщите в Царицино. Тя предсказала гибелта на болшевиките, дошли да грабят и разбиват царицинския храм. И действително трима комсомолци потънали и се удавили от бликналата в църковната изба вода.
Матрьона предсказала Отечествената война и приближаващата победа. Хората си спомнят, че когато немските войски вече наближили Москва, Сталин отишъл да се съветва с Матрьона. Той я попитал дали да евакуира правителството или не. Матьрона предсказала поражението на германците и затова Сталин не предприел евакуация. Тя предсказала, че след това ще има клане между политическите партии и борба за власт. Предсказала и идването на власт на Горбачов: “Ще дойде Миша белязания и ще преобърне цяла Русия”.
Руската Ванга умряла през 1952 година и била погребана на Даниловското гробище. След това я обявили за светица и я погребали отново в Покровския манастир. Непосредствено преди смъртта си тя завещала следното послание: “Когато умра, вие елате при мен и беседвайте с мен като с жив човек. Аз непременно ще ви помогна и ще моля прошка за вас пред Бога”.
Тази пророчица виждала светло бъдеще за Русия: “Колко народи изчезнаха и ще изчезнат, но Русия е съществувала и пак ще съществува”.
ВАНГА ПОСОЧИЛА ТОЧНАТА ДАТА НА СМЪРТТА НА ЦАР БОРИС III И НА СТАЛИН
На гръцки думата Вангелия означава блага вест. През лятото на 1923 година 11-годишната българска девойка Вангелия попаднала в голяма буря и ослепяла. След това открила в себе си дарбата да предвижда и способността да влиза в контакт с душите на умрелите.
Ванга предсказала войната с фашистите, пуча през 1991 година и кризата през 1993 година, когато на власт дошъл Борис Елцин. Тя “видяла” потъването на “Курск” още през 1970 година и тогава едва ли някой е обърнал внимание на това. Но ние сме свидетели на потъването на подводницата “Курск” и сега си даваме сметка какво е видяла Ванга.Леля Ванга посочила точната дата на смъртта на цар Борис III. Дори го предупредила за датата 28 август. Предсказала и безславния край на Хитлер. Назовала и точната дата на смъртта на Сталин.
Не е тайна, че са я посещавали помощниците на Брежнев. И Елцин изпратил свои хора при великата пророчица – тя му обещала победа на президентските избори.
В края на 1980 година Ванга дала оптимистична прогноза за Русия: “Чеченската война ще свърши, когато си отиде Елцин. Ще се върне старата Русия и ще се нарича както по времето на Свети Сергей.
Всички ще признаят нейното духовно лидерство, и Америка също.” “Всичко ще започне да се топи като лед, само едно ще остане недокоснато – славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много жертви дадохте. Никой не може да спре Русия. Всичко ще измете тя по своя път и не само ще се запази, но и ще стане властелин на света”.
“СЛЕД 200 ГОДИНИ ЧОВЕК ЩЕ УСТАНОВИ КОНТАКТ С БРАТЯ ПО РАЗУМ ОТ ДРУГИ СВЕТОВЕ”
Ванга обичала да говори за Русия и дори мечтаела да отиде на Червения площад и в Кремъл, за да си поговори с Горбачов. Шест години преди това тя предсказала идването му на власт. Особено топли чувства изпитвала към Борис Елцин. И много искала да получи неговия часовник, затова неведнъж молила идващите при нея руски политици да й донесат часовника на Елцин. На никого не казала защо й е бил нужен неговият часовник, но вероятно нещо в неговата съдба я безпокояло.
Леонид Леонов пък получил веднъж съобщение от Ванга, че ръкописите му ще изгорят. Той не повярвал много, но все пак ги преместил от вилата си в градския си апартамент…, където те наистина изгорели.
Много нейни предсказания вече се сбъднаха, много обаче изглеждат невероятни: “След 200 години – казвала баба Ванга – човекът ще установи контакт с братя по разум от други светове. Отделни пришълци от други светове отдавна живеят на Земята… “
В навечерието на смъртта си българската пророчица направила следното предсказание: “Русия отново ще стане велика империя, преди всичко империя на духа”.
Близки до нея хора твърдят, че Ванга и досега им се явява на сън. Защото се готвела за прераждане.
Преди самата си смърт тя казала, че своята дарба ще предаде на 10-годишно момиче от Франция. Когато дойде време, тя ще придобие “друго зрение”.
Леля Ванга не разрешавала на никого да отмъщава. Тя вярвала, че човек е роден да върши добри дела. Всяко едно лошо дело никога няма да остане ненаказано. То ще бъде наказано по жесток начин и ако наказанието не достигне този, който го е извършил, ще се предаде на неговите потомци.
ГРАФ ВРОНСКИ ПРЕДУПРЕДИЛ ХИТЛЕР ЗА КРАХА НА НЕГОВАТА АРМИЯ И ПРЕДЛОЖИЛ ДА СМЕНИ ДАТАТА НА НАПАДЕНИЕ НАД РУСИЯ
Името на Сергей Вронски се превърнало в легенда още докато бил жив. Той бил главен астролог още по съветско време, както и личен астролог на Хитлер и Сталин. По-нататък във времето и Горбачов, и Елцин се ползвали от неговите съвети. Той съставил хороскопите на Ева Браун и Мерилин Монро, в неговите препоръки се вслушвали Сергей Корольов и Юрий Гагарин.
Граф Вронски бил майор от германския Вермахт, лечител в главната квартира на фюрера, доктор по медицина и философия, професор и прорицател. Неговият баща, царският генерал Алексей Вронски, се опитал през 1920 година да емигрира, но цялото семейство било разстреляно. По чудо оцелял само петгодишният Сергей. Отгледала го баба му, владееща до съвършенство астрологията и хиромантията. Сергей бил личен астролог и на Рудолф Хес – дясната ръка на Хитлер, затова бил посветен в много държавни и окултни тайни на Третия райх. През 1933 година постъпил в компартията на Германия и е възможно тогава да е започнал да работи за съветското разузнаване.
Вронски съставил астрологична прогноза на фюрера, като обаче препоръчал да се избере друга дата за нападение над Русия, защото неговите изчисления посочвали пълен крах на нацистка Германия. Рудолф Хес помолил Хитлер да преместят датата, но фюрерът се засмял на това.
Вронски разбрал, че повече няма смисъл да остава в Германия – звездите предсказвали неминуемата й гибел, и през 1943 година избягал в родната Прибалтика. За да завземе самолета, който му трябвал за това, той хипнотизирал обслужващия персонал на военното немско летище и ги заставил да му приготвят лек аероплан, с който да пресече фронтовата линия. Така обаче се оказал зад бодливата тел без съд и следствие. Осъдили го на 25 години поправителен лагер и го изпратили в Мордовския лагер. От този лагер с много засилена охрана Вронски пак успял да избяга, като отново използвал своите удивителни способности. В СССР обаче се върнал чак след смъртта на Сталин. По разпореждане на Хрушчов го настанили в Звездното градче – да работи “по специалността си”.
Вронски настоявал и Сергей Корольов да премести датата на операцията си – той не го послушал и умрял на операционната маса. Заедно с Юрий Гагарин бил в САЩ, срещнал се с Кенеди и предсказал трагичната му гибел, както и смъртта на Мерилин Монро. Той предсказвал чудесно бъдеще на Русия, която след дълги промени ще заживее нормално.
ТАЙНСТВЕНАТА ПАПКА И ПРЕДСКАЗАНИЯТА НА ЗАГАДЪЧНИЯ МОНАХ АВЕЛ
През декември 1991 година Горбачов предавал кремълските дела на Елцин. Наред с прочутото ядрено куфарче, президентът на Русия връчил и една загадъчна черна папка. Какво ли е съдържала тя? Очевидци, приближени до кремълските “богове”, уверяват, че това били пророчествата на монаха Авел за по-нататъшната съдба на Русия и нейните владетели. Известно е, че такъв документ действително съществувал, но отдавна бил уж изгубен – още по царско време.
Ето какво предсказал загадъчният монах: “По въздуха както птиците ще летят и хората, под водата както рибите ще плуват и в зловонната мрачна сивота ще се изтребват едни други”. Твърди се, че Авел предсказал също и революцията, и разпада на империята, и “безбожното иго”, и изкачването на престола на сина на обущаря.
Изследователи на тези предсказания предполагат, че пророчеството на монаха за възстановяване на монархията в Русия ще се случи през 2012-2015 година. Новият монарх ще бъде избран с демократично гласуване в парламента или чрез всенародно избиране.
Много им се ще на руснаците да се сбъдне още едно предсказание на загадъчния монах Авел: “Велика ще бъде Русия, като отхвърли игото на безбожието. Ще се върне към източниците на древния си живот, от времето на Равноапостол Владимир… На нея е предначертана велика съдба. От това и ще пострада тя, но ще се прочисти и ще запали светлината”.
КРЕМЪЛСКИЯТ “МЕРЛИН” ПРЕДРЕКЪЛ ТРИ МАНДАТА НА ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН
В навечерието на поредните парламентарни избори обикновено се оживяват и астролозите. Те твърдят, че депутати и министри се интересуват от звездите, назначили са си щатни предсказатели и дори първите ръководители на държавата не избягват техните съвети. Знаем, че в екипа на Елцин е работил Павел Глоба, както и Анатолий Кашпировски. Един от съветниците на Борис Елцин признал, че избрали датата за изборите, като се съобразили с предсказанията на Нострадамус – най-малко 73 години и 7 месеца от победата на болшевиките. Наричали генерал-майор Георгий Рогозин кремълския астролог. Той бил първи заместник в Службата по безопасност на президента. Казват, че той владеел хипнозата и можел с поглед да задвижи тежки дъбови маси, да чете мисли от разстояние, да се потапя в далечното минало и да предсказва бъдещето. В Кремъл му лепнали прозвището Мерлин – така се наричал магьосникът на крал Артур. Едно от основните му задължения било да осигури най-подходящата охрана на Елцин с оглед хороскопите на наличния персонал. Бившият кремълски оракул неведнъж е признавал пред журналисти, че неговите хора могат да четат мисли от разстояние и да виждат през стената. Неговите спецагенти предсказали, че Путин ще управлява три мандата – до 2012 година. И Жириновски си имал няколко астролози. Понякога по звездите предсказват Генадий Зюганов, Валентина Матвиенко, Борис Менцов и други генерали.
МАГОВЕ В ПАГОНИ
Маговете в пагони се занимават с разработка на методики по прогнозирането на въоръжени конфликти, авиокатастрофи и природни катастрофи. По думите на Александър Бузин - ръководител на центъра за научни изследвания, били предрешени покушението на генерал Романов в Чечня, терористичният акт в Будьоновское и Первомайское, аварията на “Курск”. Освен Министерството на отбраната, авиокосмическото командване също се ползвало от услугите на военни предсказатели.
Не е сигурно дали руските държавници се вслушват в тези прогнози. Няма пряко потвърждение за това.
Но за една операция, проведена от президента Елцин, препоръките на Бузин били взети предвид. Всеки месец специалистите на Бузин издавали бюлетин-прогноза, който бил предоставен и на Генщаба, и на Господарите в Кремъл.
За първия президент на Русия работел цял щаб екстрасенси и военни астролози, в това число и печално известният Григорий Грабов - същият този, който обеща да възкреси децата от Беслан. Той се числял към консултантите по безопасност на президентския самолет. Дори говорят, че бил окултен консултант на президента.
А дали съобразява своя живот със звездите сегашният президент? Редица астролози са на мнение, че и той се съветва със специалисти от “задгробната” сфера.
По техни думи президентът не е извършил нито една звездна грешка и дори датата на неговото встъпване в длъжност била избрана идеално.

Публикациите подготви за печат екип на в. “Врачка”