ЛЮБОВ НЕОБЯСНИМА

Станах посредник в осиновяването на дете

Водещата на "Море от любов" по бТВ Наталия Симеонова е любимка на всички изстрадали мъките на любовта. Телевизионната жрица е събрала не един и двама простреляни от стрелата на Купидон. Самата тя изпита тези мъки в отношенията със собствения си съпруг – Денис от “Ахат”. За всичко това – за любовта, изневерите, компромисите и мечтата на всеки да постигне любовното щастие, я попита репортер на “ШОУ”, който откри русата фея на почивка в Сандански.

- Наталия, не мога да повярвам, че си почивате...
- Ами, има нещо такова. За няколко дни съм в Сандански.
- Наталия, вие се радвате заедно с хората, на които помагате. Ето защо толкова много хора са загрижени какво ще стане с вас двамата с Денис?
- Не знам. Така или иначе, дори и разделени, той е за мен най-близкият ми човек. Денис е най-добрият човек, когото познавам. Човекът, който има най-благородното чувство за справедливост.
- Защо се разделихте тогава?
- Така се случи, просто се почувствах предадена. Но аз не съм била истерична ревнивка. Простих му за другата жена още в първия момент. Даже в продължение на година ние живяхме с него напълно пълноценно – и на физическо и на духовно ниво, независимо че той продължи връзката си с нея. Накрая просто ужасно се изморих от всичко това. Казах му открито: ”Вече ми е по-лесно да се разделя с теб, отколкото със себе си!”
- От колко години сте заедно?
- Запознахме се през 1993-та - от 15 години имаме връзка, а от 9 години сме женени. Между другото, на 14 февруари ни е годишнината.
- Ще празнувате ли заедно?
- Едва ли. Той вчера /сряда, 6 февруари – б.а./ замина за Америка и едва ли ще се върне толкова скоро...
- Безспорно той е мъжът на живота ви...
- Това е толкова очевадно, че е безсмислено да го отричам. Денис винаги ме е карал да се чувствам значима и извисена.
- А вярно ли е, че сте приятели все още със Стенли, бившето ти гадже?
- Да, разбира се. Не се виждаме често, но ако сега му се обадя, че искам да се видим, това ще стане още днес. Аз съм оставала приятел с всички мъже, с които съм имала връзка!
- А имате ли приятелки?
- Да, аз вярвам в женското приятелство. И аз съм много добър приятел.
- Кои са по-близките ви приятелки?
- Мария от сп. “Капитал лайт”, ако знаете – тя прави културното приложение, Петя – асистентката на Васко Василев, която ме научи да изслушвам хората - много чист човек, Мая Илиева също...
- Казват, че Мая отива да живее в Америка...
- Не знам такова нещо.
- Колко двойки сте събрали досега в “Море от любов”?
- Не знам, не сме водили такава статистика. До третата година, когато правехме това “изчисление”, успехът на предаването постигаше “успеваемост” около 78%.
- Вие самата чувствате ли се помъдряла след толкова години на любовното поприще?
- Да. Научих се да изслушвам хората, да им помагам да формулират мислите си и да се научат да ги споделят приятелски с другия. Повечето хора не умеят да правят това и трябва да бъдат научени.
- Кой е по-склонен към компромиси в една връзка – мъжът или жената?
- Жените. Те са по-аналитични – обмислят нещата в детайли.
- Споделят ли с вас хората живота си и след предаването?
- О, да. С много от двойките оставаме приятели за цял живот. Повечето от тях споделят, че след участието си са почувствали едно себепречистване – освободили са се от товара на притесненията си от сърдечен характер. Дори и да не се съберат отново с партньора си, това е постижение на характера, което може да им послужи занапред.
- Вие сте себеотрицателна в старанието си да съберете разделени двойки. Коя е най-красивата “лудост”, която сте правили?
- Не знам коя е най-красивата, но най-мащабната е посредничеството ми в осиновяването на едно дете. Става дума за една млада двойка – Бета и Добромир. Месец след женитбата им се разбира, че Бета има рак на шийката на матката и претърпява животоспасяваща операция. Става ясно, че не могат да имат дете. Стига се дотам, че Бета сама предлага на Добромир да се разделят, за да може да му даде шанс той да построи живота си отново – с друга жена. Именно той обаче ме потърси и ми разказа тяхната история. След като взеха решението да си осиновят дете, но да останат заедно, 9 месеца двамата чакаха търпеливо този ден, но той все не идваше. За пръв път си послужих с името си и го използвах. За благородна кауза, иначе – за себе си не бих го направила. Отидох лично при министър Масларова и я помолих за съдействие. За седмица семейната двойка получи три предложения за дете – от три различни дома. И ето какво се случи – нещо толкова показателно, че не се нуждае от коментар. Казаха им радостната новина на Богоявление, а видяха бебето си на Атанасовден. На всичкото отгоре момченцето носи името Атанас! Документите са готови и сега, през февруари, ако е дал Господ, може да се случи още едно красиво “съвпадение” – да си го вземат точно на рождения му ден! И това ако не е пръст на Съдбата!..

Едно интервю на
Еми МАРИЯНСКА

Досие:
• Наталия Симеонова е родена в Плевен на 10 февруари 1970 г. Като кандидат-студентка я късат на последния кръг във ВИТИЗ, но пък печели конкурс за водещи в телевизията. Завършила е журналистика в СУ “Климент Охридски”. Работила е в БНТ и в Нова телевизия като репортер, водеща на новините, а понастоящем е водеща на предаването “Море от любов”. Обича твърдата музика и сигурно затова харесва от пръв поглед съпруга си Денис, който е запален хевиметалист и рокаджия. Двамата се срещат в дискотека и се влюбват моментално – по нейните думи, като “хипнотизирани”. Според слуховете след 6-годишна връзка Денис се решил на брак, понеже Наталия го подкрепила в труден за него момент, когато бизнесът му бил пред банкрут. Двамата имат дъщеря на 8 години – Виктория, която е родена в Щатите.
• Една от първите любови на Наталия е радиоводещият Константин Тилев, а най-известната – с певеца Станислав Сланев – Стенли. Любимите актьори на журналистката са Джони Деп и Ал Пачино. Любим художник – Салвадор Дали. Домашни любимци – котките.
• Русата фея на влюбените кара скъпи коли и живее луксозно в имение от 27 дка в района на Панчарево, създадено по модел на американски квартал във Флорида и охранявано от покойния бос на ВИС Жоро Илиев. Селището се казва "Маунти вю вилидж", построено е от Денис. Там имат къщи още Магърдич Халваджиян, ексиздателят на "Плейбой" Мартин Захариев и разни шефове на големи корпорации. Семейството на Наталия има и къща в Тампа, Флорида.