БОЖИЕТО СЛОВО
Казва се Кръстю Ангелов и го познават много хора в България. На 55 е и 22 години изучава небесната наука. Твърди, че Гавраил е неговият учител чрез Бога и от небето. По негова поръка Кръстю Ангелов обикаля из страната и изнася беседи със словото на Бога. Търсят го много хора – от Италия, Кипър, Гърция, с надежда за изцеление.

- Ти всъщност какъв си? Пророк, ясновидец, гадател?
- Нито едното, нито второто и третото. Аз съм учител по духовната наука. Водя много труден диалог с Бога, защото искам зърното, а не плявата. Но когато се наложи, Бог ми помага.
- Как по-точно ти помага Бог?
- Ще ти кажа. Точно на Йордановден преди време, на площада в селото пада майка ми и си гълта езика. Обадиха ми се и аз веднага пристигнах. Дори и през ум не ми мина да викам лекари. Майка ми си беше заминала от този свят. Взех я на ръце и я внесох в двора. Повиках Бог на помощ. И той ми я даде. Погледнах нагоре – хората се бяха надвесили над мен, вероятно за да видят как ще реагирам на смъртта на майка си. А аз само казах: Майко, стани да изпратиш хората! И тя стана. И ги изпрати… Чудото стана само с една молитва, отправена към Бога. Имах една съседка, която много страдаше от това, че на нейната къща лястовиците никога не свиваха гнездо. Един ден сподели с мен. И аз започнах да се моля за това на Бога. След няколко дни две лястовици свиха гнездо и под нейната стряха.
- Искаш да кажеш, че религията може да помогне, стига да знаеш как да се молиш?
- Моето мнение е, че всички партии и всички религии не са в услуга на обществото. Виж, Бог и вярата са друго нещо. Не свещите, не помените за умрели хора, а вярата. Знаеш ли какво ми заръча Бог да предам на хората – да палят свещи, когато им изгасне токът. А да му се покланят, когато станат сутрин и си измият зъбите и лицето. Божията наука е като компютъра, с определени правила.
- Какво ще кажеш, Бог сътворява ли чудеса?
- Да, и ще ви разкажа за едно такова чудо. Жената се казва Мария Георгиева и работи при шефа на католиците в София. Нейният чичо беше владика и се казваше Стратиев. Та на тази жена й откриха рак на гърдата. Не пожела да бъде оперирана и чичо й владиката започна да й чете молитви. Само че гърдата не се оправя. Тогава чичо й, владиката на католиците, я води при папа Йоан Павел Втори, за да й чете молитви за излекуване на рака. Четири пъти ходи жената при папата, четири пъти й чете молитви за здраве във Ватикана в Рим. Пак й предлагат операция и пак отказва. И една вечер пристига със сестра си в моето село Срем, Тополовградско. Започна да ме моли и прегръща: Умирам, казваше, помогни ми! А аз знаеш ли, й казвам, раците ги вземам и ги пускам в реката. Молих се горещо на Бог да й помогне. Чу ме! Днес жената е над 45 години, жива и здрава и работи в храма на католиците. Кажи ми сега, защо Бог ги дава тези чудеса на мен?
- Ти за какво написа толкова писма на Слави Трифонов?
- Аз не исках да участвам в предаването му, ако това ме питаш. Исках да се срещнем с него, да проведем един разговор. За негово добро беше. Той с тази злоба и с това високомерие няма да стигне далече. Ако беше се срещнал с мен, щях чрез Бог така да променя мисленето му, че да не си мисли, че всичките хора са му криви. Иначе не е лош, но вече не може да се развива… Аз и на Кеворк Кеворкян написах подобно писмо. Но вместо него ме намери Карбовски. Споделих идеята си да направя известните хора по-добри и по какъв начин, а той знаеш ли как ме обиди. Рече ми: Защо не си правиш бизнеса и не си трупаш паричките? Бог ги наказа и двамата – след две седмици предаването падна. Така се случва с всеки, който се отнася непочтено с мен.
- Ти с политика не се ли занимаваш?
- Не, не се занимавам, но съм се срещал и разговарял почти с всичките известни политици. Имах сериозен разговор с Волен Сидеров в Хасково, с Петър Стоянов – в Пловдив, а известно време живях в Красна поляна до президента Първанов. На всичките съм се опитал да внуша Божията доброта и разбиране. Доколко съм успял, нека всеки сам прецени. Само с Желю Желев не можах да се срещна, не ми позволиха да се доближа до него.
- Какво ще кажеш за религиите, които се ширят в България?
- Изучавал съм ги всичките: кришна, гуру, масони, за да знам за какво става въпрос. Но на религиите не вярвам. Както не вярвам, че има глобално затопляне. Това е изпитание, което Бог ни праща, за да се обърнем към него. Човешката болка е телеграма от Бога, а Сатаната е необходимото зло за Бога, чрез което той доближава хората до себе си.
- Какво ще кажеш за Ванга?
- Тя не е истинска, тя е фалшива. Тя е от онези пророци, за които се казва: На сляп народ – сляп пророк.

ДРУГИТЕ ЗА КРЪСТЮ АНГЕЛОВ:

СВЕТЛАНА от Ивайловград:
ИЗХВЪРЛИХ КРЪСТОВЕТЕ И ИКОНИТЕ И КАТО ЧЕ ЛИ СТАНАХ ДРУГ ЧОВЕК
Този човек за мене е повече от Бог. Преди да го познавам, живеех в един свой, сякаш непознат за мене свят. Имах проблеми, кой ли ги няма днес, и се случи така, че позвъних на Кръстьо. Няма да забравя първия си разговор с него. Той ми говореше с притчи и беше толкова истински, убедителен, че му повярвах. Безрезервно и завинаги. Бях купила на дъщеря си кръст, вкъщи имах и икони. Той ми каза да изхвърля всичко това, защото Бог не иска хората да се кичат по този начин. Важното е да повярваш в него и ако искаш нещо, да го искаш искрено, с цялата си душа и сърце. След разговора с Кръстю събрах всичките кръстове и икони, които имах вкъщи, и ги изхвърлих. Имах чувството, че нещо от мене се къса, но същевременно се почувствах облекчена и силна. Кръстю ми даде молитви да се моля и аз го правя, когато имам нужда. Научих и дъщеря ми да се моли и съм сигурна, че няма да имаме проблеми.

Станимира ДИНЕВА от София:
АКО НЕ БЕШЕ ТОЗИ ЧОВЕК, АЗ ЩЯХ ВЕЧЕ ДА СЪМ В ОТВЪДНОТО
Аз бях тежко болна. Дълго време ходих по болниците, но не можаха да открият болестта ми. Научих за Кръстю и отидох при него. Той ме погледна и ми каза, че няма за какво да се притеснявам, че Бог ще ми помогне. И Бог наистина ми помогна. Още щом се върнах в София, и се почувствах по-добре. Поисках да ям пилешка супа и сякаш със супата в мен нахлуха силите. Нямам думи, с които да изкажа благодарността си към Кръстю Ангелов. Ако не беше той, аз просто си бях заминала. Той ми даде молитви, с които да се моля, и корана, да го чета и да го разбера.
Може би няма да повярвате, но след като пет години се влачих по болниците, аз вече ходя на работа. Здрава съм, и то без да съм пила лекарства, без да съм лежала по болниците. Сега вече вярвам чак до дъното на душата си в изцелителното божие слово.

Една страница на Петър МАРКОВ