МИСТЕРИИ
Написах четири писма на шоумена с надеждата да разбере какво зло си причинява, но той не ми отговори, твърди духовният учител на Георги Първанов, Петър Стоянов и Волен Сидеров

Казва се Кръстю Ангелов и е познат на половин България. Половината от 55-годишния си живот той е посветил на изучаването на небесната наука. Твърди, че Гавраил е неговият учител чрез Бога и от небето. По негова поръка мъжът от тополовградското село Срем обикаля из страната и прави хората по-добри със словото Божие. Търсят го много хора – от Италия, от Кипър и Гърция с надежда за изцеление.

- Ти всъщност какъв си? Пророк, ясновидец, гадател?
- Нито едното, нито второто и третото. Аз съм учител по духовната наука. Водя много труден диалог с Бога, защото искам зърното, а не плявата. Но когато имам нужда, Бог ми помага.
- Как по-точно?
- Ще ти кажа. Точно на Йордановден преди време, на площада в селото пада майка ми и умира. Обадиха ми се и аз веднага пристигнах. Дори и през ум не ми мина да викам лекари. Майка ми вече си беше заминала от този свят. Взех я на ръце и я внесох в двора. Повиках моя Бог на помощ. И Той ми я даде. Погледнах нагоре – хората се бяха надвесили над мен, вероятно за да видят как ще реагирам на смъртта на майка си. А аз само казах: “Майко, стани да изпратиш хората!”
И тя стана!
И ги изпрати… Чудото стана само с едно молитва, отправена към Бога. Имах една съседка, която много страдаше от това, че на нейната къща лястовиците никога не свиват гнездо. Един ден сподели с мен. И аз започнах да се моля за това на Бога. След няколко дни две лястовици свиха гнездо и под нейната стряха.
- Искаш да кажеш, че религията може да помогне, стига да знаеш как да се молиш?
- Моето мнение е, че всички партии и всички религии не са в услуга на обществото. Виж, Бог и вярата са друго нещо. Не свещите, не помените за умрели хора, а вярата. Знаеш ли какво ми заръча Бог да предам на хората? – Да палят свещи, когато им изгасне токът. А да му се покланят само сутрин. Когато станат и си измият зъбите и лицето. Божията наука е като компютъра - с определени правила.
- Според тебе Бог сътворява ли чудеса?
- Да, и ще ви разкажа за едно такова чудо. Жената се казва Мария Георгиева и работи при шефа на католиците в София. Нейният чичо беше владика и се казваше Стратиев. Та на тази жена й откриха рак на гърдата. Не пожела да бъде оперирана и чичо й владиката започна да й чете молитви. Само че гърдата не се оправя. Тогава владиката на католиците я заведе при папа Йоан Павел Втори, за да й чете молитви за излекуване от рака. Четири пъти ходи жената при папата, четири пъти й чете молитви за здраве във Ватикана. В Рим, като виждат състоянието й, предлагат спешна операция, но тя пак отказва. И една вечер пристига със сестра си в моето село Срем. Започна да ме моли и прегръща: Умирам, казва, помогни ми! А аз й отговарям, че раците ги вземам и ги пускам в реката. Молих се горещо на Бог да й помогне. Чу ме! Днес жената е към 45 години, жива и здрава и продължава да работи в храма на католиците. Кажи ми сега, защо Бог ги дава тези чудеса на мен? Има ли обяснение историята? Няма…
- Ти защо написа толкова писма на Слави Трифонов?
- Не, не исках да участвам в предаването му, ако това ме питаш. Исках да се срещнем с него, да проведем само един разговор. За неговото добро. С тази злоба и с това високомерие няма да стигне далече. Ако беше се срещнал с мен, щях чрез Бог така да променя мисленето му, че да не си въобразява, че всичките хора са му криви. Иначе не е лош, но вече не може да се развива… Аз и на Кеворк Кеворкян писах писма. Но вместо него ме намери Карбовски. Споделих идеята си да направя известните хора по-добри, и по какъв начин, а той знаеш ли как ме обиди. Рече ми: “Защо не си правиш бизнеса и не си трупаш паричките, бе, човек?”.
За тая лошотия Бог ги наказа и двамата – съвсем скоро предаването им падна от екран. Така се случва с всеки, който се отнася непочтително с мен.
- Ти с политика занимаваш ли се?
- Не, не се занимавам, но съм се срещал и разговарял почти с всичките важни за България политици. Имах сериозен разговор с Волен Сидеров в Хасково, с Петър Стоянов – в Пловдив, а известно време живях в Красна поляна до президента Първанов. На всичките съм се опитал да внуша Божията доброта и разбиране. Доколко съм успял, нека всеки сам да прецени за себе си. Само с Желю Желев не можах да се срещна, не ми позволиха да се доближа да него.
- Какво ще кажеш за религиите, които се ширят в България?
- Изучавал съм ги всичките: кришна, гуру, масони, за да знам за какво става въпрос. Но на религиите не вярвам. Както не вярвам, че има глобално затопляне. Това е изпитание, което Бог ни праща, за да се обърнем към него. Човешката болка е телеграма от Бога, а Сатаната е необходимото зло за Бога, чрез което той доближава хората до себе си.
- Какво ще кажеш за Ванга?
- Тя не е истинска, тя е фалшива. Тя е от онези пророци, за които се казва: На сляп народ – сляп пророк.

Едно интервю на Тодорка НИКОЛОВА