Софи Маринова не е притеснена от ареста на Дачо, който е обвинен в наркотрафик
Попфолк певицата Роксана е родена на 4 октомври 1985 г. в Кнежа. В началото Антоанета Линкова, както е истинското й име, е солистка на няколко ромски оркестъра. Стартира самостоятелна кариера след участието си в риалити шоуто „Стани поп фолк звезда“. По време на шоуто “Гласът на България” през 2011 г. нелепо загина майка й, но тя продължи да пее и разплака цяла България със силата си. По-късно Роксана подписва договор с „Пайнер“.

Единствено пред “ШОУ” певицата разказва за шока, който е преживяла при взрива на сватбата на братовчед си, и за приятелките си Софи Маринова и Бони, до които е била в най-трудните мигове от живота им.- Роксана, неотдавна стана взрив на сватба, на която ти присъстваше!...
- Това се случи на сватбата на моя братовчед - композитора Силвестър Матеев, който направи и двете ми балади “За всеки има ангел” и “До последен дъх”. Честно да ти кажа, чисто човешки ми стана много неприятно, че когато съобщиха в репортажа по bTV, че са се запалили две деца с майките им на сватбата, и в същото време ме показаха как играя кючек! Това всъщност беше два часа преди да гръмнат тези балони и да се случи нещастието! А аз съм на сватба - какво мога да правя на една сватба?!...

- Какво точно се случи?
- Когато стана това, ние бяхме насядали по масите.

Чу се страшен гръм!

Обърнах се към съседната маса да видя какво става и видях една жена, на която косата й тотално пламна! Не мога да го опиша - виждала съм го само по филмите! Тогава чух едно от децата как пищи - беше изпаднало в ужас! Втурнах се веднага да помогна с каквото мога. Осъзнах на секундата, че това дете не пищи от ужас и от страх, а защото лицето му е пламнало и гори на огън! На кръв беше червено!

Хората в паниката са помислили, че трябва да заливат горящите с вода, а това е било груба грешка! Но разбрах, че вече и двете жени и децата им са добре и са изписани от “Пирогов”.

- Разбрахте ли защо балоните са... избухнали?!
- Балоните не се били напълнени с хелий, както е редно, а с водород. Една от майките решила да раздели двата балона със запалка, за да даде на двете деца по един, и те са избухнали!

- Ти си много близка с Бони, която през лятото и тя загуби майка си, също като тебе. Виждахте ли се двете, подкрепи ли я?
- Да, видяхме се. Знам какво да й кажа в такъв момент, но е излишно. Когато на мен ми се случи, хиляди хора ми се обаждаха и ме молеха: “Бъди силна, Роксана!”. Но в такъв момент не можеш да бъдеш силен, колко и да искаш! Това е нещо, което те съсипва и всеки Божи ден те кара да се чудиш: “Защо тя?!”, “Защо точно на мен?!”... Въпреки това казах на Бони: “Носи си я в сърцето!” и “Горе главата!”. Бони е много силен характер, много борбен дух, мъжко момиче! Сигурна съм, че ще се справи.

- А успя ли да бъдеш до твоята кума Софи Маринова, когато арестуваха Дачо и го обвиниха в наркотрафик?
- Говорихме само веднъж на тази тема. Софи е суперискрен човек, нали знаеш - каквото й е на сърце, това й е и на уста. Тя е на мнение, че Дачо е много добро и умно момче и не вярва на тези неща. Не ми е казвала, че има притеснение за нещо. Ако е имала някакво притеснение, да ми е споделила, защото сме много близки. Затова и не се е налагало да я успокоявам. А и аз го познавам Дачо и съм категорична – не вярвам да е забъркан в такива неща!

В момента подготвям една песен, в която ще участва и синът на Софи - Лоренцо като мой специален гост – и като певец, и като танцьор.

- Роксана, как върви бракът ти с Калин?
- 11 години вече съм с този човек. Сега, когато имам повече работа, сме по-изнервени един към друг. Не можем да свършим всичко за един ден, а аз искам точно това! Той е пък на мнение, че “когато го свършим - тогава”.

И започваме да се караме!

- Но не те бие, както писаха, надявам се...?
- Как ще ме бие - глупости! С бой не се решават нещата! В момента, в който съм получила и първия шамар от него, сме всеки по своя път!

- Как са баща ти, синът ти, братята ти?
- Да са живи и здрави, добре са ми! Стягат се за суровата зима в Кнежа с повече дърва и кюмюр. Баща ми вече съм го спряла да ходи да пее. Занимава се изцяло със сина ми Даниел. Дидко повече го влече ромската музика, но аз не му забранявам. Каквото му тегли душата, това да свири! За мен е важно да стане добър музикант!

- Канят ли те на ромски сватби в чужбина, на които, както си ми разказвала, изпълнителите получават и по 20-30 000 евро бакшиш?
- Кризата се отразява - като се обадят, и веднага започват да се пазарят! Обаждаха се за една сватба във Франция, която аз отказах категорично. Когато си кажеш цената на един човек и направим някаква уговорка да е добре и за двете страни – тогава съм съгласна. Но когато има нахалство и се опитват да те изиграят, вече не съм съгласна! По-добре отсреща да ти кажат: “Нямам толкова пари, ама искам да пееш!” - тогава по ще го разбера! Ще ми напълни душата и сърцето и ще ме накара да отида. Ама да ми демонстрираш колко пари имаш и каква богата сватба ще направиш, но не можеш да ми платиш колкото трябва - това няма как да стане просто!

А бакшишите са Божа работа! Каквото дойде бакшиш - дойде,

ние си го прибираме с удоволствие!

- Следиш ли риалити форматите по телевизията? И ти изгря в едно подобно шоу...
- Гледам ги всичките до един и много се забавлявам. В “Х фактор” съм с двете ръце за рускинята Людмила! Трябва тя да победи, защото е уникален талант! Няма значение на каква възраст е. На нея сега й е дал Господ шанс и трябва докрай да си го вземе! А и тя е най-добрата на тази сцена, не може да отпадне най-добрата!
Във “ВИП брадър” има много интересни хора. Лияна я слушам от малка, много добра е и като човек. Но ние виждаме това, което Биг брадър иска да видим!...

- Одобряваш ли постъпката на Тервел, който заяви пред цяла България, че държи на жена си и едва ли не й се извини за “забежките” с Лияна?
- Тервел е мъжкар с главно “М”! Щом така е преценил, че трябва да направи пред цяла България, аз одобрявам неговата постъпка! Но смятам, че Станка Златева трябва да спечели! Всички видяхме – врабчето й се довери и се остави да го нахрани! Едно врабче кацна при нея и се остави да го нахрани! Не знам какво повече от това трябва!

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА