За 7 години връзка с Митьо Крика, да сме се скарали 1-2 пъти
Журналистката, пиарка и продуцентка Нина Никол е родена на 7 септември 1980 г. в София. Има две висши образования - едното със специалност "Финанси и банково дело", а другото с "Режисура". Била е водеща на предаването "Елит" в продължение на пет години, водела е и предавания в телевизия "Евроком". Като продуцент се е изявявала в телевизиите "Диема" и ТВ 7.

Преди повече от 7 години Никол се запознава с Митьо Крика и се женят. Но през 2011-а той заминава за Лондон, а тя не желае да остави бизнеса си в България. И така идва моментът, в който двамата се разделят. Крика си намира приятелка там, а Нина е щастлива с друг мъж тук. Той е с две години по-голям и е руски бизнесмен. Наскоро водещата призна, че двамата са изгубили 22 хиляди евро на рулетка.


- Нина, от известно време насам ходиш често до Дубай и родната преса веднага те забърка в какви ли не екзотични сюжети - от това, че си „хванала милионер любовник” до това, че си получавала предложения за брак от араби... Каква е пълната версия на истината?
- Истината, както винаги, е коренно различна. Пътувам до Дубай по бизнес въпроси, открих съвсем скоро туристически офис там. И в историята няма замесени нито мъж, нито любовник. И, да, по дубайските закони аз трябва да имам партньор, който е местен човек с арабски произход, за да развивам бизнес там. А аз имам такова приятелско семейство в Дубай. Човекът е женен, има си жена, на възраст е, така че дано не ме забъркат пак в нещо (смее се).

- А може би тези неща се пишат, защото твърде малко се знае за човека до теб?
- Малко се знае, така е, но аз не искам да се знае. Защото със съпруга ми (Митьо Крика, б.а.), с когото още не сме се развели официално, много неща се знаеха и накрая се разделихме...

Нито съм плакала, нито съм се тръшкала

Просто преценихме с него, че няма как да живеем заедно повече, и се разделихме съвсем цивилизовано. Сега поддържаме нормални отношения. Аз почти всяка седмица се чувам с майка му. С нея сме в прекрасни отношения. Тъй като баща му почина.
Мисля, че просто така е трябвало да се случи с Митко. Може би той не е бил човекът за мен... С него сме били 7 години заедно. И за този период да сме се скарали един или два пъти – и то е било за някакви битовизми.

- Според теб кой е най-евтино поднесеният PR в последно време?
- Риалити звездите – на 100 %! Защото повечето от тях не са известни иначе по никакъв начин. Няма смисъл да ги изброявам, защото те са толкова много „Биг брадър”-и, „Къртици”, „Денсинг старс” и т.н., че ти дори не можеш да ги запомниш тези хора. То е нещо страшно! Да не говорим, че повечето от тях дори нямат образование.

Това преекспониране на кой с кого си ляга, с кого става, с кого излиза и т.н., е много дразнещо. Евтин PR е и когато някоя плеймейтка застане до някой известен, за да добие и тя самата популярност... До голяма степен някои „звезди” ги има като такива само защото журналистите се занимават с тях. Друга причина няма.

- Една Николета Лозанова например май на практика илюстрира пълната версия на това, което казваш?! Не се знае тя с какво е известна – извън еротичните фотосесии...
- Така е. И тя, за съжаление, е един от многото примери. Мога да изброя над 100 имена.

- Понякога ти си доста екстремна...
- Ооо, да, особено когато участвах в „Страх”. Аз влязох в това риалити, без изобщо да знам какво ме очаква. И след първото изпитание отидох при продуцентите и казах, че се отказвам. И те ме успокоиха, че второто и третото изпитания ще са по-лесни...

И след като ме заляха с 50 змии, всичко приключи

(смее се). Като на някаква магия го завърших това издание на „Страх”. Дори не знам как...

- Имала си, доколкото знам, екстремна ситуация, свързана и с някогашния подземен свят. Намесено е името на Поли Пантев! За какво по-точно става въпрос?
- О, да! Имаше такава ситуация, макар и да са минали доста години оттогава. Работех още в „Нощен труд”. Май бях на 19 години. И тогава взех интервю от един от най-големите софийски пласьори. И в разговора той беше споменал, че всички доставки минават през Поли Пантев. А на мен тогава това име почти нищо не ми говореше... На тази възраст, както се сещаш... И след това получавах известно време едни леки заплахи (усмихва се).

- Заплахи?! Какви?
- Абсолютни заплахи. Пращаха ми някакви заплашителни писма. Веднъж ми бяха изпратили и... мъртва котка. И благодаря на Господ, че си го прибра този човек (Поли Пантев, б.а.)...

- Но защо са заплашвали теб, при положение, че някой идва при теб и ти казва нещо?
- Защото съм го написала. А то не трябвало да се пише. Но аз откъде да знам?! Тогава дори не знаех кой е този Поли Пантев. Но това бяха борческите години. Нямаше никаква цивилизация тогава. Присъствала съм на много неща – свързани и с Жоро Илиев, и с Илия Павлов...

- За какви ситуации по-точно говориш?
- Тогава по разни партита се дърпаха момичета директно в стаите. Такива неща съм виждала, че...

Дърпаха разни моделки, миски, „Мис България”...

Те тогава бяха доста актуални.

- Когато са обвързвали във времето тези групировки и „Мис България”, най-спрягано е било винаги името на Жени Калканджиева...
- Да, но и не само тя. Бяха много тогава. Имаше една Елена, която дори беше задържана някъде 3-4 дни. Бяха я затворили в една вила. Наталия Гуркова са я свързвали с Жоро Илиев. Много миски бяха - Маги Вълчанова и т.н.

Интервю на Анелия ПОПОВА