Много е трудно и на човек до последно не му се иска. Аз не исках... Това са 8 години, как да кажа "край"?!
Раздялата между Део и Лора Караджова вече е официален факт! След като от години двамата са обект на всякакви спекулации из медиите - ту ги разделят, ту ги събират, ту ги женят, при едно екзотично пътуване до Кабо Верде тази пролет ситуацията е изяснена. Вълнуващото изживяване на островната държава е емоцията, която двамата си подаряват за последно. „Имахме невероятни моменти, прекарахме си прекрасно, но наистина вече само като приятели”, споделя Деян Славчев, както е истинското име на русолявия водещ, танцьор и шоумен.

В единственото си интервю по темата, специално за “ШОУ”, Део е болезнено откровен за края на една 8-годишна любов.


- Део, как си?
- Благодаря ти, добре съм.

- Сега обаче вече се усеща малко горчив привкус при теб, защото тази раздяла с Лора беше много неочаквана за всички?! А и ти не даде никаква индикация, че нещо между вас не е наред...
- Да, знам. Така беше. И беше умишлено. И аз, и Лора, бяхме наясно какво се случва между нас, но искахме това, което днес вече е факт и го знаят всички, да стане по точно определен начин.

С Лора имахме проблеми от доста време, обаче нямаше как едновременно да го признаем и да сме дипломатични един към друг. Когато си известен, това е почти невъзможно. Истината е, че сме се разделили като приятели. И си мисля, че хората имат далеч по-важни проблеми от това дали аз съм с Лора или не съм. Но така се случи, че с нея сме в някакво обществено полезрение...

- Известността винаги е нож с две остриета, убедил си се вече отдавна в това...
- О, да. Убедих се! Но и с Лора си обещахме, че при нас няма да е така. И го направихме.

От уважение към родителите й

В крайна сметка те осем години бяха зад нас, помагаха ни, всичко...

- В първия момент, когато чух за раздялата ви, не повярвах, защото за тези 8 години в пресата е излизала неведнъж такава “информация”. Ту са ви разделяли, ту са ви събирали и... накрая стана като в приказката за лъжливото овчарче – човек не вярва и на истината!
- Май така се получи, да. Ние сме имали своите проблеми във времето. Имали сме индикация, че нещата не се случват така, както ни се иска, но винаги сме прескачали проблемите. Винаги сме продължавали нататък. Във времето обаче усещането явно се понатрупа и се случиха нещата. Усещаше се, че връзката ни е изчерпана и най-доброто, което можем да направим един за друг, е да спрем да се затормозяваме в развитието си, в идеите си за това как трябва да протече животът на другия, пък и неговият собствен. И двамата разбрахме, че ще се разделим и просто си стиснахме ръцете. Да, трудно е. Много е трудно и на човек до последно не му се иска. Аз не исках... Това са осем години, как да кажа „край”?! Много е трудно. Ние реално

бяхме заедно 8 години и се разделяхме в продължение на 8 месеца

Отстрани винаги нещата са изглеждали по друг начин. Но истината я знаем само аз и тя.

- Аз помня, че ти ми беше споделял, че майката на Лора е твоят най-голям фен!
- О, така е! Това беше факт. И всъщност тя продължи да ми се обажда и след като разбра какво се случва между мен и Лора. Продължи да изпраща смс-си за мен в шоуто “Денсинг старс”, да пита как съм. Имаме страхотни отношения с нея. С бащата на Лора – също. Към тези хора мога и изпитвам само прекрасни неща. Те толкова са ми помагали! Така са се грижили за нас двамата, че сега съм сигурен, че на тях им е толкова мъчно, колкото ми е мъчно и на мен в момента.

- Най-хубавото в цялата ситуация, ако можем да говорим за нещо хубаво, е това, че двамата явно сте узрели достатъчно във връзката си, за да се разделите като приятели. И да останете такива за в бъдеще!
- При нас просто не може да стане по друг начин. Няма как да е като при тези хора, които се разделят и после не се поглеждат дори. Просто защото ние с Лора преминахме през много трудности, през много неща. Като знам в какви дупки сме били на моменти и откъде сме се измъквали... И ако сега беше продължило по този начин, щеше да е грешка. Щеше да е срамно.

- Преувеличено ли беше в такъв случай заглавието, че сте се разделили заради трети човек? Защото сега като те слушам, имам усещането, че и причините, и решението след тях са били само в теб и в Лора...
- Ситуацията наистина е малко по-различна от тази, която си прочела. Но си обещахме да бъдем дипломатични и ще си спазя обещанието докрай. Решението не е продиктувано от друг човек. Но никога не бих споделил какво е. Различни са нещата, но аз искам да изглеждат така, както изглеждат в момента.

И ако някой трябва да бъде обвиняван, нека бъда само аз. Мъж съм все пак, ще го понеса

И това е лично мой проблем... Това, което ти усещаш, е близко до истината, но истината ще си остане само между мен и Лора.

- Как се чувстват твоите близки в тази ситуация?
- Напълно ме подкрепят. Те обичат много и мен, и Лора, но разбират ситуацията. Говорили сме си много. Истината е, че с Лора се разделихме като приятели и това никога няма да се промени. Останалите факти остават само между нас. Случи се това, което искахме и двамата.

- Раздялата ли имаш предвид?
- Начинът, по който тя се случи. С Лора бяхме решили и го направихме. Отидохме в Африка, изкарахме си супер, беше невероятно изживяване. Изкарахме си жестоко и си казахме, че това трябва да е нотката, с която да се разделим. Не с нещо гадно, не

с всичките проблеми, които сме имали през последните 1-2 години

Защото си го дължим – заради 8-те години, в които сме били заедно и сме минали през абсолютно всичко - да си останем приятели. Надявам се това никога да не се промени.

- Пожелавам ви това приятелство!
- Благодаря ти искрено! С Лора продължаваме да се виждаме от време на време. Като приятели. Предстоят ни и няколко съвместни участия. Съвсем нормално се случват нещата. И да ти кажа, щеше да бъде много лош атестат за нас, ако бяхме допуснали ситуацията да се развие по друг начин. Но то времето ще покаже, убеден съм в това. И ще остане само хубавото, сигурен съм.

- Успех и в „Денсинг старс”, защото там ще ти е нужен. Относно приятелството с Лора очевидно и двамата сте наясно какво искате, и как да го постигнете!
- Благодаря ти много. Много е вярно това и дано хората го разберат правилно, защото често се изопачава. За мен е необясним феномен как някои хора, вместо да си гледат живота, се интересуват само от това за някакви сензации при известните хора. Ти каза в началото точно това – че известността е нож с две остриета, но пък, от друга страна, си има и плюсовете. С работата си успявам да печеля достатъчно добри хонорари, за да мога след това да си позволя например да пътувам до всякакви вълнуващи дестинации. Навремето, знаеш, бях барман, и като помня там каква работа беше, как се изгърбвах!... Не бях ходил две години на море. Така че в момента това на фона на предишния ми опит, е абсолютно бял кахър. Моите връстници виждам как се борят по много жесток начин с живота, а на мен някак си ми се подредиха по много благоприятен начин събитията. На такива места съм бил, че просто после с дни не мога да повярвам, че се е случило.

Едно интервю на Анелия ПОПОВА


ДОСИЕ

Део и Лора се събират преди осем години. Той кани певицата да запише вокалите на няколко парчета от албума му „Това съм аз”. И се получава любов от пръв поглед. Део се влюбва в дъщерята на Данчо Караджов, докато я гледа и слуша как пее. В началото обаче Лора не отвръщала на позвъняванията му. И Део просто спрял да я търси. В този момент тя се учудила какво му е станало и решила тя да го потърси... Първата им лудо влюбена нощ е в дома на коафьора Гого.