Благодарение, на формите, които извайва, той е едно от най-секси облеклата, създавани някога.
Коя жена не мечтае да има тънка талия‚ високи гърди‚ закръглени бедра, царствена осанка? Но не на всички щастливки природата е дала подобни хубости. Какво да правите? Има начин!

Желязната хватка на банелите


Да не си мислите‚ че през изминалите векове всички дами поголовно са имали умопомрачителни фигури? Нищо подобно! Те не се отличавали от нас‚ днешните жени - имало е и слабички‚ и плоски‚ и пълнички‚ и пухкави‚ и прави като стълбове. А съблазнителните форми‚ високите гърди‚ стегнатият корем‚ изправената горда осанка се постигали с помощта на обикновеното‚ но твърде сурово съоръжение‚ наречено корсет. В продължение на шест века той бил любимата играчка на жените‚ измислена само за да покорява мъжките сърца.

Жан-Оноре Фрагонар - Откраднатата целувка


Наистина настъпил период‚ когато лекарите се разбунтували - припадъците и прилошаването станали обичайно явление в онези времена. След лекарите възроптали и самите жени‚ предвождани от феминистките: “Долу корсетите! Те обезобразяват телата ни! Съсипват здравето ни! Унижават жената‚ която е принудена да търпи желязната им хватка!”

Но времето минавало‚ жените постепенно забравили за корсетния кошмар. И отново започнало да ги тегли към изящните форми‚ правите гърбове и тънките като на оса талии‚ повдигнатите гърди. Над тази тема започват да се суетят както моделиерите, така и попдивите. Мадона побърка публиката на шоуто си MDNA‚ излизайки на сцената в корсет на Жан-Пол Готие, а Бионсе взриви Супербоул освен с глас и сценично поведение и с кожения си костюм-корсет .
 
По световните подиуми тръгнаха красавици в корсети с най-различни форми и модели. А от високата мода те преминаха и в залите сред зрителките‚ още повече‚ че ефективността на корсета е налице. Той позволява моментално зрително да се свалят няколко килограма‚ за да влезете във вечерната си рокля‚ да направите фигурата си красива‚ класически женствена. А това силно повишава нашето настроение и женската ни самооценка.

Днешните корсети‚ за щастие‚ вече не са толкова сурови като онези‚ които ползвали жените през отминалите времена. Те нямат железни пръчки‚ нито непрегъващи се банели. Но не бива да мислите‚ че красотата вече не иска жертви. Корсетът‚ както и преди‚ изисква самоотверженост‚ въпреки че е усъвършенстван до немайкъде.

Под бельото, на роклята, под панталона

Наистина‚ от интимна част на тоалета‚ която се слага само под бельото‚ корсетът се превръща в самостоятелна част от тоалета. Той може да се облича и върху бельото‚ и под роклята и под делови костюм. Стои прекрасно и под тънка лятна рокля, и под строги костюми‚ мъжки ризи и дори под туники. Той придава на жената пикантност‚ шик‚ съблазнителност‚ светска изисканост.

 Много актриси‚ на които им се налагало да излизат на сцената в костюми‚ отначало настръхвали от ужас при необходимост да нахлузват корсет - мислели‚ че няма да могат да играят‚ облечени по този начин. Но се оказвало‚ че корсетът все пак е удобен - появява се нов стоеж на раменете и гърба. Да‚ отначало той стяга и претърква, но после сляга към фигурата и престава да отвлича вниманието и да пречи. Отделни проблеми създава и фактът‚ че корсетът не може да се облече без чужда помощ - днес много малко хора имат специални помощнички‚ чиято задача е професионално да завързват шнурчетата му.

За щастие днешните корсети могат да се стягат и връзват отпред. И не забравяйте каква наслада изпитва вашият приятел‚ когато започне бавно и чувствено да освобождава любимото си женско тяло от прегръдката на корсета.