Продуцентите местят предаванията си в ТВ7
Телевизионните водещи Иван и Андрей приключват отношенията си с Нова телевизия, научи “ШОУ” от сигурен източник в медията. Двамата вече са обявили решението си пред ръководството на медията, а от 2013 г. предаванията им ще се излъчват в ефира на ТВ7.

“Искаме да ви уведомим, че продуцентска компания “Междинна станция” взе решение да не подновява договора си с Нова телевизия за предаването „Станция Нова” през следващата 2013 година”, обявиха Иван Христов и Андрей Арнаудов в официално съобщение до медиите в понеделник вечер.

“ШОУ” научи, че не всички предавания, продуцирани от “Междинна станция”, ще сменят честотата си. “Всяка неделя” остава в Нова тв, тъй като това е желанието на копродуцента Кеворк Кеворкян. Не е ясна и съдбата на “Удавете водещия”. Иван и Андрей са предоставили на Любен Дилов-син възможността сам да реши дали да ги последва в конкурентната телевизия. “Падащите звезди”, също продукция на “Междинна станция” остава в БНТ.

В ТВ7 отиват “Съпругите”, “Съдебен спор” и “Най-добрият човек”, а “Специалистите” ще продължат да съществуват, но най-вероятно в по-различен формат. В ТВ7 ще са всички познати от ефира на Нова тв лица и рубрики, произведени от екипа на “Междинна станция”, но най-вероятно ще бъдат добавени и нови. Предаванията ще бъдат разпределени в събота и неделя, тепърва обаче ще се уточняват подробностите и времетраенето им.

Промените се налагали заради активирането на проекта ТВ7 Нюз, в който ще бъдат прехвърлени всички публицистични предавания на телевизията като “Насреща с Люба Кулезич”, “Факторът Кошлуков” и “Винаги в неделя”. Собствениците на ТВ7 разчитали на Иван и Андрей до края на януари 2013 г. да предложат атрактивна развлекателна програма за уикенда.

ТВ7 води преговори с Иван и Андрей от няколко месеца, макар и без да се опитва да ги привлича за главен продуцентски екип. Едва в последната седмици ръководството на медията им направило предложение, на което двамата не могли да откажат. “Предложили са им дългосрочен и мащабен проект, който има потенциал за развитие в много посоки. Освен това са ги съблазнили и с тройно по-висока цифра от тази, която досега им плащаха шефовете на Нова тв”, разкриха източници на “ШОУ” от първата частна телевизия у нас.

Въпреки че Нова тв е във финансов колапс заради стагнацията на рекламния пазар, ръководството й плащало редовно всичките си задължения за външните продукции.

Във вторник Иван и Андрей събират целия екип на “Междинна станция” – от водещите и главните редактори на предаванията до последния репортер, за да им съобщят лично причините за сензационната рокада.

Надежда НЕНОВА