Скъсах окончателно с гръка, сподели певицата
Катя Близнакова е родена в Кюстендил и това е причината да познава много от „добре облечените бизнесмени“, които са родом оттам. Пак в града на черешите тя се запознава и с бившия си съпруг – шоуменът Венци Мартинов, с когото „ходи“ 5 години и след това официално живее в брак още 10 г. Няма точна и конкретна причина, поради която двамата са се развели. Днес са приятели и дори продължават да работят заедно. Изнасят програми в цялата страна – Катя пее, а пък Венци весели с вицове и различни истории. Новият мъж на Близнакова обаче я е наранил до смърт. Ето искрената и лична изповед на певицата:


- Катя, има ли мъж до теб в момента? Какъв е, с какво се занимава?
- О, има и то много капризен и изискващ, много емоционален и ревнив – мопсът ми Грей. Шегувам се, разбира се. Ако трябва да съм сериозна, от 5 месеца съм без мъж до себе си и, честно казано, си отпочинах.

- Писаха някъде, че си имаш приятел-милионер, грък? Къде го намери?
- Да, имах две дълги връзки след развода си. И двете бяха с гърци. Но вероятно имаш предвид връзката ми с Костис. Той живее в Атина, разведен е и няма деца. Наистина е доста заможен. Завършил е инженерство в Америка и работи по международни програми за облагородяване на Атина. Запознахме се на едно събиране преди няколко години. Срещна ни наш приятел – бизнесменът Йоанис. Заради Костис по едно време дори бях готова да отида да живея за постоянно в Гърция...

- Вярно ли е, че ти е изневерил и ти си му простила? Откъде разбра за забежката му?
- Последната ми връзка с Костис беше... доста сложна. Той, меко казано, бе Дон Жуан. Една жена усеща, а и многото есемеси, както и тихите разговори в съседната стая, го издаваха. Прекалено уважавам себе си, че да търпя подобни низости. Разделите ни бяха многократни и мъчителни, но аз най-накрая сложих точка на тази връзка!

- Подари ли ти Костис кола, апартамент или нещо по-едричко, докато бяхте заедно? Вие имахте все пак дълга връзка, пък и чужденците не са като българите – като подарят нещо, при раздяла да си го искат обратно...
- Е, не, нито един от двамата не ми е подарявал толкова големи неща.

Пък и аз да не съм проститутка!?

Аз и гърците се обичахме, и докато сме били заедно, изобщо не съм се вълнувала от някакви изгоди или ползи. Това някак си не е в стила ми. Не съм и златотърсачка. Научена съм винаги сама да си плащам сметките. Баща ми навремето казваше: “Една жена винаги трябва да има 5 лв. за такси, за да не е зависима от мъж”.

Bliznakova2a_1.JPG

Имала съм възможности. Ако бях умна, досега сигурно и министър-председателят щеше да е по-беден от мен. Но не съм искала, не мога. Аз съм непоправима романтичка и такава ще си умра. Предпочитам да си лягам бедна, но щастлива, отколкото примерно до някой, към когото нямам грам отношение и емоция, но който има три яхти.

- Пробвала ли си да си намериш приятел в интернет, имаш ли регистрация в някой сайт за запознанства?
- Да, по-рано имах такава обява.

Една приятелка ме беше записала в един гръцки сайт за запознанства

Имаше хора, които търсеха контакт и някакви отношения, пращаха снимки и покани за срещи, но до връзки не се е стигало. Много е трудно да градиш връзка от разстояние. А и не сме по на 20 години, че да хукнем по света да се запознаваме....

- Забъркаха те в любовна авантюра и с турския актьор Тамер Карадаалъ...?
- В интерес на истината, имах много красива среща с него в Гърция. Но за лавстори още е рано. Сега съм седнала и уча усилено английски език, за да се видя отново с него в Истанбул, но този път сама. Не ми се иска постоянно с нас да се движи преводач. В превода се губят отношенията някак си. Това, което ми се случи с Тамер Карадаалъ това лято, бе по-скоро летен флирт и не вярвам, че ще се получи нещо по-пикантно напред във времето...

Bliznakova2b.JPG- Кой е най-гадният слух, който си чувала за себе си?
- О, ако ги изброя всичките, ще трябва да издадете отделен брой на вестника, за да ги поместите. Толкова помия съм чела за себе си, че вече така съм претръпнала. Май последните „информации“ бяха, че съм се „алкохолизирала и депресирала“, дори се налагало да ме лекуват. Много са били спекулациите, които са изписани по медиите и за килограмите ми.

- Настинали ли получаваш видения и можеш да разговаряш с хора, които не са между живите?
- Наистина е вярно. Не спя на тъмно, защото имам видения. Случи ми се веднъж и не искам да се повтаря. Бях в Кюстендил, къщата ни е стара, и през нощта видях един мъж, рижав, с жълто-кафяв костюм на райета, пушеше цигара и ме гледаше. Имах чувството, че някой ме беше стиснал за гърлото и не можех да извикам. Оттогава нищо не е в състояние да ме накара вечер да загася лампите. Специалисти, които изследват енергийното поле, са ми казвали, че ако не ме е страх, ще мога да общувам с мъртвите. И е истина. Баба ми, Бог да я прости, понеже ми беше много близка, винаги ми се явява в критични моменти и ми казва да направя ли нещо или не. Преди години

имах финансов проблем

тя доведе в съня ми прадядо ми и той ми продиктува числата от тотото. Запомних четири - излязоха, но пък аз бях пропуснала да пусна фиш. Вкъщи от време на време местя мебелите, обичам да променям нещо около себе си. И веднъж след поредното преустройство сънувах бившия собственик – не съм го виждала преди, а той ми каза: “Много те моля, премести леглото оттук, защото аз лежа на това място”. На следващата сутрин разбрах от жена му, че леглото му наистина е било точно там. Вечерта не останах в апартамента. Преместих се след тази „случка“ да спя в хола за цял месец.

- Красива си, имаш голям бюст – получавала ли си покана да се снимаш в еротични списания полуоблечена?
- За съжаление, не. В по-младите ми години нямаше такива формати и списания... Иначе бих се снимала - не съм от свенливите и скромните.

- Спортуваш ли нещо или те помързява?
- Честно казано – не. Не спортувам нищо. Помързява ме. Казват, че съм била обещаваща спринтьорка в миналото на 400 метра гладко бягане. Станах дори финалистка на републиканско, но някак си това не беше моята среда. Аз съм творческа личност и бързо се отказах от спорта, макар вероятно и там да можех да направя някаква кариера. Но не съжалявам.

- Ти си от Кюстендил. Познаваше ли братята Васил и Георги Илиеви?
- Познавах ги, да. С Васко, лека му пръст, сме набори и съученици. Жоро Илиев го познавах по-малко. Той много обичаше песента „Лиляно моме“ – беше му любима. Но не искам сега да разбунвам духовете на отдавна починали хора.

Bliznakova2c.JPG

- Вярно ли е, че Васил ти е предлагал да станете гаджета? Защо не прие?
- Не, това е някакъв слух, който върви явно през годините от уста на уста. Никога Васко не ми е предлагал да ставаме гаджета. Той просто беше естет и харесваше красиви жени....

- Помагали ли са ти братята финансово за някой клип или албум?
- Никога не съм търсила пари от тях. Пяла съм в заведенията им, но нищо повече. Пък и някак си все съм гледала да се придържам към максимата: Чисти сметки, добри приятели.

- Пишеш книга за кюстендилските мафиоти. Защо избра да опишеш точно тях?
- Почти съм я написала. Защото са мои съграждани. Много от тях ми бяха добри приятели. Половината от престъпния свят в Кюстендил са ми били съученици, другите - съседи. Искам да ги покажа в светлина, непозната за околните. Това са истински случки, които са се разиграли. В книгата ми няма художествени измислици. 90% от тези хора сега са мъртви, живи са двама-трима. Като ходя всяка неделя на църква, им паля свещи и се моля, ако има отвъдно и те са там, да ми помагат, когато нещо ми пречи. И не са ме подвеждали. Както и мъртвите ми роднини.

- Познаваш ли някой друг, квалифициран като мутра или като „добре облечен бизнесмен“?
- Е, аз просто живях във времето, когато се зароди и разви тази така наречена българска мафия. А и те ми имаха уважението. Да, мога спокойно с ръка на сърцето да кажа, че бях много обичана и търсена от тях. Познавах всички „силни“ на деня - от Крушата до Крокодила, светла им памет!

- Какво бяха отношенията ви с Карамански, познаваше ли го?
- Много спекулации имаше в тази посока... Не, не сме били близки никога с Иво Карамански! Веднъж се засякохме в заведението на моя близка, той си беше подпийнал

и си позволи някои волности – да ме ухажва и попритиска

но остана само с мераците си. На другия ден ми донесе огромен букет цветя и ми се извини за поведението си от предишната вечер.

- Настина ли “добре облечените бизнесмени” са давали огромни хонорари на певиците, които харесват? Ти им беше сред любимките...
- Ами, да, факт е, кой каквото и да казва. Жалко, че сегашните новобогаташи харчат милиони за запои, но се стискат да подпомагат изкуството.

- В какви отношения сте с бившия ти съпруг Венци Мартинов?
- В приятелски и творчески взаимоотношения. С него никога не сме се карали - просто ние няма какво да делим двамата.

- Мими Иванова ви е била кума. Близки ли сте днес двете?
- Мими Иванова е моята любима певица и аз й дължа много. Тя наистина беше народна любимка и концертите й се пукаха по шевовете. Аз си я поисках за кума и за мое щастие тя прие.

- Не ти ли е трудно да бъдеш самостоятелен изпълнител и сама да си уреждаш ангажиментите? Иам ли криза във вашия бизнес?
- Много е

трудно и унизително

но се оправям, слава на Бога!

Едно интервю на Живка АНГЕЛОВА