МАГИИ
Диагнозата му левкемия беше фалшива, всъщност изяждаше го червен живак

Демиургът на магиите Щерона Ваклушева превръща в истинско стълпотворение храма ^Св. Панлеймон^ в Чирпанското село Мирово. Пред параклиса са събрани хора от цялата страна. В един момент като по команда всички погледи се обръщат в една посока. ^Това момиченце е много зле от кръста надолу. Дано да успея да му помогна^, казва още с появяването си леля Щерона и погалва по главичката момиченце на около 10 години. Детето я поглежда с огромните си влажни очи, в които е събрана цялата надежда на света.
Животът на Щерона се преобръща през 1981 г. 12 пъти я оперират, вадят й огромна миома, но после я захвърлят в моргата. ^Тогава усетих, че духът ми се отделя от тялото. От оня свят ме върна Исус Христос. Божият син ми се яви, загърнат в червена мантия и ми каза, че болестта ми е от черна магия. Отведе ме малко на оня свят, където видях килията си с номер 27. После ми каза къде се намира заклинанието и ме върна обратно тук сред хората^, разказва леля Щерона. Оттогава започва да открива всякакви магии. Не е имало случай да установи черната магия и после да не я намери на мястото, което е посочила предварително.

- Известните настигат ли ги магиите?
- Тях най-много. Правят им ги конкурентите. В Костинброд има едни бизнесмени - Христо, Георги и Ангел. Такава жестока магия имаха - кредити бяха теглили, пари не им се връщаха. При това 6 от техните работници на тока изгоряха. Помолиха ме веднага да тръгна с тях. Отидох в Костинброд и във фабриката на третия етаж видях посадени големи декоративни цветя в нещо като бъчвички. Поисках един найлон, изсипах саксиите и на дъното извадих магията. Те дори се сетиха кой им е врагът. И път им отворих - да цъфтят и всичките пари да си върнат. Помогнах им и те ми купиха тук като дарение обзавеждането в Мирково. То всичко тук ми е дарение.
- А политиците достига ли ги магия?
- Да. Страшно е, защото те имат пари и взаимно си правят магии. Между другото, магистрала ^Тракия^ е залята с магии, що народ се изтрепа там. Иначе Иван Костов имаше магия и левкемията тръгна. Двама депутати и шофьорът му дойдоха при мен. С дълги пардесюта, с черни очила. И ми показаха снимката на Костов. Хвърлих боба и казах: ^Костов си отива. Вие в чужбина го водихте да му сменят кръвта. Той не е болен от левкемията, а от червен живак. Белите телца изяждат червените.^ За първи път в живота си открих червен живак и казах, че е пълен с магии. Обясних, че в Драгалевци в ъгъла има смокиня, а до смокинята се намира червеният живак. Хората на Костов ме помолиха веднага да тръгна с тях. Нямаше как да си оставя другите пациенти и решихме да тръгнем на следващия ден. Взеха ме и ме закараха в Драгалевци. Там бяха жена му Елена, двамата депутати и шофьорът. Изкарах магиите и казах: ^Сега, Ванко, ти ще живееш. Дълъг живот имаш. Но грам месо няма да ядеш.^ Той седи, отпуснал ръцете, а под очите му - сини подкови. Спасих го и му казах, че ще сполучи. Той пак ще дойде на власт. От благодарност ми даде 14 хил. долара, за да постоя този храм ^Св. Пантелеймон^ в Мирово.
- Други политици спасявала ли си?
- И на царя вадих магия. В село Баня имаше магия. Турците и комунягите я бяха направили. Голям ходжа стоеше зад тази магия, сигурно в Турция. Тогава в Баня много хора измираха и все в района, където му е къщата на царя. 9 магии изкарах там, където му е къщата, заровени по ъглите. Даже исках да снимат, като вадя магиите. И после казах: ^Гледайте - сватбената рокля на Калина е отрязана, магия е направена, от вътрешната страна има изобразено сърце и турска муска е сложена.^ Среща имахме после с царя на Боровец и той ме покани на сватбата на Калина. Аз обаче не отидох. Не съм за такова висше общество.
- Много ли магии се правят в наше време?
- От 2-3 години народът масово си отива от магии. Вярвайте. Навъди се много лъжлив народ, който обира хората и им обещава, че ще им развали магиите. После клетниците идват при мен едва ли не, когато вече умират. Тогава виждам, че не мога да им помогна.
- За какво най-често се правят магии?
- За смърт. Черни, живачни магии. Живакът те пие, никой не може да ти помогне. Удря дебелото черво, простатата, черния, белия дроб. Много отмъстителен народ има. Аз самата съм върната от оня свят. 17 пъти са ме отваряли заради злокачествен рак. Умирах. 41 години вече минаха от тогава. Как работя сега и живея, не знам. Мен кой ме върна? Само Исус. Ето, на ръката ми е нарисуван той - ето му ореолчето, носа, брадата (разперва си ръцете и показва). Ето и знаците - М и Х - Мария и Христос. Откакто съм от майка излязла, съм била избраница на Бога, макар и с големи мъки да съм живяла. 3 пъти умирах, 3 пъти се връщах на земята.
- Как се прави магия?
- Хвърлят живак пред входна врата. Аз съм хващала живак как ^отива^ и обикаля 9 пъти като самодивско хоро. И като стъпиш върху него с двата крака - живакът е вече в теб. Започват краката да те болят и парят, стига болката до стомаха, дробовете. И започва страданието. Тръгваш по лекари, но те от магии не разбират. Колко доценти и професори идват при мен за помощ. И така се появяват ракови заболявания, метастази. Някои с носилки ги носят, едва дишат. Аз се моля на Бог да ми помогне. Той ми казва кога мога да се застъпя и хората оживяват. Стига навреме да е открита магията. Мине ли време, тя дава пробив като куршум. А има ли пробив, аз не мога да помогна.
- От кое време датират магиите?
- Откакто прекръстиха турците, те кръстиха вяра на нас. По-рано Баташко клане имаше, а сега с магия ни довършват. Те ни отмъщават, баят живак къде ли не.
- Кой прави магиите?
- Турските ходжи. За магиите искат да им се донесат разни неща, по гробища ровят, заравят втори трупове. Такива гнусни работи съм откривала - кътници заровени, вземани от гроб.
- Защо зъби?
- От каквото си е отишъл мъртвецът, от това да си отидеш и ти.
- Плаща ли се на ходжата?
- О, плащат се луди пари. За черна магия се вземат по 2-3 хил. лв. Магията може да се сложи на праг, в кладенец, в гроб. Ти може да си в Америка. Аз отивам с твоите данни при ходжата и го лъжа нещо. И той вижда, че може да те умори. Бях в една къща в Костенец, Пловдивско. 9 некролога на вратите налепени - от най-стария до 6-месечно бебе бяха мъртви. И не могат да продадат къщата, въпреки че е възхитително хубава, защото хората се страхуват от проклятието. Викнаха ме да го изчистя. Открих в едно бурканче от детски храни 9 магии напускани. Затворено бурканчето и заровено под бял бор. Като изчистих магията, купувачът видя за какво става дума. Дори кметът ми благодари.
- Не е ли страшно да се развалят магии?
- Като реша да вадя магиите, едната ми ръка пожълтява и започва да трепери. Но тази, на която е Исуса, остава стабилна.
- Как откриваш магията?
- Хвърлям си бобови зърна. Отгоре си имам сигнал, аз съм изпълнител на бога. Без този сигнал съм за никъде. А бобчетата ми показват къщата и къде - в градинка ли, пред дърво ли е магията. Затвори ли ми се сигналът, казвам, че не мога да помогна.
- Ако на един човек му е направена магия и ти я изчистиш, може ли тази или друга магия да го достигне?
- Не, веднага правя защита. 300 магии да му правят, аз вече гарантирам с главата си. Предпазвам до девето поколение.
- Твърдят, че и на Петър Стоянов си помагала.
- Да, на него българи му бяха направили магията. Доволен остана. Вика ^Евалла на ръчичките ти.^ Но нищо не даде подарък. Царят даде, Костов също, той нищо не е дарил.
- Артисти и певци не са ли идвали при теб?
- Има един певец Божидар Николов. Пял е с Пласидо Доминго и във Виенската опера. Там в чужбина му правят магия. Ходих на бащината му вила и в магията изкарах пръстена на баща му. Магията беше да си изгуби гласа, не можеше да пее. И на Панайот Панайотов също помогнах - щяха да му режат гърлото. Отидохме на Дръмша, той има вила там и изчистих магията. Иначе щяха да се задушат с жена му Емилия. Магията му беше зазидана на тъща му в тоалетната, в шише. Там имаше живаци, черен пипер, настърган сапун. И навързани много възли. Историята на Панайот е много интересна. Той е бил на 6 месеца, когато майка му и баща му катастрофират. В огромно дърво се удрят и двамата на място умират. На майка му сестрата го гледа. Хваща я обаче рак в стомаха и тя също умира, а Панайот на 12 годинки остава самичък. Вуйчо му се жени и го гонят. И той по морето, под стрехите спи. Вземал едно сандъче да боядисва обувките на хората. Отива веднъж при него един едър мъж, а Панайот си тананика и тропа с четките. Човекът пита как родителите са го оставили да лъска обувки, като има такъв талант. И Панайот отговаря, че нито майка има, нито баща. Този човек нямал деца и го взел със себе си. Бил от Сливен. И Панайотчо отива с него, купуват му китара, учи. Ей такава е неговата история.
- Кои други звезди са омагьосвани?
- И на Росица Крилова съм махала магия, в гроб беше заровена. И на Лилито Иванова съм помагала. Много й завиждат на нея, но й казах, че гласа й никой няма да й вземе. Той е от бога даден. От нея по-добра певица нямаме и сега. На Лили по въздуха й бяха изпратили магията, като микроб и то и в чужбина беше правена.
- Станишев има ли магия?
- Има, и Румен Овчаров също. Станишев с Елена ще се разбират, ще продължи техният живот. Но политически и здравословно Сергей ще закъса.
- А Първанов?
- Той е много добър ръководител на държавата, но него го ръководят хората и в чашки му сипват, и в храната му сипват... Няма собствено мнение.
- Има ли хора, на които не искаш да помагаш?
- На тези с грехове. Има едно момче. То сто души е изтрепало. Беше мутра. Сега е разкаян, ходи на църква, моли се. И ми казва как е мъчил хората, завързва ги на дървото и бой, бой, бой. После ги пускал в язовира и ги биел, докато издъхнат. И то не един. Казах му: ^На теб греха си няма да дам. На онзи смят ще си отговаряш. Не мога да ти помогна.^ За мен той е блудник, кръвопиец. Накарах го да изкара курс, да стане шофьор на тирове. И го изгоних, защото ми пречеше, здравето ми изпиваше. Той много съжалява за това, което е правил.
- Разгадаваш ли тайни от миналото?
- Да, но не искам да говоря. Иначе ще ме убият.
- Убийството на сестрите Белнейски ще се разкрие ли?
- Не, там полицията е много замесена и мутрите също.

Интервю на
Жоро ЗАХАРИЕВ