И Криско му обърна гръб
Миро, който доскоро се славеше, като един от най-продуктивните изпълнители у нас, е изпаднал в сериозен творчески запек заради липса на финанси. Близки до каризматичния бард открехват, че той не можел да си плати за нови хитове и клипове и бил в пълен застой. Това силно депресирало изпълнителят на “Губя контрол”, поради което той все по-често изпадал в нервни кризи.

Стопяването на спестяванията на Миро според запознати се дължало на наказателни авторски квоти, които той изплащал към композиторите на „Губя контрол”, „Август е септември” и „Ангел си ти”, наложени му преди година от тях, както и заради безброй борчове около фалиралия му пиано бар „Бродуей”.

Заради тези си харчове синеокият певец не можел да плати на композитори, които да го снабдят с нови музикални шедьоври, а този творчески застой пък от своя страна се отразявал и на активната му концертна дейност. Липсата на нов репертоар и медиен шум около него накарало собственици на клубове из страната да не го викат на участия. Или ако му уреждали изява, му броели хонорар със значително по-малко нули от този, с който бил свикнал да прибира преди години. Дори спонсорските му пакети от различни корпоративни фирми у нас секнали.

Последния пирон в ковчега по този повод му забил и доскорошният му авер Криско, който го заряза след разразилите се слухове за вероятни интимни далавери между тях двамата. Нашумелият композитор и изпълнител на „Почивни дни” решил да не прави повече безплатни дуетни парчета на своя приятел и колега. Криско, за когото упорито се говори, че в края на месеца ще влезе като участник в къщата на „ВИП брадър”, ясно и категорично заявил на батко си Мирко, че приятелството си е приятелство, но музиката си е с пари.

Според запознати в момента Каризмата разполагал с толкова, колкото да поема ежедневните си разходи за храна, кафета и цигари, но крайно недостатъчно за нови скъпарски дрехи, бижута, повдигащи настроението и тонуса, екстри и.... творчески успехи.

Иван КОЛЕВ