Ако имате кандидоза в устната кухина, най-добрият начин да се преборите с тях е да ги лишите от храна. А тя е: захарта, медът, сладките и сушени плодове
Здравейте! Обръщам се към вас с молба относно заболяване, което ме измъчва вече две години. Страдам от много силна сухота в устната кухина. Откриха ми гъбички кандида, предписаха ми лекарства, два пъти се лекувах с тях, но не ми помогнаха. Налага ми се всяка минута едва ли не да пия вода, в противен случай не мога дори да говоря нормално. Не страдам от диабет. Моля да ми помогнете с народни рецепти.

По принцип лечението на кандидоза е трудно и продължително. За да се избавите от тази гъбична инфекция, на първо място е нужно да лишите причинителя на инфекцията от хранителна среда и да му създадете непоносими за него условия. Това означава да възстановите полезната микрофлора в организма и в лигавиците и да укрепите имунитета си. Това не е маловажно. Най-важното е да лишите гъбичките от храна - това са захарта и захаросъдържащите продукти: мед, сладки плодове и сушени плодове. По-добре е да подслаждате храната си със стевия и корени от сладник. А по време на лечението не се препоръчва да употребявате полуфабрикати и продукти с консерванти, сгъстители, оцветители и прочее. И още: измивайте съдовете си с вряла вода, в която добавяйте сода и избягвайте битовата химия.

Възползвайте се от следните рецепти и препоръки

При кандидоза в устната кухина подбирайте паста за зъби без антибактериални добавки. По-добре използвайте прах от сушени билки или отвари от тях, съцветия и корени от аир, салвия, борова настойка, дъбова настойка, лайкова и пр.

Яжте повече каши от зърнени продукти, но без захар.

За да позволите благоприятно размножаване на полезните микроорганизми в организма, включете в менюто си овесен кисел, накладени зеленчуци, ферментни напитки от лечебни билки и киселомлечни продукти.

След прием на храна непременно изплаквайте устата си със сода или други противогъбични разтвори. След изплакването на устната кухина подръжте в устата си за известно време ленено семе и намазвайте езика си с ленено масло или ракитниково масло, както и от жълт кантарион.

Сутрин след събуждане внимателно изчиствайте езика и устната кухина от белия налеп и изплаквайте устата със сода или настойка от салвия, змийско мляко или репей. След това изяжте две-три скилидки чесън. Ако трудно понасяте чесъна в чист вид, го смелете на кашица и го смесете пак с кашица от моркови.

Постепенно свиквайте с чесъна и увеличавайте до 10-12 скилидки на чесън. След това 30-40 минути нищо не яжте и не пийте.

Отличен резултат ще получите от следната смес: смелете 2-3 главички чесън и ги смесете с чаша кисело мляко. Пийте по 200 мл 4 пъти на ден половин час преди ядене и вечер преди лягане. Хрянът също добре се справя с кандидозата.

Много важно е да укрепвате имунитета си и да вярвате в успеха.

Последно: не забравяйте, че приемът на антибиотици и други химиопрепарати влошава лечението на кандидозата, опитайте да минете без тях, докато се излекувате.