Христофор Торнев, бащата на бившата снаха на Милко Балев, я смучел за пари, пръскал ги по момичета на повикване
“Войната на семейство Роуз” се гледа като невинно детско филмче пред екшъна, разиграващ се между членовете на фамилия Торневи, чиято най-видна представителка е топмоделката от близкото минало Ралица Балева.

Бившата половинка на художника Калин Балев, син на покойния приближен №1 на Тато Милко Балев, отдавна живее в Милано, има ангажименти и в Ню Йорк, а преди 3 години най-после се кротна и роди дъщеричка на италианския милионер от еврейски произход /със странен бизнес и в Русия!/ Джон /Джузепе/ Балцерини. В зората на италианската си кариера, гласи клюката, ослепителната натурална блондинка

минала и през будоара на Силвио Берлускони

който, без още да е премиер, и тогава се славел като най-влиятелния мъж на Ботуша. После в прегръдките на Силвио каца и друга “интерактивна” нашенка – вдовицата на Илия Павлов Дарина Павлова, но “мадам Мулти” си остава втора завинаги по линия на българските завоевания на ненаситния лидер на “Форца Италия”.

И тъкмо когато за ексснахата на Милко Балев настават години на пълно благоденствие, стартират проблемите в семейството й. Но не между нея и Балцерини, за когото тя никога не е се е омъжвала официално нито на романтичния остров Капри, нито където и да било другаде по широкия бял свят, а с родния й баща Христофор Торнев, бивш преподавател в столичния техникум “Попов” и тонинженер в БНР. В междуособиците се включила и единствената сестра на Ралица – Хели, която за разлика от 178-сантиметровата манекенка е миньонче с ненатрапващи се физически данни. Което не пречи да е оправна и активна, въпреки че предпочита да стои в сянката на прочутата си сестра и да си гледа бизнесите у нас и в Италия.

На рамото на свой много близък приятел от някогашната столична артбохема двете сестри Торневи пролели литри сълзи заради родителя си – дългогодишен емигрант във Франция.

Напоследък обаче застарелият мъж предпочитал да се навърта повече в родината. По думите му – заради евтинията, най-вече в сферата на сексуслугите, на които той бил запален потребител.

“Не знаем какво му стана на дядо Христо, но сигурно от възрастта се настърви като вълк /макар и беззъб/ за крехко агнешко. Налита само на 16-годишни девойчета. Отначало сигурно е вярвал, че ще ги зариби с раздувки за Париж и звездния живот, който ще им подсигури там, но сегашните момичета не се връзват лесно и искат реални доказателства за платежоспособността на стария мераклия. А той е само на една пенсия, макар и френска, и няма възможност да се доказва по този начин. Затова е решил да смуче, откъдето му падне, финикийски знаци, за да си гарантира
компанията на млади мацки”, доверяват БГ комшии на Торневи.

По думите им родителят на Хели и Ралица си набелязал за първи “донори” собствените си дъщери.

Не минавал ден, без да ги крънка за пари

и то за солидни суми. До един момент успявал да ги ментосва, че се нуждаел от средства я за данъци, я за внезапно възникнал здравословен проблем, я за някое бизнес начинание или просто за случайно зейнала дупка в бюджета. Моделката и сестра й обикновено развързвали кесията си от съжаление към човека, който ги е създал, но в крайна сметка на лъжата краката се оказали къси. По свои канали двете дами разбрали с потрес, че вместо да си “санира” старините, татко Христофор пръскал средствата за гуляи и креватни авантюри с гърли, които можели да му бъдат внучки. Когато му поставили ребром въпроса, емигрантът изригнал какви неблагодарници са и толкова ли било важно с какво ще запълва времето си в България. Той, видите ли, отдавна бил... “голямо момче”(?!) и нямало да позволи на никого да му се бърка в живота.

На дъщерите му им светнало, че битката за издължаването на авоарите ще бъде дълга и кървава. Тогава се опитали да притиснат баща си за подялбата на имотите в София и Париж. Мосю Торнев, естествено, реагирал бурно на “нотариалната покана”, заявявайки, че докато е жив, никой няма да види нещо от него. След смъртта му да си чакали наследството. По френските закони обаче всеки може да завещае цялото си движимо и недвижимо имущество, на когото си поиска извън семейството, и да остави най-близките си хора с пръст в уста.

“Ако ме рекетирате, ще направя точно това – ще ви оставя без пукнато евро!”,

заканил се инж. Торнев. Ралица и Хели избеснели вътрешно, но нямали полезен ход. И със скърцане на зъби продължили да пълнят гушата на пощурелия по свежа плът пенсионер.
Не се знае дали Христофор Торнев се е бракувал повторно във Франция, но през годините “изгнание” около него винаги са кръжали – ту за кратко, ту за по-продължително време, различни “златотърсачки”. И затова той за нищо на света нямало да си продаде или да дари приживе “терените” , за да обикаля немил-недраг на стари години из бардаците “по света и у нас”.
“Ралица и Хели даже се оказаха много благородни, защото баща им ги изостави още докато бяха тийнейджърки, и години наред не се интересуваше изобщо от тях. Имало е моменти, в които

двете подрастващи момичета направо гладуваха

тъй като учителската заплата на майка им Маргарита в техникума, където преподаваше немски, не стигаше доникъде. Иначе тя е много достойна и почтена жена, австрийка, която ги отгледа съвсем сама, без никога да се помоли за помощ”, разказват стари авери на отдавна порасналите щерки на емигранта.

Те вадят и други скелети от гардероба на семейство Торневи, припомняйки как купували “продукти и кюфтенца” за Ралица, Хели и австрийската им родителка.

“При комунизма Ралица беше на крачка от провал заради татко си, а при демокрацията беше на крачка от провал заради новия си татко – свекъра си Милко Балев. Нямаше късмет това момиче в Майка България.

Комунизмът не можа да й види сметката, но демокрацията щеше да я вкара в гроба. Добре че се спаси в Италия”, обобщават БГ приятелите на звездата от модния подиум.

Жана АРСОВА


ДОСИЕ

- Ралица Торнева – Балева е родена в София през 1967 г. Завършва столичния Техникум по фина механика и оптика. После учи една година журналистика в СУ. Въпреки недоимъка вкъщи е пълна отличничка. От дете говори перфектно немски и английски. Когато става на 16, по северната й красота лудват всички синчета на червените велможи. Пред кооперацията на столичния бул. “Христо Ботев”, където живее с майка си и сестра си, по едно време се заформя цял импровизиран паркинг от лъскави западни возила и мощни мотори на “златните младежи”, които са готови да обсипят чаровницата с каквото пожелае, само да им стане гадже. Тя обаче спира вниманието си на Кало /Калин/ Балев, по-малкия син на дясната ръка на Тодор Живков Милко Балев. Той е художник в издателство “Народна култура” и батко на Ралица с няколко години. Носи му се славата на рокер №1 на България. Когато се запознават, Кало си има приятелка. Ралица е още “малка за обичане” по това време, но когато навършва 18, ВИП наследникът я прибира в къщата им на ул.”Бигла” в “Лозенец” и няколко месеца съжителстват без подпис. Това обаче изобщо не притеснява нито Милко Балев, нито съпругата му Мария, твърди в едно интервю самата Ралица.

- В началото на 90-те, когато е вече разделена, макар и още неофициално, с Калин Балев, манекенката се снима и в еротичната лента “Руска красавица” на италианския режисьор Чезаре Ферарио по скандалния едноименен роман на Виктор Ерофеев. Във филма тя изпълнява ролята на московската “златотърсачка” Ирина, която се опитва да стане законна съпруга на висш съветски партиен функционер, който умира по време на бурен сексуален сеанс с нея, а самата тя на финала е ликвидирана от тайните служби. Лентата изобилства с “голи сцени”, включително и с лесбиизпълнения... върху снежните преспи на Подмосковието.

- Любимата по-малка сестра на Ралица – Хели Торнева, наскоро се набърка в грозен скандал на Ботуша заради неизплатени заплати на работници и служители от фирмата си “Уип Суд”. Ужилените италианци протестираха, преоблечени като призраци, срещу българските шефове, които не са им плащали от 5 месеца и не могат да бъдат намерени. Протестът се разигра пред оградата на фабриката за производство на тенджери в град Вердерио Интерфиоре, област Ломбардия. “Всеки път, когато се опитвахме да се свържем с тях в България, беше напразно", оплака се синдикалният шеф Анджело Арнолди.

Според синдикалиста Марио Рака фирмата е била затворена заради финансовата криза по подобие на много други компании и нейното имущество е поставено под запор. Ситуацията за бившите работници се усложнява заради факта, че легалното й седалище е в България, а счетоводството й е в южния италиански град Казерта.

Справка в информационната система ДАКСИ показа, че фирмата "Уип Суд" е регистрирана в Шумен, но като италианска. За неин управляващ е посочена Хели Торнева – сестрата на Ралица Балева.