Баща му 3 месеца отказа да го види, сподели Ваня Червенкова
След ексклузивното си първо интервю пред “ШОУ” Благой Иванов-Багата беше “разпитан” и от бившия полицай и настоящ тв водещ Росен Петров. "Започвам да тренирам отново. Вече минаха рехабилитациите и започнах да правя леки натоварвания. Отслабнах 35 килограма, но вече 15 съм възстановил. Тежах 125 кг. Преди... Основната ми цел е да се върна на ринга. Лекарите ми казват различни неща, но аз вярвам, че ще мога да се върна. Ще се върна дори по-силен от преди", заяви върналият се от оня свят ММА боец.

“Това, което ми се случи, определено е най-трудният момент в живота ми досега. Случвало ми се е и преди, но гледам само напред. Човек е способен на всичко. Надявам се... Помолих се още в болницата да съм жив и здрав. Благодаря на всички, които се молиха за мен, които дариха кръв за мен", каза с треперещ глас и насълзени очи Багата.

"Понякога се връщам към вечерта, в която се случи нападението, но се старая да гледам напред. Помня всичко от вечерта, но в момента тече разследване и не мога да кажа каквото и да е. Обаче знам кой ме наръга и това не е Даниел Стефанов-Дъмпела! В момента не мога да кажа името на човека. Когато дойде моментът, ще го кажа. Всичко се случи в едно столично заведение. Получи се спречкване между компаниите и в суматохата се случи и наръгването”, разкри Благой.

Слуховете около себе си и завръщането си от оня свят бившият на Златките коментира така: “Бях в кома и не съм могъл да следя всичко, което се е изписало по медиите за мен. Като дойдох в съзнание, поисках да говоря първо с моето семейство. В началото не можех да говоря, но като отворих очи, ги видях... Комата за мен премина като някакъв сън - повечето неща в него обаче бяха кошмари. Сили ми даваше любовта на моето семейство. На приятелите, които всеки ден бяха пред Пирогов. Както и на хилядите фенове, които са се молили по цял свят всеки ден за мен. Прочетох, че съм се бил продал на убиеца за 150 000 лв. - това е най-тежкото обвинение срещу мен. Това никога не бих го направил! Нито като спортист, нито като човек, защото имам достойнство.

Изключително ми е обидно, че се изписаха такива глупости за мен. И смятам, че това, което ми се случи, това изпитание, само ще ме направи още по-силен. Гледам напред. Посветих световната титла на баща си и сега бих искал да му кажа, че отново ще се върна на върха!”, заяви Багата, а най-добрата му приятелка - бизнесдамата Ваня Червенкова, допълни драматичния пъзел с признанието: “Два месеца и половина той наистина беше в много тежко състояние. Идваше няколко пъти в съзнание, но после разви една тежка инфекция, която благодарение на много силния му организъм пребори. Багата е с променена философия, което наистина много ме радва.

Знам, че вярва в онази невидима сила, която всички наричат Бог. Изключително обича родителите си. Те са едно невероятно семейство... Баща му три месеца изобщо не го видях, аз се учудих. Не го виждаше! Само преглъщаше, търпеше и знаеше със сигурност, че ще оживее. Той просто не искаше да вижда сина си в онова състояние, в което ние го виждахме през стъклата - с всичките маркучи, дренажи и апарати за изкуствено дишане.”