Ще пише и ще пее с нея
Асен навършва 63 и твърди, че след десетилетия несгоди вече е готов за светло бъдеще. „Лили ме прокле, затова откачих”, с тези думи Асен Гаргов взриви като бомба наскоро публичното пространство. И той наистина е стигнал до лудница и се е лекувал в психиатрия в Гърция. Сега, когато музикантът отдавна е здрав, той най-сетне се осмели да си търси авторските права от примата, като за начало й забрани, подобно на Митко Щерев, да изпълнява песните му.

...
Асен Гаргов, който дели ложе със звездата на българската естрада цели 16 години, наистина е бил жестоко подплашен от нещастията, които застигат него и семейството му, и затова започва да губи разсъдъка си. Авторът на „Детелини” и химна на нежната революция „Развод ми дай” твърди, че Лили го е проклела люто, след като го е хванала в изневяра с младата дама, която по-късно му е станала съпруга.

Услужлив приятел на двойката нарушил тишината в покоите на Лили посред нощ и й звъннал по телефона. Лили чула по телефона: „Ела да видиш твоята любима Гарга в обятията на Мери.” От другата страна на телефона се чула цветиста псувня и още някоя мръсна дума. След това

Асен сам напуснал дома на Лили, като й заявил, че е влюбен в друга, която ще му роди дете.

Според Гаргов примата, която била унизена до дъното на душата си и обикновено първа прекратявала връзките си, от този момент се изпълнила с невероятна злост и отмъстителност към бившия си любовник. За това според него тя е поръчала черната магия, донесла куп нещастия на родата му. В момента Асен е с провалена музикална кариера. Тъкмо бе решил да търси правата си в съда във връзка с обвиненията на Лили, че я е окрал, преди да напусне дома й, заради което му лепнали цветистия прякор Крадливата Гарга.

Певицата се помири с бившия си любовник след 18 години ледена война

Лили Иванова запява отново с Асен Гаргов! Това е една от клюките, която обикаля естрадната гилдия.

Двамата се срещнали в обща компания - на композитори и текстописци, които посетили Лили, за да уредят авторските права на изпълнявани от нея песни. Инициативата била на самата Иванова, която рискуваше да получи от авторите забрана да пее която и да е своя песен. Заради хита „Детелини" Лили преглътнала, че отново след 18 години ще си каже “добър ден” с Асен Гаргов. На срещата двамата се държали служебно, но според клюкари след това са имали още лични разговори.

Двамата се нахъсали отново за съвместно творчество. Гаргов предложил да издадат в диск най-обичаните си дуети, а Лилето настоявала да й напише нови парчета, за да е в крак с времето. Дали отново няма да бъдат тандем и в любовта, питат се колеги на певците.Лилето клекна, ще плаща за авторски права

Примата на българската естрада Лили Иванова този път ще си плаща отчисленията за авторските права на песните, изпълнявани на концерта й в „Арена Армеец” .

Според правилата обаче примата на българската естрада дори да иска да изпълнява песните на Митко Щерев и да си плаща, отново е възможно да не изпее неговите парчета. Това е така, защото по документи трябва да получи разрешение от самия Щерев, а той едва ли ще приеме. Минаха доста години, откакто двамата са на нож и затова композиторът не би го преглътнал.

Лили Иванова ще трябва да го моли дълго време, за да го убеди да й даде правото си за песните.