Преди да се бракува за Карл Блеха, красивата Радостина е била половинка на австрийски бизнесмен
Твърдението, че българките са едни от най-неустоимите жени на планетата, се потвърди за n-ти път, след като нашенка от Стара Загора не само оплете в любовните си мрежи бившия министър на вътрешните работи на Австрия – социалиста Карл Блеха, но и стана негова половинка “пред Бога и хората”. За фрау Радостина Блеха се знае малко, но са потвърдени два факта – че е красива и умна. И че налита /или я “насочват”?/ на австрийци, и то все високопоставени.

Първият й съпруг, твърдят запознати, бил представител за България на австрийска фирма, занимаваща се с добив на енергия от алтернативни източници.

Вторият й избраник – Карл Блеха с прозвище “чичо Чарли”, е вътрешен министър на Австрия от 1983-а до 1990 г. Спрягат го за

основен партньор на българските перачи на червени пари в Австрия

което не попречи на Георги Първанов, докато беше държавен глава, да го награди с орден “Мадарски коннник”. Особено близък “чичо Чарли” е бил с един от посланиците ни във Виена в началото на 80-те – Владимир Гановски, син на партийния идеолог акад. Сава Гановски. Владо Гановски обаче си отива рано от инфаркт и отнася спомените си за Блеха в гроба.

В момента ексвътрешният министър на Австрия е шеф на местния Съюз на пенсионерите и периодично организира екскурзии на негови членове до курорта Албена и други живописни кътчета на страната ни. Дълги години Карл Блеха бе на нож с “неудобната” тв-журналистка Маргарита Михнева и дори я даде под съд “за клевета” чрез bg-адвоката си Рени Цанова.
По свои канали Михнева установява, че “старозагорският зет” е много гъст с нашенските червени велможи.

През неговия институт “Митропа” е преминал огромен поток от едва ли не всички висши партийни кадри на БКП.

“Той много добре се познаваше и с всички български посланици, “отъркали” се в нашата амбасада.
И особено с Огнян Дойнов. Ходеха си семейно редовно на гости. Та Блеха е един от хората, които прикриват тогава външнотърговските ни дружества, действащи на територията на Австрия. Блеха се е измъкнал от всички съдебни инстанции в Австрия”, сподели в едно интервю Михнева.

Наскоро името на бившия австрийски вътрешен министър бе замесено и в още един крупен скандал от лобиста Петер Хохенгер, уличен от в. “Дер Щандарт” в раздаване на подкупи чрез концерна “Телеком Австрия”. Според признанията на Хохенгер Блеха също се облажил с “малка поръчка за 4000 евро”. Толкова получил и негов колега от Социалдемократическата партия, разкрива още лобистът.

Силно лоби от bg-булки се очертава и в Унгария. Например радиолегендата от близкото минало /и бивша солистка на дамския естраден квартет “До-ре-фа”/ Гита Минкова, както “ШОУ” първо разкри, след развода с българския си съпруг се бракува повторно за унгарския дипломат от кариерата Миклош Пек, който в момента е пълномощен министър на страната си в София.

Още по-ярък е примерът с 40-годишната Клара Добрев – Дюрчани, половинката на бившия социалистически президент на Унгария Ференц Дюрчани. Тя е дъщеря на полковника от Първо главно управление /ПГУ/ на ДС Петър Добрев и на бившата търговска съветничка в посолството на Унгария у нас през 70-те години Пирошка Апро.

Майката на Клара, от своя страна, е дъщеря на известния като “човек №1 на КГБ” в Унгария Антал Апро,

дългогодишен член на политбюро на Унгарската социалистическа работническа партия. Бившата президентша на Унгария е завършила право в Будапеща, била е секретар във финансовото министерство на Унгария, а от 1997-ма до 2002 г. трупа стаж във фирмите на мъжа си, който е един от най-крупните унгарски олигарси. Според наши ВИП-информатори “унгарският Тони Блеър” натрупал милионите си, развъртайки бизнеси на базата на огромни по размер кредити, отпуснати му от неговата тъща Пирошка, докато е била директор на унгарската национална банка.

За една и съща дама, макар и не по едно и също време, са били женени настоящият бизнесмен Борислав Дионисиев и бившият ни консул в Санкт Петербург Цветан Ночев, разбра “ШОУ”. Това е Олга Шчербицка, дъщеря на вече покойния лидер на ЦК на Украинската комунистическа партия Владимир Шчербицки, земляк и любимец на генсек Леонид Брежнев. Ширят се слухове, че
се застрелял, тъй като бил главен обвиняем по делото за аварията в Чернобилската АЕЦ, но съпругата му твърди, че е издъхнал от скоротечна бронхопневмония.

От кого обаче ражда след 8-годишен брак дъщеря си Радослава, Олга Шчербицка още не е “готова” да каже, както и изобщо да назове името на другия си български екссъпруг. Той също като настоящия милионер Дионосиев е бил студент по международни икономически отношения в бившия СССР, а допреди няколко години изпълняваше длъжността консул на България в Санкт Петербург.

“Сватбата на Цецо и Олга беше много куриозна. Той беше син на служител от МВнР, но цялото им семейство се свираше в комунална квартира. Как да доведе булка от такъв сой в тази обстановка? Бащата на Цецо изплаква проблема пред началството и

решават да посрещнат ВИП-сватовете му във... чужд апартамент!

Пък после ще умуват как да разрешат жилищния им проблем. Речено-сторено. Хората от ДС аранжирали с голяма вещина интериора и “високите гости” от Украйна останали много доволни. По-късно, разбира се, вече с личната намеса на Шчербицки на родителите на Ночев била предоставена просторна квартира”, разказват родни дипломати.

Единствено “ШОУ” се докопа до новината, че за чаровница от Кърджали с коефициент на интелигентност 168 пък е минал под венчило най-маститият “независим” анализатор на Източна Европа и Русия в САЩ - етническият поляк Януш Бугайски. Той е автор на капиталните изследвания “Новите европейски съюзници на Америка”, “Разширяването на Евразия: европейските амбиции на Русия”, “Студеният мир: новият руски империализъм” и “Политическите партии от Източна Европа”.

57-годишният спец живее с българската си невеста във Вашингтон, където е директор на проекта “Нови европейски демокрации”. Освен това е старши научен сътрудник в европейската програма на Центъра за стратегически и международни изследвания. Бугайски е един от най-търсените и високоплатени консултанти от американския Конгрес по въпросите на бившия източен блок.

...............................................................

ДОСИЕ
Съпругата на холивудската звезда Том Ханкс също е с български корени. 55-годишната Рита Уилсън с рождено име Маргарита Ибрахимова е дъщеря на мюсюлманина от Смолян Хасан Ибрахимов /натурализирания американец Алън Уилсън/. Бай Хасан почина на “патриаршеската” възраст 90 години през 2010-а. Именно той е човекът, защитил в шоуто на Опра Уинфри страната ни от невежеството на янките. Говори се, че тъстът на Том Ханкс е прототипът на бай Юнал от тв-сериала “Седем часа разлика”.

Подготви Даниела КРЪСТЕВА