Легендарната актриса София Лорен ще бъде в София през май, за да открие грандиозна изложба, посветена на живота и творчеството й
Поводът е 50 години от първия й “Оскар” за ролята в “Чочарка”, а организатор на събитието е продуцентът Красимир Иванов, който от години живее и работи в Италия и е неин приятел. Той беше човекът, който доведе Клаудия Кардинале на миналия “София филм фест”.

Подготвяме изложбата “София Лорен в София” от една година. Тя ще се открие в столицата и оттам ще тръгне по света. А Стефан Данаилов е получил вече отговор на поканата си да обядват с нея в тихо софийско ресторантче, далеч от хорски погледи. Освен самата Лорен посетителите ще видят 70 рокли от филмите й и вечерни тоалети, направени специално за нея от близкия й приятел Джорджо Армани. Ще бъдат показани оригинални сценарии, както и двата й “Оскара” - сподели Красимир Иванов, който през деня се беше чул с нея и научил, че току-що е станала баба за четвърти път. Актрисата се радва на внучка - Беатриче Лара Понти. Синът на София - Карло Понти, стана татко за втори път и така зарадва и своята майка.

В края на миналата година Лорен стана баба на внук. Тогава снаха й Саша Алекзандър я зарадва, като роди момченце. Мъникът се казва Леонардо Фортунато Понти и се появи на бял свят на 20 декември. Вторият син на актрисата - Едоардо, всъщност има две деца. С американската актриса Саша те имат 5-годишно момиченце и 1-годишно момиченце.

Днес 78-годишната италианска актриса продължава да е с все така неувяхваща хубост и без никакви хирургични корекции. През 2006 г. тя бе обявена за най-красивата жена на света без пластични операции. Година по-късно се снима разголена за календар на “Пирели”.