Лафчис фалирал заради внучето на Вяра Анкова
Мъжът на “муцуната” Екатерина Генова – Филип Цанов, от година насам нежно се грижи за девойка, която може да му бъде дъщеря, съобщиха за “ШОУ” познати на видния бизнесмен. 27-годишната мома е пресаташето на националния отбор по волейбол Мария Джерекарова, а отскоро се грижи и за интересите на мобилния магнат Красимир Стойчев. И на двете места тя е уредена с любезното съдействие на богатия си любовник.

Шефката на БНТ 2 и БНТ Свят Катя Генова дори не подозира с какви красиви рога я е окичил вторият й съпруг. Фиката, както го наричат познатите му, навремето бил първокласен плейбой и задявал най-елитните мацки. Затова и Генова била винаги нащрек и държала нещата изкъсо. Звъняла му по телефона по 10 пъти на ден, информирала се за всяка негова стъпка и внимателно отстранявала всяка евентуална конкуренция.

Мария обаче нито за миг не предизвикала ревността й

Според приятелки на “муцуната” тя била твърде ниска топка за Филип. Не блестяла нито с външност, нито с ум, което напълно заблудило БНТ началничката.

Краси Стойчев също се видял в чудо, защото му се наложило навсякъде да се оправдава за “избора” си. “Тя е прекрасно момиче, много е талантлива и има огромен опит”, неуверено твърдял собственикът на “Макс телеком” пред смаяните си приятели и бизнес партньори. Те пък най-много се чудели как точно е натрупала огромния си опит 27-годишната мацка.

Учудването изчезнало тутакси, когато Мария и Фиката били засечени няколко пъти на вечери, все във времето, когато Катя Генова била в чужбина. Макар вечерите да не били съвсем романтични и често в приятелска компания,

двамата се държали като двойка

Филип Цанов нашумя в публичното пространство с протестите срещу еколозите. Като председател на коалиция “Природата за хората и регионите” той се бори за изсичането на горите на Витоша, което ще разшири ски пистите и изваждането на части от Витоша и Пирин от “Натура 2000”. Нарече екологичните сдружения “Зеления октопод” и призова да му се отсече главата. Дори успя да извади на анти екопротест почти 1000 души.

В управителния съвет на “Природата за хората” освен Цанов фигурират имената на министъра на културата Вежди Рашидов и на спортния журналист Радослав Янкулов.

Издънката на най-титулувания журналист от соцвремената Любен Генов - Екатерина, започва в телевизията като водеща в "Актуална антена”, после е репортер в „По света и у нас”, а през 1990 г. става репортер в “Работническо дело”. През 1993 г. започва да води популярното “Ах, тези муцуни”, в което кани предимно семейни приятели.
По думите на самата Катя Генова,

Фиката е бил първият и основен спонсор на предаването й,

в което наливал пари чрез фирмата си “Адлер 92”. Някъде по това време Цанов става близък с Красимир Стойчев и дори влиза в прословутата му империя “ТРОН”.
А първия си милион крупният бизнесмен Цанов натрупал от рибарници и магазини, където пласирал продукцията си.

През 1997 г. Фиката приватизира бившия месокомбинат „Родопа” в Пазарджик, прекръстен впоследствие на “Родопа Пазарджик” АД - предприятие за колбаси. Като управител на комбината обаче Цанов се проваля – той е сред най-големите длъжници в България. Той трябва да плати 485 634 лв. данъци и осигуровки на НАП, въпреки че комбинатът е затворен от 2008 г.

На негово място сега Цанов строи затворен комплекс, наречен “Фонтаните”. Комплексът ще е разположен на 34 дка и ще включва 22 жилищни блока, всеки от по 4 етажа. Ще има и 25-метров плувен басейн, многофункционално игрище за спорт, детски площадки, детска градина, ресторант, миниголф и спортна зала с фитнес, сауна и др.

“Инвеститор е "Балканска търговска къща", която влага в него 10 млн. евро”, заявява Цанов, който се явява консултант по проекта.

По това време един от съсобствениците на “Балканска търговска къща” е медийният и рекламен бос Красимир Гергов. През 2009 г. той излиза от дружеството, но фиктивно. Близки до Цанов са категорични, че

финансирането на затворения комплекс идва изцяло от правешкия магнат

Топлата връзка Цанов-Гергов дава реални основания на Катя Генова да се надява, че през 2013 г. ще седне в стола на Вяра Анкова.

Сегашната шефка на БНТ категорично няма да се бори за втори мандат. Решението й е продиктувано от сложното семейно положение, в което се намира. Детето, което дъщеря й Яна роди в САЩ в края на миналата година, е с тежък порок на сърцето. Вече са му направени няколко операции, но

състоянието на бебето още не е стабилно

Всички разходи по лечението на внучето на Анкова са поети от Томас Лафчис, но той вече започвал да изнемогва финансово, разказват семейни приятели. Бизнесът му е свързан предимно със строителството, а кризата го е докарала до фалит. Болничните разноски в Америка пък почти са изяли вече семейните спестявания. Анкова смята, че е по-важно да е до детето си в този тежък момент, отколкото да се занимава с интригите на “Сан Стефано” 29. В същото време обаче не иска предсрочно да освободи поста, тъй като пряко участва в задкулисното разпределяне на държавната субсидия заедно с пряката си подчинена Севда Шишманова.
Русата амбиция от Разград също има мераци да оглави БНТ. Засега

битката между Генова и Шишманова се води само със съскане

и леко ритане по кокалчетата, но тепърва предстои да извадят тежката артилерия. И двете имат зад гърбовете си сериозни политически лобита и стабилна финансова подкрепа. В БНТ вече правят залози кога ще започне скубането на косите.

И изненадващо за всички, вероятно ще спечели третият кандидат – Бойко Василев. Известният като послушен, но интелигентен водещ на “Панорама” бавно си постила червената пътека към шефския кабинет на “Сан Стефано”. Вече дори си бил осигурил подкрепата на американския посланик

Джеймс Уорлик, на чиято компания се радвал по два пъти в месеца

заедно с Камен Алипиев-Кедъра и Иван Бедров.

Прочутата с отмъстителния си нрав Екатерина Генова едва ли ще остави съпруга си на някаква 27-годишна невзрачна мома. Най-вероятно, когато научи за авантюрата на Цанов, ще успее да я осребри подобаващо. И чрез гузната съвест на половинката си ще успее да преодолее съпротивата на Вяра и Севда, които й позволяват да намазва само от безкрайно орязания бюджет на БНТ 2.

Надя НЕНОВА